До 5 декември чиновниците трябва да ни обслужват по-добре

Министрите ще отчетат какво са предприели за качество на услугите
2
До 5 декември чиновниците трябва да ни обслужват по-добре
Снимка: архив, Ройтерс

До 5 декември министрите трябва да предприемат мерки за подобряване на качеството на административното обслужване.

Министерският съвет ги задължи дотогава да представят отчет за предприетите действия и да осигурят повишаване на професионалната квалификация на служителите за предоставяне на административни услуги.

Кабинетът разгледа и одобри доклад на заместник министър-председателя Томислав Дончев за изпълнението на решението от 23 август, с което инспекторатите бяха задължени да извършат пълен преглед за спазване на изискванията на Наредбата за административното обслужване при предоставяне на услуги.

Проверката обхваща преглед на работата в 377 администрации и констатациите са свързани основно с недобрата организация на обслужването и недостатъчното познаване на Наредбата, в това число обслужването на потребителите на принципа "едно гише", продължителност на работното време с граждани, адаптиране на служебните помещения и достъпа до тях за хора с увреждания, възможност за картови плащания и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Не половината администрации са с нулеви функции - освен да крият безработица и да дават някакви заплати, другата половина са с раздут щат.
1
0
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
На 5-ти Декември Държавата ще пусне Новогодишни Картички с Пожелание и Финансирани от Програма на ЕС - *Дано през новата 2018 година Чиновниците ви обслужват ПО-ДОБРЕ* .А дано .