С колко да се повишат заплатите в МВР? От 1 до 15%, но по равно!

Вътрешният министър ще се разбира със синдикатите как да стане това
21
С колко да се повишат заплатите в МВР? От 1 до 15%, но по равно!
Снимка: БТА, архив

Заплатите на служителите в МВР да се увеличат от 1 до 15 процента, предлага политическото ръководство на МВР.

За това в проектобюджета за 2018 г. са предвидени 55 млн. лв. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред медиите, след като беше изслушан от вътрешната парламентарна комисия.

Още по темата
Радев коментира, че желанието е парите да се разпределят равномерно за всички служители. Той заяви, че предстои среща със синдикатите, на която да се уточни по какъв начин да стане това.

Министърът отбеляза пред депутатите, че са нужни още средства за капиталови разходи, но отчете, че това са възможностите на финансовото министерство, предаде БТА.

За работата на пожарната при наводнения, Радев коментира, че е необходимо по-добро оборудване за водолазите, както и лодки. Той отчете, че е нужно да се отделят повече средства за другите дейности на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" при наводнения и други бедствия.

Министър Радев каза също, че трябват средства и за подобряване на уведомителната система при критични събития. И допълни, че ще се отпуснат средства за подмяна на акумулаторите, поддържащи системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: МВРВалентин Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези хора нямат желание да работи полицията.Главния мотив за работа е заплащането.А слушаме от години че ще влагат пари за камери, за оборудване за.....Но кой ли полицай на улицата ще работи на 100% с това оборудване ако гладува в къщи и няма самочуствие.Направихте ги мишки,и децата го знаят.
15
1
 
12
 
! Отговори
SS преди 6 години
Що по равно бе ***?????Служителите по пътищата и на границата както и криминална полиция на тея хора чакат гражданите.Мишките по кабинетите даже трябва да им ги намалят,че аман от ***!!!!
14
1
 
3
 
! Отговори
Румен преди 6 години
ехх,дали ще доживеем.....когато министър няма да говори за 5,10,15 лева увеличение на детски,заплати,пенсии...и маркучи и акумулатори....и почнат да си вършат работатадали?
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоет увеличението ще е между 6 и 85 лв, напишете го
12
12
 
9
 
! Отговори
mmmm преди 6 години
По скоро 1/3 от работещите там трябва да бъдат веднага уволнени.Като почнат да разкриват престъпления тогава да ги награждават финансово.
11
3
 
19
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Заплатите но и правомощията,някакъв с посерковец от парламента ще си развява байрака и полицаят ще му козирува,...айде Холандия,моля моля.
10
2
 
12
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
До Анонимен 9 у мвр-то точно си кажеш по зле от тоз министър нема на къде и следващия чупи тъпометъра:-)))
9
0
 
29
 
! Отговори
Naco преди 6 години
Другарю ,министър Радев,а тези които вземат и ЗАПЛАТИ и ПЕНСИИ от Вашето министерство,трябва ли да получат ПОВИШЕНИЕ???
8
2
 
21
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
До до 2:Не всички полицаи се пенсонират млади,доброволно!Някой биват пенсионирани доброназорлем,други биват уволнени,а трети принудени да напуснат по-собственно желание?!Особенно по-скромните,честните и свестните,които не се вписват в схемите и системите на корумпираните си, и подкупни началници?!От едно време,милиционерските началници обичат да бъдат обгрижвани,обслужвани или ухажвани от подчинените си,и който не се научи да им лиже и ближе ***********, рано или късно си отива?!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ ПО ВЪРХОВЕТЕ НА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ ,ДА СЕ ОТНЕМАТ ПРЕВИЛЕГИИ ЗА ДА ИМА ПАРИ И ЗА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ И ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ И ЗА ЛЕЧЕНИЕ ......НЯМА НАЧИН ДА РАСТАТ НЕПРЕКЪСНАТО ЗАПЛАТИ ПО ВЪРХОВЕТЕ ,ДА СЕ ИЗМИСЛЯТ НОВИ И НОВИ ПРЕВИЛЕГИИ ,ДА СЕ УВЕЛЕЧАВАТ СУБСИДИИ И ДА ИМА ПАРИ СА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ,КОИТО СА 80 % ОТ НАРОДА. И АКО ТОВА НЕ СЕ ОСЪЗНАЕ ЩЕ ИМ БЪДЕ НАЛОЖЕНО НА НАГЛИТЕ ПОЛИТИЦИ !
6
18
 
17
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
пародия...е самата ни полиция и полицаите(в огромната си част) . Каква е логиката те да се пенсинират млади а после да работят подобна работа ...т.е значи не им е проблем да се пенсионират като останалите граждани...къде в европа полицаите се пенсионират като наште и къде имаме такава престъпност като на човек сигурно сме на едно от първите места по брой полицаи
5
3
 
17
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Тъй че такива увеличения не ме очудват . Праха в очите е голям .... Научиха се да говорят в проценти за да не се коментират мизерните заплати ... Туй то ..
4
3
 
8
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Ооо 30 лева са добре . Нашата шефка ни увеличи заплатите с 5 лева за да не са много по високи от държавния сектор . Каква е логиката не ме питай , но важното е че се прибраха едни пари и увеличението се реализира :)
3
2
 
6
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Имам идея. Защо не ги обвържете с МРЗ? М?
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 1% до 15% бас хващам, че няма да е повече от 5%. Пародия, на 600 лв. 5% са 30 лв. Ще преядат с толкова много пари :) Смешна държава!
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с - 3% с колко се е понижила разкриваемосста на престъпления в опосканата ни държава.