Страх от проверки? Ами, фирмите въобще нямат респект

Мечтата им била да продават вода на цената на маслото
Обновена: 23 окт 2017 11:50 | 23 окт 2017 11:34, Камелия Цветанова
37
Страх от проверки? Ами, фирмите въобще нямат респект
Снимка: Булфото, архив

Родните производители нямат респект от проверки и използват всякакви стратегии, за да пускат на пазара всякакви фалшификати, смята Богомил Николов от асоциация "Активни потребители". 

Още по темата

"Те нямат страх от контрол", отсече той пред БНТ, след като миналата седмица проучване на неправителствената организация показа, че от 10 марки масло, половината са с груби нарушения на качеството.

"На морето и във високия сезон, решихме да направим проверка в Несебър и Бургас, тъй като заведенията по морето зареждат основно от там", заяви Николов.

Според него, ако в магазина потребителят все пак може да прочете етикета, в ресторанта няма как да го направи.

Така че асоциацията се е заела с изследване, в което е покрила почти всички марки масло.

"Наблюдава се леко влошаване на качеството, в следствие на влагането на повече вода и немлечни мазнини. Да продават вода на цената на масло е мечта на мнозина", коментира той.

Според него детски заведения, училища, болници маслото най-вероятно не е масло, там се яде това, което се предлага и няма избор и контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Инспектор преди 6 години
До Гледам отстрани 21 Така е...При соца имаше качествено наденица с топки хрущяли, не сквасено течно кисело мляко, луканка с обрезки от глави и всичко това със супер качество.Не ми опонирайте защото като вет. лекар съм работил в месокомбинати и в млечни предприятия. Така че съм запознат и със смрадливото телешко месо от Франция , което се слагаше до 5 % в колбасите в Родопа София.Абе купуваш кво падне в магазина и си щастлив.
31
0
 
2
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
А мечтата на един кебапчия от Враца беше да продаде по едно кебапче на всеки китаец , ама и той фалира горкия...
30
0
 
2
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Какъв респект ще има частникът, щом всички институции са с него?! Прави си каквото иска. Ако го заловят, ще го поговорят ден- два и ще го забравят.А виж- за прекопаното лозе от работника по време на болничния, следва да се ЗАЛОВИ и НАКАЖЕ.
29
0
 
3
 
! Отговори
Яшар Каскета преди 6 години
Това е нормално явление за бедна България.Щом искате евтини стоки ще консумирате химия.Както казваше бай Тошо ''Който няма пари,няма право да говори".Правешкия селянин с каскета чат-пак говореше точни неща.
28
2
 
3
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До хюго бос до Гост: Не мисля, че съм в грешка! Точно преди известно време се доказа, че има огромна разлика в качеството на основни продукти за пазара за Източна Европа и този за Западна Европа! При това, за Източна Европа и на по-висока цена! Това, че не слагат вредни съставки, а заместители, пак е вид измама!
27
2
 
4
 
! Отговори
хюго бос до Гост преди 6 години
В грешка си- точно чуждите се оказват качествени, а нашите са пълни с вредни съставки и тровят. Сравнете една чужда вафла с нашенска такава- нашите са блудкави, безвкусни, да нш говорим , че са и сугхи. преди години Господарите пуснаха видео от завода на "Престиж", където мишки и *** се разхождаха.
26
0
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Има ги на сайта на активни потребители.
25
0
 
5
 
! Отговори
хюго бос do 21 преди 6 години
ами да "благодарим" на нашите производители за това фалшиво качество. Отдавна не купувам български стоки- пълен ***, некачествени, скъпи. Нямам намерение да спонсорирам поредния производител- новобогаташ с нова кола или почивка в Дубай, като ме трови с *** си. Сори, свободен пазар сме и не намирам парите на пътя, че да ги давам за вредни неяща.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да, и после да не се чудите що сиренето е от креда и палма, а маслото - хидорегенирана палма. Важното е, че по магазините има банани на съвсем достъпни цени, както и всякакви бонбони в шарени и шумящи опаковки.
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При лошия бай Тодар в България имаше 16 млн. крави, сега са около половин милион.Яжте масло Президент, по 9 лева пакетчето и благодарете на СДС-то , което ликвидира земеделието.Така де, няма а гледаме крави да ни миришат, като сме потомствени аристократи, нека плебса от Франция, Германия, Дания, Ирландия да гледа крави, ние сме баровци, ние ще си въртим синджира и ще си купуваме масло от супермаркета, вместо да чистим кравешки г0вна.
22
0
 
9
 
! Отговори
lol преди 6 години
И как ме касае тази новина след като не им казват марките на нарушителите???
21
3
 
2
 
! Отговори
толерастофоб преди 6 години
Защо слагаш минус бе,тaпaнaр!?Защото не е вярно ли?Ами кво ще кажеш за ония русенски гъски,дето се къпеха в топлото мляко да са млади и хубави!?И те заминаха за по 3 години,нали!?И на това ли ще сложиш минус,куцо говeдo сoросoиднo!!Аман от нарочени демокрасти!!
20
0
 
4
 
! Отговори
съвет преди 6 години
Маслото е вредноПийте студена вода
19
3
 
10
 
! Отговори
българина си е такъв преди 6 години
При бай Тошо в един месокомбинат бяха вкарали 4 тона тоалетна хартия в кренвиршите!Директора и гл.технолог го отнесоха моментално и жестоко!Изгониха ги от партията и отидоха в затвора!
18
2
 
12
 
! Отговори
Гледам отстрани преди 6 години
В българия качествена храна имаше до 1990 година.След това всичко е ментак и фалшименто.Но както знаете ВСЕКИ НАРОД ЗАСЛУЖАВА СЪДБАТА СИ.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобата за грешен етикет за производителя е до 3 000 лв. По закон!По този закон, всички етикети са грешни. Кучето си лае - кервана си върви.
16
2
 
9
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До Сам си виновен: Напълно съм съгласен, НО за тази цел трябва да знаеш името на производителя! А доколкото си спомням, никъде не се оповести името на нито една фирма от тези, които продват некчествените продукти! Защо ли?!
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да имаш респект към нищожни корумпирани мижетурки, които си просят 50 лева рушвет като ром на кръстовище! Не може да имаме респект към просяци!
14
1
 
21
 
! Отговори
gost преди 6 години
що да ги е страх от проверки? Пишат им дребен акт и дават рушвет и кой от къде е! Първо трябва да се излови корумпираната администрация!
13
4
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Що пак ревете, бе? Нали не искате държавата да ви се бърка?