Страх от проверки? Ами, фирмите въобще нямат респект

Мечтата им била да продават вода на цената на маслото
Обновена: 23 окт 2017 11:50 | 23 окт 2017 11:34, Камелия Цветанова
37
Страх от проверки? Ами, фирмите въобще нямат респект
Снимка: Булфото, архив

Родните производители нямат респект от проверки и използват всякакви стратегии, за да пускат на пазара всякакви фалшификати, смята Богомил Николов от асоциация "Активни потребители". 

Още по темата

"Те нямат страх от контрол", отсече той пред БНТ, след като миналата седмица проучване на неправителствената организация показа, че от 10 марки масло, половината са с груби нарушения на качеството.

"На морето и във високия сезон, решихме да направим проверка в Несебър и Бургас, тъй като заведенията по морето зареждат основно от там", заяви Николов.

Според него, ако в магазина потребителят все пак може да прочете етикета, в ресторанта няма как да го направи.

Така че асоциацията се е заела с изследване, в което е покрила почти всички марки масло.

"Наблюдава се леко влошаване на качеството, в следствие на влагането на повече вода и немлечни мазнини. Да продават вода на цената на масло е мечта на мнозина", коментира той.

Според него детски заведения, училища, болници маслото най-вероятно не е масло, там се яде това, което се предлага и няма избор и контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Трите ВластиА, вкараните яловите текстове и предварително оставените лобистки и други целеви вратички в натворените на килограм закони? Кои ли ги пише, гласува и приема на конвейр?
11
1
 
12
 
! Отговори
Сам си виновен преди 6 години
Виновни са търговците, подобни действия водят до краткотрайни печалби за сметка на дълготрайните активи като име и клиентска мрежа.Спираш да купуваш от търговец с лоши продукти и той се изпиства от пазара.Нормално е на запад.
10
0
 
21
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Не съм специалист по наказателно право, но защо си мисля, че измамата е престъпление?! А това да ти вкарват всякакви *** в храната определено е измама и престъпление! В такива случаи, производителят е за солена глоба и подлежи на наказателно преследване! Да, ама не в БГ! Затова, дори и чужди производители предлагат некачествени стоки в БГ, защото няма солена санкция и наказателно преследване! За качеството на храната в детски градини и училища не искам дори и да си помисля!
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като изследват ко от туй!?Той купувача си ги знае тез неща и без вашите изследвания за които вземате грешни пари!Знае ама купува щото няма пари за скъпи храни и купува *** дето се продават..ко да прай?
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Призива "Изберете българското" само за балъци ли е?Или откровена подигравка.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възмущаваме се,че Европа прилага спямо нас двоен стандарт,а не виждаме,че у нас въобще няма стандарт.Кой следи за качеството на храната,която ядем?Кой досега е направил връзка между ***,които ни се предлагат като храна и здравето на хората?Защо водим всички негативни класации,а се бием в гърдите със съмнителен икономически ръст?
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проверяващите органи в България са най-страхливите и най-корумирани. Винаги се обаждат да предупредят кога ще правят проверка и да питат дали е удобно тогава и дали ще има някой в офиса. Независимо че проверявания може да няма никакви връзки и познанства, контролюрите ги е *** да не излезе някой връзкар и да не си загубят службичката.
5
0
 
37
 
! Отговори
The Ghost преди 6 години
Е как да имат страх от контрол? Първо: защото контрол НЯМА, Държавата е абдикирала от всичко, освен данъцитеВторо: Ако има някъде контрол, то той е на "хранилка" на тези производители
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз българско масло не си купувам от 10 години вече. Лошото е, че покарай увеличената цена на българските ***, увеличиха и цената на вносното, че да не се изравнят и народа да спре да купува българско.
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да ги е страх? Те са като дупе и *** с проверяващите! Знаят кога ще идват на проверка (щото проверяващите са на хранилка при тях) и проверката излиза ок. Ако слуша човек проверяващите, ще излезе, че ядем най-чистите храни в Европа. Просто БАБХ не трябва да съществуват - те са напълно излишни, щом потребителски организации им вършат работата. Корупция тотална...
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време хората мечтаха да направят от камъка злато, а сега от водата масло. И като чета статията вторите май са успяли :)
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натамицинът в маслото, което купуваме, е отровно вещество!