Ренета Инджова: "Събуждането" в страната - сложен процес!

Деня на будителите се изпълнява формално и празникът се изчерпва
1 ное 2017 11:09, Петя Славова
21

3808 гледания   |  Още видео
"Събуждането" в Деня на народните будители се изпълнява много формално и ритуално. Споменават се имената на всички български духовни водачи, възрожденци и революционери, но с това празникът се изчерпва, посочи в студиото на "България сутрин" бившият служебен министър Ренета Инджова.
Още по темата

"Събуждането в страната ни обаче се оказва един много сложен и дори невъзможен процес. Ако вземем предвид факта, че за 2016 г. производството на книги е малко над 7 хил. броя, то по данни на Евростат за същата година България е най-големият производител на кратуни и тикви в ЕС - над 133 хил. тона, изпреварваме дори Испания и Франция", коментира тя.

По думите ѝ управляващите трябва да обърнат внимание на този растеж, тъй като това е огромен принос за икономиката на страната и спокойно може да се счита за основание на нови политики.

"Щом тази удивителна статистика излиза по повод Хелоуин трябваше вече да е започнало едно будителство, учение за това кое ноу-хау е довело до увеличение над 30 пъти в рамките на едно десетилетие и какво би могло да следва оттук нататък", коментира Ренета Инджова пред Bulgaria ON AIR.

 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
8
 
! Отговори
хамлет преди 1 година
До Анонимен
точно това мислех да припомня. Права е за жалост. Недоносените комсомолци от Герб го доказват!
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля,че Инджова преди доста години каза,че България е обречена на комунизъм.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои въобще няма да се събудят, така ще си отидат от този свят спейки
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато народът не си изсърба попарата дети си я надроби събуждане няма да има. Все още има хляб и зрелища / соджуци и пр./ .Като свърши и хлеба тогва боже евентуално да се събуди.
15
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДНО ОТ ДОБРИТЕ НЕЩА КОИТО НАПРАВИ ГЕРБ БЕ ДА УВОЛНИ НАЛИЧНАТА БАБИЕРА ЗА ДА НЕ МАНИПУЛИРА НСИ
14
3
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Както казва често тук един колега по форум:
Да, но сега банани и тоалетна хартия има на всякъде!Нали това искахте?
13
3
 
8
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Всяко същество в природата, дори едноклетъчното има собствени механизми за движение, възпроизводство и дори собствена воля, макар примитивна, за оцеляването му. Никой не може да имитира друго същество, макар да можем да вземаме пример. Но единствено чрез лично прилагане на този пример и градене на своя индивидуална същност и разум, човек или народ могат да оцелеят. В момента, в който човек или народ стане сляп последовател, имитатор и влезе в чужда инерция, той е обречен на унищожение.
12
1
 
11
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Гражданското, творческото и активното общество в другите държави, естествените будители, които има всеки народ, в постоянна борба с ретроградните сили, са постигнали онова, което има днес там. Постигнатото цивилизационно ниво не е нито съвършено, нито може да се прекопира, но е лично индивидуално постижение на всеки народ. То не може да се придобие чрез държавни политики в образование, медии и политкоректно говорене. Защото част от ретроградните сили са ситуирани в политиката.
11
3
 
9
 
! Отговори
Mariec преди 1 година
Как се буди заспал и постоянно зомбиран народ?години наред е разделян на наши и ваши,на симпатизанти на партии вместо на реалисти.Българите са обхванати от"синдрома на жабата"в гореща вода
10
1
 
11
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Нашето общество има проблем с разбирането, че културата и цивилизацията се износват лично. Те се посяват в душата на човека, износват се и дават плодове. Обществото ни беше заблудено, че то няма отговорност към този усърден процес на усъвършенстване, понеже цивилизацията я има като продукт изработен на запад, политиците ще я внесат и ние ще живеем културно и охолно. Само че никой не може да яде плодовете на чуждия труд, трябва сам да ги родиш чрез свободно и активно общество.
9
3
 
25
 
! Отговори
наясно преди 1 година
Беше шеф на НСИ и Бойко я уволни затова, че не искаше да манипулира данните в тяхна полза а им казваше истината в очите.
Ако управляващите приличат поне по малко на Ренета Инджова ще бъдем на Балканите като Швейцария в Европа.
Но политиката служи на дребни интереси, затова и куче да вържеш тук няма да иска да стои.
8
1
 
17
 
! Отговори
Професионален Буда преди 1 година
Денят на Народните Будители е един особен празник на българите. Такъв нема в Еуропата.
Защото нема такъв народ, на който Сънят да се услажда повече от Будността и след всяко събуждане, той отново сладко заспива. Вечен ще е Денят на Народните Будители, както и самите Будители.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"един много сложен и дори невъзможен процес". Особено, кога спящият се е налюшкал с алкохол и дизайнерска дрога...
6
1
 
28
 
! Отговори
Гвендор преди 1 година
Ренета Инджова е достоен и почтен човек - не знам има ли въобще друг политик от съвремието ни, за който това определение е валидно. Когато беше служебен премиер, съм я засичал да се вози с градския транспорт. Бързичко я махнаха, понеже не се вписваше в крадливите им гнусни схемички. Сегашното й изказване е в десетката, въпреки тъжната за нас констатация.
5
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствения човек , който е събуден в България е др. Ренета Инджова . Много крайни и непремерани изказвания на човек , който е бил служебен Премиер и нищо не е свършил полезно .
4
9
 
4
 
! Отговори
RBK37 преди 1 година
Днес Е и световният ден на вегитерианците .
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да събудиш нещо което не съществува. Българска нация няма. Всеки гледа себе си и колкото му е по-лошо на другия толкова по-добре. Българския народ е просто едно глупаво племе населяващо едно парче земя. Нищо повече. Айде цъкайте минуси сега. Само това ще промени селския ни балкански манталитет.
2
2
 
25
 
! Отговори
Roko преди 1 година
До Анонимен
За съжаление тиквите не са само на полето!
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много готин коментар на Инджова по повод производството на тикви!