Защита на животните или налагане на възгледи? "За" и "против" веганството

"Всеки да се храни с каквото иска. Дразни ме вашето облъчване", коментира Спенс
Обновена: 30 окт 2017 11:15 | 30 окт 2017 11:10,
155

След като филмът "Сафари" изкара веганите на протест, дискусията "за" и "против" храненето с продукти от животински произход отново намери отзвук в медийното пространство. Причината за недоволството бе продукцията на Улрих Зайдл, която разказва за ловния туризъм в Африка.
Още по темата

"Всеки има право да се храни с каквото пожелае, било то пясък, камъни, чакъл или дори някаква органична маса. Дразни ме обаче това, че от екрана постоянно веганите се опитват да налагат собствените си възгледи. Дразни ме вашето облъчване", посочи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR рапърът Станислав Найденов - Спенс.

"Ние не се борим за правата на веганите, а за правата на животните. Веганството не е диета, а начин на живот", отвърна пък председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Той обясни, че с протеста срещу филма "Сафари" всъщност се извежда на преден план проблемът с лова и убиването на животни за удоволствие.

"Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представеното в тази продукция, е недопустимо в 21 век", каза Никола Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганизма не е диета, не е начин на живот, а е една долнопробна секта! Права на животните, няма и не може да има! Права имат само хората, животните са стапански инвентар или част от околната среда! Убийството има само и единствено когато един човек умъртви друг човек! Когато човек умъртви животно, това е или лов, или клане с цел извличане на хранителни продукти. Веганизма е опасна секта, която трябва да се забрани, а последователите й да се преследват и наказват тежко!
18
4
 
2
 
! Отговори
чекатило преди 6 години
обичам вегани
17
6
 
17
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 6 години
Кога веган жена износи здраво дете без да яде продукти от животински вид по време на бременността, ми се обадете. А забравих 99% от веганите са хомосексуалисти, останалите 1% стерилни..
16
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименОколо тропиците не става.Тези ще опасат джунглата.Само в Аляска да сеят марули!
15
22
 
5
 
! Отговори
Тато преди 6 години
Да си го кажем честно - Спенс се държа като пълен *** и ***, че дори не си намираше думичките да си довърши изречението. Веганеца е прав за много неща, най-вече насилието и бруталното отношение към животните. Неща като лов за удоволствие, зоопарк за разглеждане, цирк за шоу, животно за декорация у дома, държане на кокошка-носачка в клетка 0.5кв.м., придобилия популярност развъдник за кучета в Ямболско, фермите за норки... Веганите са прави, но имат някои ненужни залитания във възгледите.
14
3
 
11
 
! Отговори
12 преди 6 години
До ИСТИНАТАОтдавна сте безинтересни с опитите ви всичко да избиете на "комунизъм". Какъвто, между впрочем, реално никога не е и имало.За сметка на това имаме управляваща 65 години + шайка мафийоти, които само се пренаименоват. И които тотално прецаха държавата.Но темата не е затова.А за друго - как медиите се опитват да изместят реално интересуващите хората теми с нещо, което отново представят в крайно изкривен вариант на реалното. За пореден път. Да се върнем на опитите
13
3
 
1
 
! Отговори
Сайга 12 преди 6 години
Готов съм да се застъпя за място на г-н Донев в дружинката. Да изкара курса и е добре дошъл!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да създадат веганска държава, някъде около тропиците
11
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах предаването съм напълно съгласен със Спенс! Момченцето никога не би имало повод да се появи на екрана, ако не беше захапало екстравагантната тема! Ужасно ме подразни споменаването на Дарвин от неук човек! Но е вярно, че и без месо може да се живее. Пример - най-големите хоминиди - горилата и орангутана. Само че те трябва непрекъснато да хрупат плодове, листа и корени. Веганите жестоко дъвчат живи растения, кълнове и ядки, от които щяха да се развият дървета и храсти! Това не е ли жестоко
10
4
 
23
 
! Отговори
1 преди 6 години
Някъде бях писал, да изпратят малко "вегани" при ескимосите и да видим там с какво ще се изхранват!
9
5
 
7
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Войнствените вегани трябва да се срещнат със Сергей Маслич, Владимир Николаев, Армин Майвес и т.н.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СофиянецДо СофиянецВеганите побеляват за норматив като старци, дори и отдолу. Затова твоя приятел си бие Б12 в корема, смятай вего-наркоман.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До EdinВземи си и подвижно барбекю да печеш мръвка. Този прос кубания с пиле шки врат веган е много дразнещ.
6
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите и другите перковци са резултат от неолибералните ценности, дето ни налагат на децата. Следващата стъпка е да забранят червеното месо и го заместят с насекоми и така да изморят половината насекение на планетата.
5
5
 
27
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Познавам един веган, той си бие всеки месец б12 и некакви други витамини пие постоянно, тъй като в место има витамини които от никъде другаде не можеме да си добавиме. Е не мерси... По добре да си ям месо и без тея изкуствени инжекции и т.н. Вегетарианците, ги по приемам, ама веганите са пълно КУКУ!!!
4
4
 
28
 
! Отговори
Edin преди 6 години
Ей, добре, че обявиха протеста. Смятам да отида на протеста облечен с вълнен пуловер и хапващ дюнер.
3
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спенс колкото трева е изпасъл, веганите толкова не са.
2
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато човек е пънолетен, да пасе и трева ако иска. Но да не налага възгледите си на други хора. особено на децата си. Едни такива вегани убиха бебето си от глад и сега ги съдят за непредумишлено убийство.
1
3
 
48
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Против съм избиването на животни за удоволствие, но съм "за" правото на всеки човек да избира начина си на хранене. Освен канибалството, разбира се.