Неофициално все пак питали Ненков иска ли да е министър

Той обаче нямал готов отговор: Дилема е!
28
Неофициално все пак питали Ненков иска ли да е министър
Снимка: БТА, архив

Зам.-здравният министър Мирослав Ненков, който в момента временно заема министерския пост, призна, че с него е воден неофициален разговор да стане титуляр след оставката на проф. Николай Петров. 

Още по темата
"Не е преговаряно с мен, нямам официално предложение за този пост. Неофициално - почти", заяви той пред БНТ.

Ненков коментира, че за него би било дилема дали да приеме, защото се е съгласил да бъде заместник-министър заради проф. Николай Петров.

Той обаче посочи, че е важно да се продължи провежданата политика и на нов човек ще е необходимо повече време. Като една от важните задачи зам.-министърът посочи продължаване на проекта за Спешната помощ.

"Леко започнахме да затваряме тук там някои от течовете, кой знае дали не е това причината за това журналистическо разследване, което доведе до оставката на проф. Петров", заяви Ненков.

Той смята, че проф. Петров не е трябвало да подава оставка. По думите му в разследването не е отчетено, че реално платената сума от ВМА по обществените поръчки за медицински изследвания е 300 хиляди лева, а не милион и 700 хиляди лева.

Това, че зетят на Петров - Явор Цонев, участва в конкурса с името си, пък изключвало какъвто и да е опит за далавера.

Ненков уточни, че това е една процедура от хилядите, които болницата прави и не е от големите.

Зам.-министърът каза хубави думи за спряганите за поста здравен министър - Петър Москов, Генчо Начев, Костадин Ангелов, Даниела Дариткова, но бе категоричен, че не би работил с никого от тях, защото е част от екипа на проф. Петров.

По думите му новият здравен министър, който и да е той, "трябва да е смел и да има поглед върху системата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
21
 
! Отговори
шашко преди 6 години
Много хора могат да издигнат човек, един е достатъчен ,за да го провалят.
20
2
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Моят фаворит е Антон Тодоров,Той знае най добре кой е кум ,кой сват ,кой на булката брат.
19
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам лични впечатления нито от Петров, нито от Ненков, но си мисля че ако бяха почтени и кадърни хора, то нямаше да се хванат с ГЕРБ.
18
6
 
23
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Точно така - да знаеш, че те лошите комунисти насила му набутаха 1.7 млн лв в ръцете и му казаха, че ако не ги вземе ще го бият.
17
6
 
26
 
! Отговори
КОЙ преди 6 години
Ами те отговорните служби рано или късно ще разберат кой поръча и кой плати за това омаскаряване на проф.Петров. Много е лесно разкриването на тази поръчка.
16
3
 
18
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Сигурен ли си, защото аз си мисля че това са конкурентите на мафията но в различен от техния спектър бизнес, но не са ме светнали в техния бизнес ,така че само предполагам.Не съм сигурен.
15
5
 
19
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
И мафия ли се забърка в медицината, Мислех че Мафията предпочита канали и пазара на бързо оборотните обръщения,и избягват информационните технологии и медицината защото не се въртят парите достатъчно бързо за тях въпреки че са печеливши, а и там акъла е основния капитал а това не им харесва ,кара ги да са несигурни.Но явно мафия се осъвременява, Сигурно и някой университет могат да си направят,за обучаване на техните кадри,
14
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Оставката на Николай Петров ще забави фатално проекта за Спешна помощ, заяви заместникът..."Няма страшно, Ненков! На фона на нулевите реформи това не се забелязва...
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ли от толкова много години е съществувала България при при положение, че не е имала такъв министър като Петров ? Човекът си уредил своите с милиони, ама това си е нормално, според Ненков и сие.
12
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трети ден рев по корумпето ми идва в повече. А замовете дето им вдигната и заплатите какво правят - дават шегаджийски интервюта и си бъркат в носа? И ако го няма великия комбинатор , закъсва Спешна помощ,а ?Давам Ви идея за София - махнете несменяемия д-р Ненков като шеф на и работата ще стане.
11
10
 
25
 
! Отговори
КОЙ преди 6 години
Много точен човек. Жалко за проф. Петров, но ако д-р Ненков получи пълна подкрепа, ще затвори още кранчета, ще развали фалшивия имидж на много хора и ще създаде допълнителна работа на прокуратурата. Рано или късно ще се разбере кой поръча и кой плати за това омаскаряване на проф.Петров.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искате да ни кажете, че мафията е отстранила д-р Петров то това значи, че директно посочвате с пръст Бойко Борисов. Сега веднага ще скочите: Откъде-накъде? Ами много просто - по логиката на мафията, не по Вашата. Обяснявам: Аз съм мафиот, д-р Петров ми пречи, аз му спрятам компромат да го отстраня. Дотук е Вашата логика. Но моята, мафиотската логика, продължава нататък. Аз хубаво ще му спретна компромата, ама ще подаде ли оставка? Той че ще подаде, ще подаде, ами ако премиерът не я приеме
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм крайно разочарован от уважавания през годините от мен д-р Ненков - трябва да си доста наивен (или ...) да заявиш, че без министър всичко в едно министерство замръзва, след като всички знаем че министрите са политическо назначение и гръбнака (и съществената работа) в едно министерство се върши от зам.министрите (Ало, д-р Ненков?) и отделите, които те ръководят пряко.
8
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравление за това че запушиха някой течове, но когато се запушват течове бъркаш в интересите на някой, И това предизвиква война, но те се оказаха не са готови за тази война.Като човек може да му съчувстваме,но като министър които не е готов за тази война която трябва да води, не.Нали за това е поставен,там.
7
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният тлъст Суджук, още от сега се е наточил да краде.Явно не му стига двойната пеликанска гуша, иска да я нправи тройна.
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се - Москов!
5
2
 
29
 
! Отговори
един от народа преди 6 години
НАРОДА Е НАСТРЪХНАЛ ОТ ВАШАТА ЛАКОМИЯ И АКО И ТИ ГО ЗАЩИТАВАШ НЕНАСИТНИЯ И НАГЪЛ ПРОФЕСОР ПО-ДОБРЕ НЕ ПОЕМАЙ ТОЗИ ПОСТ ,ЗАЩОТО ВИЕ РАЗДЕЛЯТЕ НАЦИЯТА ! НИКОЙ НЕ Е НАСТРЪХНАЛ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ НА ПРОФЕСОРА,НО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА РАБОТИ СЪВЕСТНО НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО !ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗАПЛАТИ А НАРОДА ВЗЕМА В ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-МАЛКО ,КАК ИСКАТЕ ДА СМЕ НА ВАША СТРАНА В ТАЗИ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ?
4
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ако е читав специалист няма да се хване ако пьк се хвани значи е от партията наинтересчиите
3
13
 
27
 
! Отговори
До предните преди 6 години
"Тоя" както го наричате "бацета" е един стойностен от малкото стойностни хора останали в тая държава, което едва ли може да се каже за вас....така че спокойно може да си идете по дупките от където сте изпълзели...
2
8
 
32
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Тоя не става за министър. И как може човек да бъде министър и след това зам. министър. Явно е службаджия.