Като филм на ужасите: Стотици кучета в клетки с... кравите

Гледката в незаконния развъдник била ужасяваща, разказват свидетели
20 окт 2017 12:00,
50
Като филм на ужасите: Стотици кучета в клетки с... кравите
Снимка: Кадър bTV

Стотици кучета от различни породи в тесни клетки, при ужасни условия, затворени в едно помещение с крави. За този филм на ужасите разказват свидетели, които стигнали до незаконния развъдник  в ямболското село Маломир в търсене на домашно куче.

Собственик на ужасяващото място е Христо Манолов. Той има десетки обяви в интернет, чрез които продава кучета. "Имаме пекинезчета, каракачанче, лабрадорче...", изрежда той при обаждане на обявата. Цените са различни – от 250 лв. до 700 лв.

"В една от клетките имаше десетдневно куче, а до него част от друго куче, което изглежда е изядено", описва ужаса пред bTV жена, стигнала до развъдника в търсене на животно.

Още по темата

Кметът на селото Йордан Тодоров разказва, че служител на НАП, който посетил развъдника, се хванал за главата и си тръгнал.

Хора, успели да зърнат зад металните врати на помещението, обясняват, че вътре кучетата стоят по 10-15 в много тесни клетки. В помещението има около 20-30 тона зърно, върху които животните се изхождат. Ветеринари споделят, че кучетата, купени от развъдника, умират след месец.

Фрапиращ в случая е страхът на хората, много от които са знаели за ужасното място, но са мълчали.

Самият Манолов живее в София, а развъдникът е наблюдаван от родителите му. Те отказват достъп до мястото.

Според природозащитничката Миглена Дерменджиева става въпрос за изключителна жестокост към животните и трябва веднага да се подаде сигнал към прокуратурата и към  Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ), която контролира развъждането на животни. Кучетата трябва да бъдат иззети и да им се намери бързо собственик, призова Дерменджиева.

Това не е единственият незаконен развъдник в страната, има десетки подобни, коментира Явор Гечев от фондация "Четири лапи”. Сега е моментът БАБХ да покаже, че може да работи като контролен орган, допълни той.

Гечев призова хората да не купуват кучета от обяви в интернет, а да осиновяват или да отидат на място в лицензиран развъдник.

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров разпореди незабавна проверка на случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неоспорим факт е, че развитите общества са възпитани в любов към животните. Отидете в Швеция, Норвегия, Холандия, Швейцария, Германия... навсякъде можеш да ползваш градксия транспорт с кучето си, а кучкарниците са по-добре оборудвани от нашите затвори. И това не е за сметка на качеството на живот на хората, напротив, това са най-богатите страни с най висок стандарт.Да сравним сега всичко що е под 45 сев. ширина. Насилието към животните се приема за нещо нормално, също както и към хората.
25
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това е се нарича журналистика!? Още веднъж браво на днес.бг, че ни доказаха каква платена жълта медия са. Недоказани твърдения, лично отношение, обидни квалификации, отразяване само гледната точка на страната която си е платила - тотална скръб сте, саморазпускате се, вие сте срам.
24
4
 
34
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Много се изкривиха( извратиха) нещата последно време ! Онзи *** тренира куче с живо коте- обществото роптае. Другия наврял 300 кучета в тесни клетки- обществото възмутено ! А само преди дни, банда освирепели *** ,почти не убиха няколко горски- обществото нищо не каза !
23
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изуменСамо изкривен кучелюб-фанатик като теб, може да пише такива простотии, които ясно доказват, че за теб кучетата са несравнимо по-важни от хората. Такива като са някакви особняци, живеещи с кучета и котки, които смятат за свое семейство, говорят им мамо и тати и всичко това защото нямате нормални отношения с други хора. Така че да повреден си и то много, непоправимо, ти си тотален брак, за нищо не ставаш.
22
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност нещета не стоят така, но днес.бг трябва да оправдаят субсидията от четири лапи. Цялята статия е пълна с абсурдни взаимнопротиворечащи си констатации. Кой ще си унищожава целенасочено бизнеса? Кой ще продава кучета от 250 лв. до 700 лв. и няма да се стреми да имат приличен вид? Кой ще си купи недохранено куче? Какво търси служител на НАП в незаконен развъдник? Как ветеринарите установиха, че кучата преживявали по месец? Дано Христо Манолов осъди яко всички замесини в случая!
21
5
 
15
 
! Отговори
изумен преди 6 години
До До 14Къде точно е казал човека, че са НАЙ-ВАЖНОТО нещо в живота му. Абе, хора, вие наред ли сте??? Какво лошо има в това да се отнасяш добре с животните? Защо всеки, който не ги рита и плюе като вас значи е повреден??? Кой е повредения в случай? Разбира се, че едно чисто същество, без значение от кой вид е, стои по-високо от една дребна, злобна човешка душица.... сред хората има много по-големи *** отколкото измежду животните.
20
2
 
6
 
! Отговори
хаха преди 6 години
И как бързо ще намериш нов собственик на стотици кучета??? Боко, вземи лично отношение беее...!!
19
19
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Освен да ти се извиня, че не съм гей социопат или фригидна женичка в перманентен цикъл? Не ми пука за кучетата - те са просто вещ, лаещ инвентар, създадени от нас хора да ни служат. Толкова по темата, а сега продължавай да мърмориш.
18
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българския селянин русофил и любител на Путин, и комунизма ... не се трогва от жестокост.Българския селянин русофил и любител на Путин и комунизма ОБИЧА мръсотията и жестокостите
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е изключително тежко престъпление и в случая положението на кучетата е най-малккият проблем. В такъв развъдник най-вероятно няма добър ветеринарен и санитарен контрол, а щом като животните се и самоизяждат, стават агресивни по природа и опасностите за хората се увеличават. Оделно гледани в контакт с крави, които се използват като източник на хранителни продукти. Този "бизнесмен" трябва да лежи дълго.
16
14
 
13
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Щом песовете са ти най-важното нещо в живота, замисли се колко си повреден.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страна сме един път. Ако някой журналист или гражданин не пусне сигнал за нещо то МВР или др. структура НЕ СИ МЪРДА ПРЪСТТА.
14
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПеса поне може да допринесе малко щастие в живота на някого, ти и това не можеш, за това на хората им пука за песове, а не за тебе.
13
3
 
13
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Защо храним тия от МВР, ДАНС,......... ако трябва ние да им вършим работата еми, по-добре да намалим на половина.
12
12
 
13
 
! Отговори
Цайсбидон преди 6 години
Е как бе, щом е за кучетата вдигаме цялата държава на крак. Четири лапи, прородозащитници и други освидетелствани маниаци, все пак са най-важните на света и всички трябва да правим каквото те кажат.
11
7
 
23
 
! Отговори
Айсел преди 6 години
Де така да се тревожеха някои за хората. Онзи ден умря млада жена от кучешка тения. На първо място сме в Европа по това заболяване. Не чух някой да се разплаче от този факт.
10
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересуват разни кучета - болните кучелюби да ронят сълзи. Човека прави бизнес, какво значие как живеят песовете?
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ристо си плаче за човешки развъдник - пандиза.Ама надали.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи кравите може в клетки, до кучетата, но кучетата в клетки до кравите не може!?
7
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как точно им пречат кравите?Някои хора отказват да разберат, че кучетата са животни, а не "детенцето" им, "душичката", "милото". Най-обикновен хищник, който напада ако е гладен или нервен.