Капачки в помощ на новородени: Как пластмасата купува кувьоз?

Днес се организира кампания за закупуване на нов кувьоз за българска болница
28 окт 2017 07:47, Боряна Павлова
18

10210 гледания   |  Още видео
"Капачки за Бъдеще" - под това мото организаторите на кампанията обединяват усилия, за да съберат средства за закупуването на нов кувьоз за болницата в Червен бряг.

"Tам има само един кувьоз, който е в окаяно състояние. Термостатът му не работи, кислородът му не е директен, а вратичките не се затварят. Апаратурата е крайно необходима, тъй като в лечебното заведение за 2016 г. има малко над 100 родени бебета. За 2017 г. до момента броят им е 74, 15% от които са недоносени", посочи пред Bulgaria ON AIR Мартина Йорданова, доброволец в кампанията.

Инициативата стартира днес (28.10). Всеки желаещ да се включи има възможност да стори това в интервала от 10:00 до 13:00 ч. пред входа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата.

Идеята на организаторите е подобна акция да бъде провеждана няколко пъти годишно и обещават, че всеки занесъл капачки, ще получи разписка за своето дарение.

В студиото на "Денят ON AIR" фитнес инструкторът и организатор на кампанията Лазар Радков обясни, че капачките не са избрани случайно.

"Събират се лесно, а и когато пластмасовите бутилки бъдат изхвърлени без тях се рециклират много по-бързо", посочи той.

"Събитието бе обявено преди две седмици. Още през първите няколко дни беше видяно от над 600 души, а хиляди казаха, че ще дойдат. Много хора от градовете извън София също ни питаха как могат да се включат и къде могат да предадат капачките, за да помогнат", каза Радков.


 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За хуманно отглеждане на животни държавата раздава като субсидии на замеделските стопани 58 милиона евро годишно от Държавен фонд земеделие! За да се чувстват по-добре животните.
За недоносените бебенца кувьоз няма!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новина е, че 74% от новородените са недоносени. Което показва най-вече ниска здравна култура.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършило е. И колко тона капачки събраха? А в пари колко? Като пионерско поръчение - да предаде 5 кг кестени и да отгледа 1 зайче. Да бяхте организирали събитане на пари по сметка.
11
1
 
35
 
! Отговори
дедо преди 1 година
Предлагам да се вземат всевъзможните плащания на депутатите, които са в хиляди за тази благородна кауза ,вместо да караме хората да събират капачки гуми и разни други простотии за нещо, което трябва сега и веднага, а не в бъдеще време! то докато ги съберем капачките за някое бебе, то ще е вече ученик!
10
1
 
39
 
! Отговори
бай х преди 1 година
в здр каса влизат 4 милиарда на година от бюджета + 4 милиарда от здр осигуровки ......
при толкова много пари ние ще събираме капачки от бутилки ...
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тиквата суджушка и лизачите му, прокарват нещо което е прецедент. А именно НЗОК от догодина, да не плаща за лечение с нови и новосъздадени лекарства, тоест няма лекарства, няма проблем. Тази изгерберастяла банда комунисти е време да си ходи, заедно с седемдесет хилядата орда милиционери.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е държавата!?
Изнесе се, няма я и няма да се върне!
7
5
 
18
 
! Отговори
// преди 1 година
Напълно възможно е. Скоро купиха по такава инициатива кувиоз за бургаска болница. През последната година може би, по инициатива на ученици от Строителния техникум в града, се събираше активно в много учебни заведения, институции, домове. Събра се голямо количество (първоначално се говореше за 40 т.), което в крайна сметка доведе до изпълнение на целта. Следващата инициатива за Бургас е кампания за "Линейка за превоз на недоносени деца" (каквото и да означава). С обединени усилия ще го постигнем.
6
5
 
39
 
! Отговори
Коце кмета преди 1 година
Тъпо! Кувьоз се купува, като хиляди се съберат пред парламента и настояват за всяка конкретна нужда, и като натискат тия вътре да спрат да крадат. Другото е самодейност.
5
2
 
49
 
! Отговори
Lightseeker преди 1 година
Държава,която не може да осигури кувьози за недоносени бебчета,не заслужава хората да остават тук и да раждат деца.При това говорим за държава от 21-век,част от ЕС.Защото не мога да повярвам,че пари няма.Щом има пари за увеличение на заплатите на нищоправците от НС с по няколко хиляди,значи има и за бебчетата.
4
5
 
18
 
! Отговори
чудесна инициатива преди 1 година
Добра е инициативата. Напишете в гугъл "събиране на капачки" и вижте разни инициативи. Неусетно, с помощта на много хора се събират, и се постигат целите. Нищо не пречи човек да събира капачки, пък колкото събере(малко, много-все едно) и при такава кампания да ги занесе. Не е голямо усилие, а каузата е благородна.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди време имаше такова нещо и за инвалидни колички. В службата решихме да опитаме събрахме известна сума в брой и започнахме да събираме и капачки ( мисля, че стремежа беше за около 50 кг.) накрая ентусиазма ни изгасна видяхме, че това е мисия невъзможна.
2
1
 
17
 
! Отговори
ив преди 1 година
Самите бутилки,добре смачкани,тежат много повече и мисията ще се изпълни бързо,ако вземат и тях.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се провали поради тъпотата на организаторите. Такива мероприятия тип художествена самодейност, колкото и да имат някакъв добър помисъл са обречени.