"Българско военно чудо" тръгва на обиколка из училищата

Първата обиколка започва на 30 октомври в Етрополе
Обновена: 29 окт 2017 17:41 | 29 окт 2017 16:05, Красимир Ангелов
6
"Българско военно чудо" тръгва на обиколка из училищата

След официалната премиера на документалната поредица "Българско военно чудо" пред десетки преподаватели, директори и университетски професори в София, сега историите за най-големите постижения на армията ни след Освобождението, тръгват на обиколка из училищата в страната.

Късометражните филми от поредицата ще бъдат представени по време на открити уроци, които сдружение „Българска история“ ще проведе в десет населени места в страната. Първата обиколка с тези видеа започва утре (30 октомври) от Етрополе, където създателите на поредицата ще посетят Средно училище „Христо Ясенов“. След това от „Българска история“ ще излязат малко извън пределите на България с урок и прожекции в Димитровград (Сърбия) на 3 ноември. Там ще се излъчи филмът, посветен на Сръбско-българската война.

Епизодите от поредицата ще бъдат представени пред ученици и в София, Русе, Карнобат, Бургас, Ловеч, Гоце Делчев, с. Долно Дряново и Смолян. Създателите на "Българско военно чудо" ще продължат да обикалят училища и градове през цялата учебна година.

"Българско военно чудо" е съвместен образователен проект на сдружение "Българска история" и ЗАД „Армеец“, който пресъздава най-големите постижения на армията ни в периода петте войни след Освобождението на България. Целта на поредицата е да представи по интересен начин историята на учениците и широката публика.

Вижте целия график на обиколките по дати и населни места:

30.10.2017г. Етрополе - Средно училище "Христо Ясенов"

03.11.2017г. Димитровград (Сърбия) - Гимназия "Св. Кирил и Методий"

06.11.2017г. София - 9-та Френска  езикова гимназия

08.11.2017г. Русе – Средно училище "Васил Левски"

09.11.2017г. Карнобат – Средно училище "Христо Ботев"

09.11.2017г. Бургас - Немска езикова гимназия „Гьоте“ (НЕГ)

21.11.2017г. Ловеч - Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев"

27.11.2017г. Гоце Делчев -  Природоматематическа гимназия „Яне Сандански“

27.11.2017г. Долно Дряново – Основно училище „Христо Ботев“

28.11.2017г. Смолян  - Професионална гимназия "Карл Маркс"

28.11.2017г. Смолян - Природоматематическа гимназия "Васил Левски" 

Повече информация за образователната инициатива може да откриете на уебсайтовете на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, шминд ел.. ти ако си пилот, ще се качиш ли на самолет, чиито двигатели са с изтекъл срок, защото новите са дефектни и не могат да сложат... ще се качиш ли на такъв самолет, който всеки момент може да падне и да те направи на пепел?!?
4
0
 
8
 
! Отговори
Неделин преди 6 години
Евала! Образованието и морала са най-важните неща за един народ! А този проект възпитава и в двете! Дано от мон обърнат внимание, че в училищата имат плачевна нужда от тези модерни успешни начини на преподаване! особено история та!
3
0
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Редовната военна служба трябва да се възстанови и цялата тази полуграмотна ***, която бълват средните училища, трябва да отиде в казармата и види житейските реалности през призмата на военните правила. Необходимостта от Макаренковски училища в сегашната реалност е просто категорично необходима. В противен случай, в близкото бъдеще, тази държава ще изпадне в състояние на държавна инфантилност в кадрови аспект. Компютърната грамотност е нещо необходимо при професионалната реализация.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравления за добрия пример и успех ! България има нужда от вас, момчета !!! Бог с вас !
1
17
 
17
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Първо го прожектирайте на "пилотите" отказали да летят преди няколко дни.....