Петров искал да напусне и ВМА. Герджиков: Търсеха му цаката!

Бившият служебен премиер: МС работи в трудна обстановка
27
Петров искал да напусне и ВМА. Герджиков: Търсеха му цаката!
Снимка: БТА, архив

Бившият служебен премиер Огнян Герджиков заяви, че кабинетът "Борисов 3" работи в трудна обстановка, защото коалицията с патриотите не е лесна.

Още по темата
"Премиерът е набрал доста опит и има подход, който му позволява да търси и намира балансите. До края на председателството това ще работи, имам леки притеснения, че след председателството може да се получат трусове, но България няма интерес от това, няма нужда от служебни кабинети", коментира той пред БНТ.

Герджиков, който в момента е председател на Консултативния съвет по законодателство към парламента, заяви, че не е усещал натиск по време на служебния кабинет.

Припомняме, че докладът за обществените поръчки във ВМА, който стана повод за оставката на министър Николай Петров, е бил изготвен именно по време на неговото служебно правителство.

По думите на бившия служебен премиер още тогава професорът намекнал, че може да подаде оставка като директор на ВМА. Герджиков обаче го посъветвал да не прави такива резки ходове.

"Той се почувства обиден от това, смяташе, че му се крои шапка и беше омерзен, но в крайна сметка не се стигна до оставка", обясни Герджиков.

По думите му докладът не е обсъждан с тогавашния служебен вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев.

"Не съм толкова навътре в проблема, за да бъда категоричен, но ми се струва, че някои са търсили цаката на министър Николай Петров. Сам по себе си този факт, че неговият уж зет е част от един консорциум, част вътре от многото фирми, не е в състояние да опорочи тази обществена поръчка, според мен. Доколкото аз съм запознат с нещата", коментира Огнян Герджиков.

По думите му в редица закони са записани неща, които не се разбират и се получават големи недоразумения. На моменти ме е срам от това, което се приема от българския парламент, призна той.

Герджиков даде и пример: "Понякога хората, които пишат данъчните закони, в стремежа си да не изпуснат някоя сделка, която да бъде обложена, правят невероятни глупости с текстовете на нормативите. В Закона за доходите на физическите лица има пълни абсурди - според чл. 27, ал. 3 физическо лице може да бъде собственик на едноличен търговец".

По отношение на темата за корупцията той заяви, че тя прекалено се политизира и се търсят повече политически решения. Герджиков посочи, че се пита при една добре действаща прокуратура има ли нужда от друг специален орган. Главният прокурор Сотир Цацаров обаче му споделил, че не е доволен от голяма част от прокурорския състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Огнян Герджиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долно продажно ко-пеле.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gerdjikov mrasnik i nagada4 pri jivkov super bkp pri boiko super gerb podloga na silnite na dena
23
1
 
11
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
Професоре,имах малко по добро мнение за Вас ама се оказва че и Вие сте от същото самозабравило се котило от мошеници и мафиоти дето не ги е еня за гладните и бедни пенсионери и за безработните!Абе стъргел защо не си затвориш устата далавераджийска с една минимална заплата или провинциална заплата на работещ беден за няколко месеца и тогава ще видим как обръщаш плочата!Ама той бил специалист и професионалист!Аман от такива крадливи професионалисти ПРОФЕСОРЕЕЕЕЕ!!!!
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Думите на Герджиков потвърждават, че професорът е съзнавал какво върши.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професореее,с това изказване и Вие сте за цака !!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, проф.Герджиков - *** си бяхте и такова ще си останете. Мръсно и подмолно същество. След като имате претенции за морал, защо не посъветвахте проф.Петров, че обществената поръчка възложена на зет му е неморален акт. Това не е "уж" зет му- това е човек, с когото дъщеря му живее на семейни начала.Нали дъщерята на проф.Петров пак на "случаен"принцип работи и в здр. министерство.Не бяпте ли Вие проф.Герджиков,който гордо заяви, че благодарение на Вас ББ е на власт.*** с широко затворени очи
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно политическа или някаква поръчка е, важното е, че този си е гепил кинти и продължава да гепи. За всички е нормално просто да се уволни инс това драмата приключва! Странна държава! Странна система!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този беше депутат, беше министър, какво направи за да промени законите?! Сега плямпа! Мръсно котило са цялата политическа клика!
17
1
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До ddtДа те "светна" как се дава "най-ниска цена". Вносителите на импланти не са много, отива се при тях и се казва: "Ще има обществена поръчка, ще ги купим от вас през фирмата на зет ми, ще участвате в конкурса с 30% завишена цена, вие ще си вземете вашето, аз моето." Зетя дава само с 29% завишена цена и "печели" поръчката. Ако случайно някой даде по-добра цена, отпада по бюрократични причини. Ако имахме прокуратура, би трябвало тя да провери чии сметки са нараснали и къде е отишла печалбата.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пише се Омраза.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливи и лъжливи. Калинка до калинка!Кръстят се, свещи палят, поклони да земята свиват - а крадат, и лъжат, и убиват...До кога ненормалното ще ни бъде пробутвано за нормално?
14
0
 
21
 
! Отговори
Жоре Политико преди 6 години
Лудост братя цари в нашата татковина. Децата на един министър от кабинета Орешарски оня ден си купиха ТЕЦ Варна..някой ще рече талантливи били. Зетя на Петров спечелил поръчки за милиони, синчето на бившия шеф на ДАНС с младите си 20 години прави жилищни комплекси....Бе талант до талана..Да не забравим дъщерята на Костов, Софиянски, синовете на Гоце...Иначе нито един осъден за нищо! Сини, червени, ***...всички са яко позеленяли от парички а народа мизерства.
13
15
 
5
 
! Отговори
ddt преди 6 години
защо никой не коментира,че най-ниската цена е дала ,,фирмата'' на ,,зет'' му.Че от това държавата е спечелила.Че оправи дълговете на ВМА от времето на тонев.....
12
1
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Нарушението на закона е престъпление, не е "цака" ! "Цака" е, че е подписал договор с мъж, който живее с дъщеря му, но нямат брак, т.е. не са роднини по документи!Колко става "най-ниската цена" когато не може ДДС-то на 1,2 милиона да се признае за данъчен кредит и колко е загубила ВМА от сделката?
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много мазно това гъгниво професорче, вдетинено и неадекватно. Ето защо го избраха за служебен премиер. Нищо мъжко няма в него. Ужас!!
10
2
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Тук няма изненада. Масона Герджиков брани кадрите на ПП ГЕРБ. Нъли той ги докара на власт!
9
1
 
22
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Как пък все като сгащят някой политик в издънка и почва да се оправдава "това е политическа поръчка, чист съм като сълза" ;)
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На незаконно разпределяне на пари и поръчки ,цака ли му казват вече ?!
7
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Тиквата преди 6 години
До апел към БойкоДобре че чета и пиша в този сайт. Веднага ще изпълня желанието ти.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе всички сте света вода ненапита!