Сухопътните ни войски търсят кандидати за служба

Има още две седмици, в които желаещите да подадат документи
40
Сухопътните ни войски търсят кандидати за служба
Снимка: архив, БулФото

Остават две седмици до крайния срок – 7 ноември 2017 г., в който кандидатите за кадрова военна служба могат да подадат документи за обявените 188 войнишки длъжности.

Свободните места са във военните формирования на Сухопътните войски в Асеновград, Благоевград, Враца, Смолян, София и Ямбол. В заявлението си кандидатите могат да посочат до три длъжности в избраното от тях военно формирование, съобщават от Министерството на отбраната.

Най-голям е броят на обявените места за войнишки длъжности в 101-ви алпийски батальон в Смолян. От 1 декември тази година батальонът ще се разрасне до полк и затова са обявени за попълване 73 вакантни длъжности за войници, от които 32 с наименование "алпинист".

Обявени са и общо 60 вакантни места за войници във военни формирования 56 040 - Благоевград и 54 990 - Враца. В 4-ти артилерийски полк в Асеновград и във военно формирование 28 610 - София ще бъдат приети общо 40 войника, а във военно формирование 54 100 – Ямбол  - 15. 

Конкурсите ще се проведат от 5 до 16 февруари 2018 г. и включват изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата.

Кандидатите, които трябва да са завършили граждански средни или висши училища, могат да подадат документи чрез структурите на Централното военно окръжие в страната.

Подробна информация могат да получат от публикуваната на 19 септември тази година обява в рубриката "Документи" – "Обяви и конкурси" в интернет страницата на Министерството на отбраната на адрес: https://www.mod.bg/bg/documents_obiaviKonkursi.html

Освен основното месечно възнаграждение на военнослужещите се изплаща допълнително възнаграждение за продължителна служба, както и за специфични условия при изпълнение на военната служба; рискове за живота и здравето; за служба в Министерството на отбраната и др.

Задължителното социално и здравно осигуряване на военнослужещите са за сметка на държавния бюджет. Осигуряват им се още порционни пари; безплатна храна и ободряващи напитки при носене на дежурства, при занятия, учения, тренировки и лагери, при извършване на дейности със специфичен характер, и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ЩОМ ЧОРБАТА Е БЕЗПЛАТНА ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ МОМЧЕТА ,КОИТО ИСКАТ ДА СТАНАТ " МЪЖЕ " !
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сухопътните ни войски ..."---Тия сега са добре, "сухопътни"Едно време в казармата нас ни вдигаха по тревога само когато валеше и беше кал, та не бяхме нито "сухо", нито "пътни". Сега е друго. Абе, демокрация... :)
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искахте наборна армия. Ами ето ви възможност, хем и някой лев ще ви дадат. Хайде, патриотите напред!!
12
8
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Има ли разлика между мъжете с Казарма и тези без?
11
0
 
18
 
! Отговори
КЕМАФЪТЯ преди 6 години
Спри кашико, да почине танка!
10
3
 
19
 
! Отговори
КАШИКЪТ преди 6 години
Ако нема "марш на скок 10 километра с пълно бойно снаряжение"-не е интересно!А баш кефа идва при "проверка годност на противогазите".п.с. на времето на моя противогаз, му немаше едното стъкло на "очилата", *** знаеше - щото така си и беше когато ми го зачислиха, ама пак ме натика в палатката с газта. мани мани
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
How much?Защо не казват колко ще им е заплатата?Защото искат с трици да ловят маймуни.
8
6
 
44
 
! Отговори
:) преди 6 години
Нали имаше желаещи да се била връщала наборната служба. Къде са? Изпокриха се нещо и не се чуват тук. Хайде, чакат ви. Вижте колко незаети места има. Отивайте моментално. Или всъщност вие искате да сте си на топло на диванчето, а други да са изгърбени. Ах, какви сте хитреци.
7
5
 
19
 
! Отговори
men преди 6 години
пушечно месо за порко и покровителите му от ЦРУ и за мъжлето на деси поетеси. бонус изнасяне на златен резерв и изгаряне като факла или ритуално заколване от синовете на меркел като не им хареса вечерята в харманли. напред народе 480 кинта на месец са това и руски кубинки модел 1854.
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами Волен и джамбазчето не са служили, ей ти двама!!!
5
3
 
35
 
! Отговори
бивш кашон гаргосвал преди 6 години
дърт съм вече пак да ставам кашик.виж партизанин ,да унищожавам вражески я кашкавал ,мога перфектно.
4
2
 
22
 
! Отговори
Неа до 3 преди 6 години
Ами те горе долу толкова взимат нето ... Затова е местата са незаети или ги заемат с цел да идат на мисия и от там ако могат да припечелят някой лев . Нали знаеш че никой не разчита на тези пари ?
3
2
 
8
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Влез в сайта на Министерството на отбраната . От там можеш да видиш последните обяви и подробности за тази.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Линка който сте дали не работи.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ония смешници от паравоенните ни групировки ко чакат? Хайде да се записват или там не могат да си играят на войници в гората?