Седмицата почва с бурен вятър, "оранжев код" в 17 области

Максималните температури в понеделник ще са между 9 и14 градуса
29 окт 2017 19:23, Красимир Ангелов
5
Седмицата почва с бурен вятър, "оранжев код" в 17 области
Снимка: Reuters

Със сериозен вятър ще започне новата работна седмица, предупреждават от НИМХ-БАН.

Заради очакван силен порив на вятъра е обявен „оранжев код“ в 17 области в Северна и Източна България. Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Силистра, Разград, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен.

За останалата част от страната е обявен „жълт код“.

През следващото денонощие ще бъде ветровито и застудяването ще продължи. Ще духа силен, в Северна България и източните райони от страната - на пориви бурен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на много места до предимно слънчево време.

Ще бъде почти без валежи. Минималните температури ще бъдат 4-9 градуса, а максималните 9-14 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен, временно до бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 12 и 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода ще бъде около 17 градуса.

В планините ще бъде доста ветровито. Ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, на места до предимно слънчево време. Почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 м ще бъд около 4 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабва, но ще се задържи студено за периода. Минималните температури ще са близки до 0 градуса, в сряда на места ще са отрицателни.

Максималните температури ще бъдат 7-12 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
знаещ да почива преди 6 години
И в студ , и в жега нищо човешко не ми е чуждо.
3
0
 
3
 
! Отговори
аз пък преди 6 години
До ФАШИСТ,днес бях на плаж,на майорка,гроздето ти е толкова кисело,че се чудиш с какви измислици да се похвалиш и да убедиш сам себе си,но не,никой не ти завижда,че кръгозора ти е ракия и пържола,примитивен неандерталец,животът не е плюскане заливане с алкохол,само съжаление предизвикваш,грухчо
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синоптиците са в ужасТ от обвиненията за наводненията,и сега няма да свалят цяла зима код Кафяво от прогнозите си...
1
5
 
11
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 6 години
Благодаря за отделеното внимание на синоптиците ! отстрелях глиган и сръндак , луканките са готови както и виното , утре ще варя ракията ! Поздрав от Рила , любувам се на снега !:)