Жител на Миндя: Политологът Евгений Дайнов и неговото парченце от рая

За живота извън политиката - разказ пред Bulgaria ON AIR
31 окт 2017 13:00, Анисия Иванова
43

Политологът Евгений Дайнов намери своето парче от рая в село Миндя. Той посрещна екипа на Bulgaria ON AIR в къщата на баба си и дядо си. Въпреки че бил жител на столицата, преди години се отказал от софийското си жителство и официално станал жител на Миндя. Още тогава се превърнал в най-големия пазител на селото.

"Когато има опасност за селото – дали ще закриват нещо, или ще откриват нещо като сметище – тръгвам да се бия. Организирам съпротива", отбеляза Дайнов пред Мирела Дончева.

Всяко лято Миндя се превръща в столица на рок музиката. Политологът разказа, че всичко започнало преди 10 години, когато със съседите му от търновската махала решили да организират първия фестивал.

"На тазгодишното провеждане на фестивала дойдоха най-много хора. Стана истински европейски фестивал. Средно за селски концерти е нормално да се събират по 50-60 човека публика, а при нас поне 1000 души дойдоха и още 1000 из селото", сподели той.

Евгений Дайнов е един от първите българи, които самостоятелно си произвеждат ток. С помощта на слънчеви панели успява да захрани електроуредите в къщата си, а количеството електроенергия, която му остане, продава на енергото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
35
 
! Отговори
до анонимен 13 преди 6 години
Айде още един с ментални отклонения и липса на основни познания и базово образование.Да поясня, истинските комунисти национализираха, изграждаха, строяха, бяха идеалисти и родолюбци.Част от тях именно фалшивите комунисти, нагаждачите, крадците и предателите в последствие се отрекоха от комунизма и се назоваха демократи-евроатлантици , ограбиха държавата и народа и ни продадоха за краварска колония и военен полигон.Дайнов е точно от вторите.Ако спрат да му плащат от Козяк, и маоист, и сатанист ще стане, стига да му плащат.Ей тези са най гнусните.
18
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой се интересува от Евгений Лайнов.
17
4
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
така ли, бре да му се невиди. а за София имаш 100 хил. евра за жилище., бре, бре. а там било много скъпо. да ти имам смотаните внушения.
16
5
 
30
 
! Отговори
ДЖЪСТИСА преди 6 години
абе зрителите вие можете ли да продавате ток на енергото БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКА ПОДКРЕПА? А можете ли го?е и Дайнов не го може безхахаха
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Класически Ум . да слушаш хеви метъл и да си вегетарианец
14
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Син на комунист, както Борисов и Цветанов.Самият той комунист, както Борисов и Цветанов.Но като свърши далаверата при комунистите, набързо се преквалифицираха в антикомунисти.За да не свършва лапачката.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува ! тоя е вегитарианец
12
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕвгени Дайнов е агент на Иван Костов , а Костов е агент на БКП-БСП-КГБ .
11
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя как наричаше българите, които не искаха бежанци- джихадисти в селото си? нещо като "*** на чесън селян дури" ли беше или по -гадно? лапай си пачките от Сорос и не се прави на интересен, оксфордски възспитанико, че на народа ще му прекипи и ще ви измете всичките продажници - тебе, инджев, коритаров, левчев
10
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво постоянно ни го рекламирате тоя лакей на Суджука.Всички знаят, че не е никакъв Професор, а като музикант пък е пълен бездарник.
9
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТрудна работа е някой грамотен човек да ти повярва , че Евгени Дайнов е антикомунист. Той е живял и учил в Лондон , защото баща му е бил посланик . Е как точно си обясняваш, че по онова време без да си агент на ДС ставаш за посланик . Просто никой не говори истината за тези хамелеони , които Иван Костов създаде , защото и той е такъв .
8
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старото комунсист си уреди далаверките и вече се приготвя да отлита в небесата. Продава ток на енергото? Този да няма ел.централа? Аз също си произвеждам ток но този ток ми стига само да си задоволявам нуждите а не да продавам. На този централата да не е 10 киволта!?
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземе да прибере и няколко мигранта,от тия по русите,да му е пълен рая!
6
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът си е изкарал парите с честен труд, всяка седмица пише статии, с които громи злите руснаци и комунистите, нищо, че същите лоши комунисти го пратиха от Миндя в ОксфордИ не напразно громи комунистите и руснаците нали ако пак дойдат на власт ще има народен съд за него и за такива предатели и крадци като цялата шайка евроатлантици, ликвидирали и продали държавата.
5
5
 
36
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Наистина е прекрасно да си си надвил на масрафа, да си живееш сред природата, на село. Да не бързаш за работа, да не гониш транспорт...Абе, блазе му на Дайнов, само можем да му завиждаме. Не само из търновския край, а и в Родопите има прекрасни места , където са останали малко хора. Бих се пренесъл към Доспат(/ско) на пенсионерска възраст...мечти..ако доживеем, естествено!
4
4
 
44
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
A парите от баща му,кореспондента на в-к ,,Работническо дело,, в Лондон ли са ?
3
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мда, от преподавател в АОНСУ и тъмночервен комунист ставаш пръв евроатлантик и соро соид и рая ти е винаги гарантиран...за сметка на ликвидираната държава и ограбения български народ..."професора" от Миндя, който насколо в соросо иден дневник имаше статия, в която оплакваше тежката съдба на руските олигарси,придобили с честен труд и несметни природни богатства, пък злодея Путин искал да им ги вземе...
2
12
 
10
 
! Отговори
ф 16 преди 6 години
Един истински анархист капиталист. Точно така си представяха съветските другари рая .
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубави са селцата в този край на България, изобщо във всеки край са хубави де, но не всеки има време и материални възможности да ги посети и да прекарва времето си в тях.