В забавачките и училищните столове: Стара риба, бисквити...

Агенцията по храните унищожи и прясно мляко, пилешко, кашкавал
Обновена: 24 окт 2017 16:16 | 24 окт 2017 16:15, Камелия Цветанова
22
В забавачките и училищните столове: Стара риба, бисквити...
Снимка: Булфото, архив

Българска агенция по безопасност на храните установи случаи, при които в детските градини и столовете в училищата е имало замразена риба с изтекъл срок на годност, пилешко месо със соев протеин и консерванти, кашкавал, който не е произведен по БДС.

В резултат на проверките са насочени за унищожаване над 24 литра прясно мляко 155 яйца и над 70 кг храни, от които 13 кг продукт от птиче месо със съдържание на соев протеин и консерванти, близо 1 кг кашкавал, който не е произведен по БДС, както и 850 г замразена риба с изтекъл срок на годност и над 18 кг бисквити в несъответствие с изискванията на наредбите.

БАХС състави 28 акта за установяване на административно нарушение и издаде 136 предписания при извършени 2705 проверки в хранителни блокове към детски ясли, забавачки, детски кухни-майки и училищни столове и бюфети на територията на цялата страна.

Засиленият контрол се провежда във връзка с началото на учебната година, като целта му е проверка на съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство, уточниха от пресцентъра на Агенцията.

При извършените инспекции са констатирани нарушения свързани с несъответствия по сградов фонд и оборудване, некоректни и нередовно водени записи,  наличие на храни, които не отговарят на наредбата за специфичните изисквания и качество на храните в  детските заведения, училищни столове и лавките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 10като ти се повръща от българи, защо пишеш по български форуми, защо използваш кирилица... и изобщо, защо не ходиш да миеш европейски *** и да се чувстваш човек, а бе?.. мършля.к, повръщало му се от българи... дано се задавиш в по.върнята си!
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял килограм кашкавал - това е удара на БАБХ за годината.
12
1
 
42
 
! Отговори
:):) преди 6 години
и пак таз любима дума Забавачки. В университета да не ги учат всички жу рналя по калъп.Един не казва детски градини или ясли или пък на хляба хляб. Той пък винаги е насъщен.Клишета клишета като вестник Работническо дело.
11
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България вече е провинцията. Почти всички читави хора се изнесоха. Има изключения разбира се, но ...
10
1
 
37
 
! Отговори
edin do 10 преди 6 години
Че повръщаш си личи -миришеш
9
1
 
35
 
! Отговори
накъсяване преди 6 години
До държавата ви тровиЧашките да са ти най-малкия проблем..
8
0
 
44
 
! Отговори
държавата ви трови преди 6 години
Пластмасовите чашки водят до заболявания като рак и токсични отравяния по децата в детските градини,извинете България в Африка ли е или просто се извършва геноцид!?
7
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на лелките от детските градини гудетата им не намират маана, всичко оди у кофите, а отделно и готвачките си смитат продукти, закуски - с трошка сирене, супа - без олио, само вода, бедна ви е фантазията, така си плащате таксите на децата, нищо не ги ранат
6
1
 
37
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
То вече всичко е по БДЖ и затова са забравили да го напишат ;)
5
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Ама това нещо БДС не го ли ликвидираха безвъзвратно.Ти от Марс ли падаш бе?Стоки по БДС под път и над път.
4
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A видяха ли снаксовете и уж натуралните сокове в същите тези столова и лафки? Защото според наредбата е збранено да се продават там! Но не би!
3
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахха задържали 1 кг кашкавал , разбили са най -голямата мрежа за фалшива храна
2
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"кашкавал, който не е произведен по БДС" Ама това нещо БДС не го ли ликвидираха безвъзвратно. А иначе, "Ако нямате хляб, яжте мас без филии!"
1
1
 
56
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Важното е, че за провелите обществените поръчки за храната на децата е имало пресен суджук.