Геноцид над науката? Шествието на унижените в кадър

За пореден път в Деня на народните будители учените протестират
1 ное 2017 15:00,
77

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Учени от БАН излязоха на протест в столицата с искане за по-високи заплати и повече пари за наука.

Протестиращите учени връчиха и декларации в Министерството на финансите, Министерски съвет и Народното събрание. Сред исканията им са справедливо заплащане и адекватни решения за гарантиране на достоен труд и социална защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: протестбанучени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
Досада преди 6 години
ГЕНОЦИДЪТ над науката вече 70 години сеизвършва в самата БАН,откакто цървуланковци с каскети ликвидираха БАНИ иподариха нейните имоти на свои хора,които пък вече трето поколение подаряват докторантуричрез предварително решени конкурсии така правят от всеки институт шуробаджанашка дружина.Сега ще погледаме сеира как не отделни хора, а отделни институти се блъскат с лакти да докопат по-голям дял от тези допълнителни огромни пари, които бате Горановобеща за наука - 120+350=470 милиона лева!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има само няколко сериозни науки-физика, химия, някои дялове от билологията(не цялата биология), ИТ, за математиката може да се спори.Ама каква наука при филолози и икономисти??
60
1
 
3
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Истинските учени не плачат за пари, те правят голяма наука въпреки всичко, вижте Айнщаин и Тесла.С много пари всеки може да пише незначителни публикации в третокачествени списания.
59
0
 
1
 
! Отговори
Гаро преди 6 години
В Бългаия всяка гилдия си стачкува пооделно ....
58
1
 
2
 
! Отговори
Ученодезориентиран преди 6 години
В цял Свят и от няколко хиляди години насам само наш УЧЕН стачкува за пари.
57
0
 
1
 
! Отговори
Честен преди 6 години
От възраждането насам, най-тачените хора в селото са били даскала и попа. Колко тъжно е, че образованието се срина в България. Вярно е, че за да се образоваш, трябва доста да се потрудиш. Обаче, като виждат как едвам сричащите "бизнесмени" се перчат със скъпите коли, младите българи неглижират усилията да се образоват.
56
0
 
2
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Имаш ли продукт ,идея,хибрид ,който се търси ,то пари ще дойдат не от нашите данъци ,а от бизнеса....Не да налеем едни 500 хил лева за изочаване на сексуалният живот на Седемточковата калинка примерно....
55
0
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
Кмета купи по проект метеорологична станция-немска за селото с голем дисплей.Хубаво но според законите трябвало да дойде някой от БАН да и даде някакав протокол за съответствие.Дойде един чичка взе 250лв + пътни и командировъчни изкара една дървена перка от едно куфърче-да дървена перка и каза: Дамм точно мери вятъра удари подпис и печат и си тръгна...Пари в БАН има ,но смо за връзкарите и то с милиони.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно, че по този начин не става. Не знам защо се мъчат тогава, а претендират че са умни. Един вариант е да си потърсят друга работа или подобна в чужбина. Като няма среда за това което искат да правят да потърсят нещо друго.
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дарвин философ чуй се негоднико Стив Джобс
52
2
 
3
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
То с пари наука всеки може,истенските учени нямат нужда от пари ,а само от защита и независим съд който да пази патентите им .Най -великите учени създали сегашните технологии са работили в гаражи и мазета.Стив Джопс дори е тръгнал от гараж.....Без съдебна реформа и истинска полиция и съд в България нищо няма да се развива и оправя!!!!Нашите учени само търкат чинове и цял живот учат и все ненаучени....
51
1
 
3
 
! Отговори
Как преди 6 години
Се прави наука без пари?Или как се взимат пари без наука?
50
3
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
Сит търбух за наука, за наука глух.
49
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 6 години
Спомням си че като студент ни водиха в БАН да видим как се прави "наука". Попаднахме на някаква защита на докторска дисертация. Сумирам на кратко: 20 мин спориха как било правилно да се формулира заглавието (имах чувството че съм попаднал сред филолози, а не сред инженери :). 30 мин се дискутираше как са направени цитиранията в литературната справка, още 30 мин спор за това че едно от цитирането било скрит автоцитат (един бог знае какво е това) и тн. За инженерство и наука и дума не се спомена
48
0
 
6
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
" Учи мама за да не работАш " - да-да, това е веруюто на БОЛШИНСТВОТО от сегашното поколение. За него е къде-къде по-лесно, без да полага усилия за образованост, да се шляе по кафенетата, да търси АБСОЛЮТНО всякакви шансове да измами, да "прекара" другия, да пафка "наргилето" и т.н.! За жалост и голяма част от журналистите завършват висше, не знаейки ПРАВИЛНАТА употреба на родния език. И даже този светъл НАШ празник, мина под шумното възвеличаване на американския ***- хелоуин. Тъжно!
47
3
 
1
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Защо трябва да се учи, след като виждаме, че е по-лесно да се забогатее чрез мързел и кражби?
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва нещо да не си вред у главата да си учен от БАН - в ИТ сектора заплатите са 2200лв. телефонистите са 1300-1800лв .. Даскалите взимат 700-800лв. те обаче учени. аз ги гледах внимателно младите учени - приличат на шизофреници .. Старите които са над 50г. те нямат избор за тях е късно даже и даскали да станат
45
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако сте наистина учени ПРАВЕТЕ ПРОЕКТИ за да ви се дадът пари,НЕ МОЖЕ ЗА НИЩОПРАВЕНЕ и седене на топло по кабинетите големи заплати!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ! Негоднико знаеш ли кога е умрял Бисмарк и кога основан СУ и кога излезнал първия випуск.. И няма как да каже такива думи защото бил господин никой малко преди умре.
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ../\.. Виж че си празноглав нито Дарвин нито Анщайн е учен..