КАТ с акция "Зима" от 1 ноември, провеждат я на три етапа

Ще се проверяват фарове, чистачки, грайфери на гуми
30 окт 2017 08:41,
35
КАТ с акция "Зима" от 1 ноември, провеждат я на три етапа
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Засилени проверки на пътя започват от тази седмица в рамките на акция "Зима".

Обикновено акцията протича на три етапа. През първата седмица ще се следят велосипедисти и каруци.

По време на втория етап на фокус ще бъде безопасността на пешеходците, а при третия дали автомобилите са подготвени за движение при зимни условия.

От 1 ноември допълнителни патрули на КАТ ще извършват проверки в цялата страна. Униформените ще следят доколко автомобилите са подготвени за управление при зимни условия.

Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите.

При нарушения ще бъдат налагани санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: КАТакция зима
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
7
 
! Отговори
кво ше прайме преди 6 години
Онзи ден платих данък за колата в размер на 180лв. Сложих зимните гуми и прочие. Кой ще провери дали като падне снега ще се чистят и по-малките улици освен булевардите или както обикновенно ще бъдем оставени в капана на зимата. Като в Аляска или Сибир става и вериги не помагат, защото имаме 20 сантиметра лед-коловози.
31
4
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До шофьорРазликата се усеща, когато е студено и мокро. При сухо време наистина няма кой знае какво значение, още повече през зимата в България наистина студените дни с дъжд и сняг едва ли са повече от 10-15, а температурите ноември и февруари се случва да минат 20 градуса.
30
2
 
9
 
! Отговори
пешеходец преди 6 години
Аууууу ужас! Обувките ми са с много малък грайфер.Явно производителите са почнали да пестят от подметката-пише,че обувките са зимни,а грайфера 2-3 милиметра!
29
3
 
7
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
До АнонименТова не е вярно.И летните гуми въпреки че се втърдяват няма кой знае каква разлика от зимните при сух асфалт.Разликата почва да се усеща при сняг
28
3
 
13
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Така се прай - мит'ряла требе да се клати постоянно за да не ми клати гемията!
27
0
 
28
 
! Отговори
кръвожаден веган преди 6 години
Според дописниците (неправилно наричани "журналисти"). КАТ щели да проверяват и "дебелината на грайфера на гумите"!?.Преди си купувахме гуми с дълбок грайфер, сега ще търсим с дебел. Впечатляващо.АФторката, мария захариева утре ще напише, че освен дебел, грайфера трябва да бъде и дълъг.Марче, ти за какво си мислеше, докато бришеше тази "статия"?
26
7
 
3
 
! Отговори
francuzoika преди 6 години
da saglasna sam da ima pove4e kontrol i v francia e taka
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата на КАТ не е да спира колите по пътя и да ги проверява за техническа изправност на автомобилите. Те НЕ СА компетентен орган по техническата изправност. Всеки написан акт в тази акция може да падне в съда.
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Не знам какво значение има дали караш с летни гуми през август или през ноември, в случай че пътя е сух!?!"Каучуковата смес от която се произвеждат летните гуми с падане на температурата се втвърдява, а от еластичността й зависи сцеплението - т.е. способността да осигури адекватно спиране. Под 7 градуса тази смес е крайно неефективна, дори на сух асфалт.
23
0
 
12
 
! Отговори
Кръц преди 6 години
Акция Светлина,акция застраховки,акция гуми......Това всичко не ли ЕЖЕДНЕВНО задължения на КАТ.Като нямат акции реват за пари.
22
0
 
1
 
! Отговори
1312 преди 6 години
ACAB
21
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какво значение има дали караш с летни гуми през август или през ноември, в случай че пътя е сух!?!Някоя фуражка дали би могла да обясни?Важното е дали има сняг или не, а не кой месец сме
20
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Аз не разбрах - първо проверяват велосипедите и каруците 1-5.11; после пешеходците ?!?!? от 6 до 12.11 и накрая автомобилите от 13-19.11 .... некакви безумия стават в КАТ ...., че и ние участваме ..... алоооо .... малко по адекватно а...
19
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До Мирослав: Така е, прав си! Но както споменават пишещите по-долу, това не трябва да е инцидентно, акция! Това е част от ежедневното задължение на тази безполезна организация!
18
13
 
30
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Какъв е проблема не мога да разбера? Нормална проверка на автомобилите. Всеки шофьор е длъжен да кара изправен и оборудван за зимата автомобил! Като нямате възможност да си купите гуми, чистачки и прочие, спрете да карате! Утре ще завали сняг и някой кълвач който е решил че с летните гуми няма ядове, ще задръсти я булеварда, я някой проход, я ще ме удари защото не може да спре... Колата си е както необходимост така и разход и то не малък!
17
3
 
22
 
! Отговори
Примерен шофьор преди 6 години
Всички мерки, описани в статията трябва да се предприемат ЕЖЕДНЕВНО, а не само по време на някакви "акции" и то да ги обявяват по всички медии, та който е нередовен, да не кара по това време!
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и ся ще са на пътя 10 000 души на заплата които да отчитат дейност вместо да свършат нещо полезно.
15
0
 
37
 
! Отговори
Зайо преди 6 години
Само ние и сърбите останахме с тия патрулки. Вместо да помагат само пречат."А ти какво работиш?""Кво правиме?"В белите държави има патрулки само когато нещо се случи, а не за "превенция", която пък е обвързана само и единствено с подкупи...
14
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статистиците от МВР пак ще събират данни браво, комични са като цяло, наскоро един полицай не слезе от колата си дори за да ме провери. Тежеше 160 кила може би и дашаше като мопс, тоест се давеше и грухтеше като порната ***. Досвидя ми, метнах му 5 лв., прасешките очета свтнаха като червен светофар, Мила гледка са наште минцифайки.
13
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е КАТ да се закрие. От КАТ полза няма, но вреди има много.