Хирург от "Пирогов": Не можем да сложим охрана на всеки пациент

Доц. Стоян Сопотенски поиска да се налагат строги наказания
29 окт 2017 10:55,
14
Хирург от "Пирогов": Не можем да сложим охрана на всеки пациент
Снимка: Кадър bTV

Хирургът в "Пирогов" Стоян Сопотенски обяви, че няма как болницата да сложи охрана на всеки пациент, за да се избегнат случаи на насилие. Според него подобни инциденти има и в други държави, но там се налагат строги наказания за тях.

Вчера  стана ясно, че 18-годишен е пребил медицинска сестра в спешния център "Пирогов” в петък вечерта.

След като я оставил в безсъзнание, отишъл да души пациент, за да му отключи вратата на отделението. Агресивният младеж е избягал от болницата и все още не е заловен.

Още по темата

Сестрата е със счупен нос и счупена скула, предстои ѝ операция.

Директорът на "Пирогов” проф. Асен Балтов призна, че има пропуски в охраната на болницата и обеща допълнителни мерки.

"Подобни неща се случват и в други държави, но там има строги наказания – в Германия е три години ефективна присъда. У нас – глоба, няма възмездие”, обяви доц. Сопотенски пред bTV.

Той призова всички институции да си свършат работата по разследването на случая и законът да се приложи в цялата му тежест.

"Нямам как до всеки пациент да се постави охранител. Извършителят трябва да бъде заловен, осъден и наказан, да се знае, че има правила в тази държава. Трябва да има адекватни наказания", коментира той заявката на шефа си за повече мерки в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
Всеки иска законите и правилата да са само за другите.
13
0
 
1
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
Докторите се организираха да пишат минуси на коментари 2,7 и 8
12
0
 
1
 
! Отговори
Elica преди 6 години
доц. Сопотенски спаси майка ми. Много съм благодарна. Добър лекар
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Точно така! В тази "болница" точно преди 2 седмици си позволиха да върнат от вратата човек с инфаркт, който почина няколко часа по-късно. Вместо да съдят този, позволил си това своеволие за убийство, потулиха случая като я уволниха. И всичко приключи.Шамарите са им малко на тия от Пирогов.А този същия, сигурно е протестирал срещу уволнението на колегите си.Докато няма увиснал доктор на бесилото, няма да има оправия.
10
0
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Голяма работа някакъв бушон.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да им охрана за всяка болница. 4-5 души, които са тренирани и с правилния психологически профил, които бързо да контрират бойните индивиди.Дайте им електрошокови палки, а два да имат бойно оръжие. Тогава, ако ще и махалата да дойде, проблема ще се реши изключително бързо.Разбира се, в България трябва да пестим от всичко, следователно, ще наемем 69 годишен пенсионер, който да се опитва да остане буден.
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 от 7Само си припомни за делото на сестрата дето преби бебето. И това ако не беше записано на камерите щеше да се потули.А съм сигурен, че това не е единствен случай. Оставям настрана и перманентно грубото държане на персонала в болниците. Нямам нищо против някой, който нападне друг човек да лежи 3 години ефективно. Но нека го има и обратното. Ако не се справяш с професията си, да носиш наказателна отговорност. Защото в края на краищата от теб зависи човешки живот.
7
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Не съм Но 2, но да ти кажа моето мнение.Причината за пребиването на медицински лица е в това, че няма адекватно правосъдие.Досега нито едно медицинско лице не е било осъдено за нещо. А причини много. От издаване на фалшиви болнични, което си е документно престъпление, до чиста некадърност която е причинила смърт. Дори и да има някакво заведено дело то се точи десетки години без резултат.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не могат да се поправят нещата така ще е
5
4
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
понеже се отклоняваш от темата - трябва или не трябва да се пребиват медицински лица. И какви трябва да са последствията? Без да се отклоняваш от темата!
4
2
 
5
 
! Отговори
БОЛНИЦА преди 6 години
В случая става Въпрос за Профил на Болница .Наркомани , Психично Болни и Политици имат нужда от Бодигард .
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всеки пациент не може, но поне за спешното и токаикологията, които са по-рискови трябва
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно се издават присъди за този и онзи, защото са нападнали лекар или сестра, но за нелепи инциденти причинени на пациентите от страна на медици, за смъртни случаи, никой не е осъден и никой не раздава присъди на килограм.Като ще се съдим, ще се съдим всички наред. Законите не са само за простосмъртните.
1
5
 
6
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Не можете,а можете да назначавате разни пенсии с памперси на основна,нали!?Като си назначите няколко яки момчета с прилична заплата,и с шамари до лактите,и всичко ще е ОК!Ама не ви отърва,мишоци такива!