Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"

Енергийният министър провери условията на площадката
Обновена: 21 окт 2017 18:13 | 21 окт 2017 18:11, Веселина Йорданова
133
Борисов сам следял как пазят оборудването за АЕЦ "Белене"
Снимка: Министерство на енергетиката

Оборудването за АЕЦ "Белене" се съхранява при спазване на всички изисквания на производителите. В това увери отново енергийният министър Теменужка Петкова пред журналисти по време на инспекция на площадката.

Към момента половината оборудване за проекта за втора атомна централа е доставено.

Още по темата
"Всяка част е разположена точно там, където са преценили производителите. Лично министър-председателят Бойко Борисов се ангажира с казуса по съхранение на оборудването", каза министър Петкова.

По думите й шахтата, чиято опаковка бе нарушена при транспортиране, е преопакована. В склада на закрито са поставени тези части, които производители са определили да са там.
 
Преди да започнат доставките, има изготвени схеми за разположение на пристигащото оборудване в съответствие с изискванията на заводите производители за консервация, транспортиране и съхранение. Спазват се всички разпоредби съгласно техническите паспорти на елементите от оборудването, обясни министърът.
 
Съгласно подписано споразумение между Националната електрическа компания и "Атомстройекспорт" се предвижда останалата част от оборудването, предназначено за проекта „Белене“, да бъде доставено у нас до края на годината.

Петкова бе категорична, че решение за бъдещето на оборудването следва да се вземе при широк консенсус.

В проверката участваха изпълнителните директори на "Български енергиен холдинг" ЕАД Петьо Иванов и на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А лицето Манчев къде го забравихте Василев?
22
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бачо Буби е като наш Крали Марко, силен, умен, смел и честен! Пази народното богатство, лев не дава извън страната, всичко за хората. Пенсионери песни за него пеят, деца малки слагат венци на нежното му вратле, бизнесмени му събират пари щото не краде, а дава заплатата ди за домове за сираци. И като Специалист пи всичко, ще прецени, кой самолет да купим. Но първо ще полети малко с тях и ще каже тежката си дума. Радев може да е пилот но Бачо разбира повече. Ако някой ден се помине, ужаааас!!!!!!
21
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
АКО СЕ ОТВОРЯТ САНДЪЦИТЕ ----ТАМ НЯМА НИЩО ИДЕТЕ И ПРОВЕРЕТЕ
20
0
 
26
 
! Отговори
Дянков преди 6 години
Ето че напляскахме руснаците, платихме им поръчаното оборудване плюс обезщетенията и сега го съхраняваме у нас, като скоро благодарение на мъдрите ни действия ще можем да построим скопена централа, която можеше да е по-голяма ако бяхме дали парите от загубеното дело за построяването на Белене. Да не кажете, че от ГЕРБ не изпълняваме обещанията си.
19
23
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Борисов не е длъжен да следи за това оборудване. Да застъпват на смяна Станишев и Овчаров.Да се редуват на 12 часа.Така и така Станишев не е бил в армията.Ще му дойде добре една подготовка.Който е подписвал тези безумни договори и се е облажил от кацата с мед, сега да си бере гайлето.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега сигурно сме платили за половин централа. Докрая вероятно ще я платим цялата, само дето няма да я има построена и да получаваме ток от нея :)
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да стане от тази централа която служи еднствено за параван за кражби що никой не казва колко ще струва консервацията и кой ще е извърши? Това е причината Бойчето да е вземе на ръчно управление за да могат парите да се откраднат от неговите олигарси .След като миналата година парите предвидени за пенсионерите по коледа заминаха за руснаците 1,2 млд лева. Бездънна яма.
16
0
 
24
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Чудя се какво означава надписът над тоя бутон "Не запускать", че и удивителен сложили и го оградили с червено като комунисти. Чакай сега да го натисна да видя какво ще стане, мене никой не може да ми казва какво да правя.
15
0
 
26
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Чудя се как Баце е разбрал дали частите са на правилното място или не? Производителят може да ги е сложил "там, където е преценил" понеже вече са платени и му пречат в склада... Баце обаче е уверен, всичко е наред .... щото някой така му е казал. Щеше да е смешно ако не пилееше нашите пари.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не е запасал пак пистолета и да е отишъл нощна смяна.Има опит - на времето вдигаш бариерата на паркинга на Замъка Хранков и беше много щастлив ако Маргините му подхвърля 10 лв да паркира Мерцедедите им.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва строго да забрани на своите от ГЕРБ да крадат от реактора, че те нямат спиране.По,активни в това отношение са и от ромеите.
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все едно да дадеш на индианец да съхранява балистична ракета.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО НЕ МОЖЕ ДА НАКАРА ОТГОВОРНИТЕ ЛИЦА ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА, ТРЯБВА ДА Я ВЪРШИ ТОЙ.НО ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПЛАТИ ДОПЪЛНИТЕЛНО. ВСЕ ПАК, КАТО МОТОР НА ЕВРОПА ИМА ГОЛЕМИ РАЗХОДИ.
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че не се е ангажирал и с наблюдаването на работещите блокове в Козлодуй, че щяхме да се превърнем в ядрена пустиня.
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във "Винету" май не пише за казани с огнена вода. Откъде ще знае как се съхранява реактор.
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като един от двигателите на ЕС, Баце е разгледал оборудването и дори е дал някои съвети на Атомстрой какво може да се подобри в технологията.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече наистина прекалява те с тоя Еднокнижника нарцис от село Банкя.
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че лично Боко следи съхранението на оборудването. Той е най-квалифицираният ядрен специалист в цяла България. Все пак той предложи новото поколение блокове да се инсталират в ядрената централа в Козлодуй, предвидена за старото поколение. Световните специалисти му се смяха много, но Баце е над нещата, те просто не разбират геният му.
5
0
 
22
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
А хората се чудят защо души из шумата, от време на време вдига единия крак и даже по джавка като п*с*е? Той следял!
4
0
 
33
 
! Отговори
да преди 6 години
Той си има опит като пазач...на паркинги