Над 100 опасни секти у нас, някои се маскират като еколози

Култовете опасни на 4 нива – лично, семейно, обществено, държавно
1 ное 2017 07:12,
44
Над 100 опасни секти у нас, някои се маскират като еколози
Снимка: Flickr

Поне 100 опасни секти, регистрирани като църкви, вербуват българите, показва проверка на в. "Телеграф".

Статистиката става ясна след случая с 18-годишния Калоян, който преби медсестра и се самоуби. Родителите му казаха, че е зомбиран от руската секта Анастасия.

Според закон от 2002 г. всяко вероизповедание може да се регистрира като църква. Това става във фирменото отделение на Софийския градски съд.

Още по темата
Сектите и култовете носят в себе си определени опасности на четири нива, пише вестникът - на лично ниво, на ниво семейство, общество и държава. Нужни са сериозни поправки в Закона за вероизповеданията, казва професорът по богословие Иван Желев, дълги години шеф на дирекция "Вероизповедание". Съдът е пуснал 168 култа у нас.

Феновете на Анастасия се маскират като еколози. Привържениците прокламират първобитен начин на живот, не ядат месо. В Русия имат около 300 000 членове. У нас имали комуна от сламени и дървени къщи до елховското село Славейково. Никой не може да проникне там, твърдят местни хора. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Калоянсектикултове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
9
 
! Отговори
Най-опасните са СДС преди 6 години
Най-опасната секта в България е СДС (Сините). Не е истина колко народ заблудиха още през 1989-1990 години. Сега сектантите от СДС са плъзнали из цялата държава на ръководни постове в държавата, контролират икономиката и се разпръснаха по другите партии, превръщайки ги и тях в секта на СДС (Сините).
16
19
 
17
 
! Отговори
Русия е Зло преди 6 години
Нищо добро не е дошло от руската ***!Русия е Зло, запомнете това!Само в Русия има над 500 християнски секти... и там има големи проблеми с тях!Една държава в която националната религия е Алкохола... не ми я хвалете!Но ако не са вечно пияни там няма да могат да издържат живеят и седмица!Затова са все пияни горките руснаци.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАНс да си отвори очите и да почне арести. Какво чакст? Детето на някой политик да попадне там и тогава ли ?тези са забранени със закон. Хващате и в панделата , без много шум.
14
8
 
20
 
! Отговори
Ивана преди 6 години
Няма по-жестока секта от "Свидетели на Йехова", която плъзна по градове и села още през 90-те години.Момиченца и момченца ходеха с нейните книжки и вербуваха от апартамент на апартамент и къщи нашите деца.Колко самоубийства имаше заради тази секта.Не е само тази на "Анастасия" , но и другите под шапката на църквите ни сектите процъфтяват /евангелистки, баптистки, и др./ Стига плюнки по комунизма, сега нали сте много богати и щастливи.Най-вече сигурно тези ,които пишат тези нелепости са демократи
13
3
 
21
 
! Отговори
. преди 6 години
Точно последователите на Анастасия са най-голямата заплата за мира у нас. Това, че по селата като мръкне е безумие да ходиш пеша невъоръжен - изобщо е най-нормалното нещо на планетата.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП одговаря и на -- 4 нива-- без съвесни потомствоно обвързани исползващи обществения и държавен ресурс руски сектанти крадци
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО ВИЕ Е ПРЕД О4ИТЕ --- кой позва знака на сатаната за емблема КЪРВАВИЯ ПЕНТАГРАМ -- комунистите с тяхната петолъ4ка
10
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най гадната секта е русия и месния и клон БСП -- да варят на кладата
9
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунистите на кладата --- само така се процедира с варвари сатанисти крадци и руснаци
8
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най опасната секта е БСП
7
14
 
9
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Все пак доколкото ми е известно че твоята секта наречена-Путинизъм е толкова опасна колкото севернокорейската Чухче че направо ти форматира мозъка до 0 гигабайта. И в България върлува банда путинисти които дебнат невинни мъже седесари които пътуват между Железница и Бистрица...да източат качествен генетичен материал(***)чрез изнасилване които се използват за направа на амулети които после ги продават в Русия
6
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА ПО-ОТВРАТИТЕЛНА СЕКТА ОТ КОМУНИЗМА БЕЗБОЖЕН НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ!!!ЕДНО БЕЗБОЖНО СЪЗДАНИЕ Е СПОСОБНО НА ВСЯКАКВИ МЕРЗОСТИ, ЗАЩОТО НЯМА НИКАКЪВ МОРАЛ И СЪВЕСТ !ТАКИВА СА ВСИЧКИ ПУТЛЕРОЦИДИДИ И ЗЕМНОТО НАКАЗАНИЕТО ЗА ТЯХ Е САМО СМЪРТ !
5
7
 
29
 
! Отговори
. преди 6 години
Църква са само християнските храмове, не може някакви наркомани в сламени къщи да им викате църква, разрушете им колибите като на шведите и кой от къде е, а от статията не се разбра кои са тия опасни секти ?
4
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-зловещата секта в България е тази, на маскираните като социалисти.
3
14
 
13
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 6 години
На някои гнусни секти им е провървяло и сега имат милиард последователи. Нал съ сещати за коя говоря ;))))
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И 1 000 000 да са никой не може да отговори на въпроса защо доказаната корупция в лицето на оплетените като свински черва в родната Бг около обществените поръчки и държавната хранилка политически партии, криминални групировки, мафия, олигархични кръгове биват толкова неприкрито толерирани и поощрявани от прокуратурата, а на нас ни се хвърля прах в очите с разни смехории.... Ако сметнем тяхния тероро над обществото и криминалното показно разчистване на сметки направо става зловещо !
1
7
 
51
 
! Отговори
Фен преди 6 години
А Америка за България и сектите на Сорос влизат ли в този списък?