Протест под пагон: В затворите искат по-високи заплати

Не се намирало, обаче финансово обезпечаване
Обновена: 30 окт 2017 09:54 | 30 окт 2017 09:41, Петя Славова
14

"От днес обявяваме протестна готовност, а в петък след разширената среща на Управителния съвет ще бъдат уточнени дата, място и форма на протест", обяви Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в Бюджет 2018 отново не са отпуснати достатъчно финансови средства за сектор "Сигурност".

"От Министерството на правосъдието, в частност министъра на правосъдието, срещаме разбиране и нашите искания са определени като справедливи и адекватни, но не се намира финансово обезпечаване", категоричен бе той в "България сутрин".

"Искането за 20% увеличение на заплатите бе удовлетворено, но все пак възнагражденията ни изостават доста", коментира още той.

Според Григоров професията и заплатата на служителите въобще не е атрактивна в последните години и има голям недостиг на щат. Синдикалистът подчерта, че на конкурсите за 85 свободни места се явяват 84 души и това се дължи най-вече на ниското възнаграждение.

"В обществото се насажда мнението за корупция и некачественост на хората, които служат в този сектор. Това мнение не мисля, че е адекватно, защото няма структура или служба в страната, в която да няма корупция. Положителните неща са рядко отразявани и не са поставени на фокуса на обществото", каза още Григоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
крАСАВци преди 6 години
Приемам критиката и се извинявам за невежеството си ,но си взимам и поука.
12
0
 
1
 
! Отговори
правопис преди 6 години
До крАСАВциАбе научете се да пишете правилно. Дума в множествено число завършва на 'и' не на 'й'. Не мога да повярвам колко много народ се излага по този начин - това е правопис за втори клас (мисля че тогава се учеше).
11
2
 
1
 
! Отговори
Ихо преди 6 години
Дайте на затворниците по-добри заплати,какво се скръндзавите с тия 30-40 лева на месец? :))
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То затворници не останаха, те надзиратели търсят :D Преди три години имаше 13 000 затворника, а сега са 7500 !!!! Познайте защо ? Защото няма достатъчно място по затворите и вместо да строят нови затвори... ОСНОБОЖДАВАТ МАСОВО и масово се дават условни присъди, пробации и тн.
9
7
 
6
 
! Отговори
крАСАВци преди 6 години
На какво основание? Те тия симпатяги на работа си почиват за втората без договорна работа ,паркетчий ,бояджий ,фаянсаджий и пр. То у нас ремонта точно 4-*** надзиратели от СЗ го правиха и ми разправяха ,че заплатите им били мизерни ,ама и нищо не правили в работата ,но споделиха ,че и по 2000лв да взимали частното никога нямали да преустановят защото там била парата. Та предизвикаха в мен мисълта тия защо са станали въобще надзиратели а не стройтели?А пък в полицията е пълен абсурд повишението.
8
0
 
12
 
! Отговори
Edin преди 6 години
Няма проблем да се вдигат заплатите в държавния и общински сектори.В частния сектор това не се случва,но пък плащаме пълни осигуровки,така че няма пречка да им се вдигат заплатите.Другите в частния сектор "кучетата ги яли".На база заплатите в държанния сектор депутатите ще си вдигнат пак заплатите-дано се задават.Няма ли мор за тези Господи!
7
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 6 години
Може и за това вината да не е в редовите полицай но е факт че полза,ефект - реален от работата им няма.
6
5
 
16
 
! Отговори
бг преди 6 години
То всички заплати в държавата са смешни, европейска държава сме от 2006г. а заплатата ми е 250евра.Но ченгетата не заслужават и сегашните си възнаграждения.Ефект от съществуването на МВР няма,крайния продукт от работата на ченгетата е никакъв- поне за обикновенния човек.На село *** вандалстват, грабят,вилнеят ,бият а полицията ги пази.На улицата джигити колкото искаш,битовата престъпност цъфти,контрабандата расте,мутрите и престъпниците са на улицата,във всяка далавера пръст има и ченге .
5
9
 
8
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 6 години
Ми да сменят работата бе! Да не ги държат насила??? Ама като нищо не могат , дай да им вдигнем заплатите , че по-лесно да викат "Тия рушвети са от спестявания!" Аз когато искам повече пари от шефа първо гледам да съм перфектен, да съм свършил нещо , което не ми е работа и тогава имам очи да искам повече! А те??? Това дайте ми повече за да не крада сме го играли! Не работи! Един няма наказан или уволнен за цялата им ***! Ама иначе пари искали. Ай сиктир!
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми много просто. Увеличете заплатите и така ще намалите корупцията и ще увличите интереса към професията.
3
4
 
21
 
! Отговори
Галин преди 6 години
Нормално и аз да взимам 700 лева и да пазя утайките на обществото в затвора ще внасям дрога за пари....а това че няма кадри е мнооогооо отделен въпрос, всеки вече иска да е IT специалист...!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до дядо мраз дано им станеш клиент, да се убедиш колко бачкат
1
15
 
16
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 6 години
НАГЛИ ЧОВЕЧЕТА!!! На фона на какво искате повече??? Всяка проверка показва масови нарушения на реда в затворите! И кой е виновен за това?? Затворниците?? Или вие , които им внасяте наркотици , телефони и всякакви забраненни екстри!! И имате наглостта да искате?!?!? До кога?? Колкото катаджиите , които си затварят очите за 98% от нарушенията , които стават пред тях? Мързи ги да гледат и да свършат работа за 5 пари, а претенциите им големи! Каза ви го министъра - когато си върнете доверието!!!