Симеонов подхваща и зимните курорти, ще проверява и там шума

За вицепремиера вотът на недоверие не е важна тема
43
Симеонов подхваща и зимните курорти, ще проверява и там шума
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че със законови промени ще се търсят по-ефикасни мерки за преодоляване на проблема с шума в курортите.

Симеонов направи този коментар пред журналисти преди първото заседание на работната група по въпросите на туризма.

Според него в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване. Вицепремиерът даде да се разбере, че проверките за нивата на шум ще продължат и в зимните курорти.

Той информира, че днес работната група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията.

Сред проблемните въпроси, които трябва да бъдат решени, освен тези за шума, вицепремиерът изтъкна и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма, като отбеляза, че те са "уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм", както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията й.

Вицепремиерът посочи, че подготвените законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с предстоящия зимен сезон, защото по думите му няма сериозна разлика между проблемите в летните и зимните курорти.

Валери Симеонов изтъкна, че след консултации тези промени бързо ще бъдат внесени в НС, като целта е поне част от нормативните изменения да започнат да действат от тази зима.

Работната група ще е към кабинета на вицепремиера Симеонов. Тя ще има консултативен характер и в нея са привлечени учени от сферата на туризма и представители на бизнеса, предаде БТА.

В отговор на въпрос във връзка с проектопромени в Закона за туризма вицепремиерът заяви, че не е приемливо този, който раздава категоризацията - Министерството на туризма, да прави и проверки, защото това създава "рискове от репресии за неудобните".

Попитан кога ще стане известно името на новия министър на здравеопазването, вицепремиерът напомни, че той се избира от квотата на ГЕРБ. В отговор на въпрос за започналите консултации за вот на недоверие към правителството Симеонов каза, че за него това не е важна тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
23
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Само не знам в коя институция да се оплачем от неговата шумотевица.По -голяма дандания от него никой не вдига!!!!!!Проглуши ни ушите с халосната си пукотевица това нещастно човече!!!!
14
5
 
18
 
! Отговори
дедо ви коледа преди 6 години
Е сега на туристите им се разгони фамилията. Лесно е да ходиш тихичко по плажа, а сега одете по снега без да скърца. Ей той Валчо не е вчерашен, тишина-3 ще е в небето ша фъркат само безшумни самолети.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хайде, честито на раята. Лобито на хотелиерите успя да си прокара интереса. Днес ще забранят къмпингуването под заплаха от 10 000 лв глоба. Колко му е. На чужд гръб и 100 тояги са малко. :-)
12
2
 
12
 
! Отговори
Церовски преди 6 години
Шума е сред трите най-големи отрови за душата на човека. Който не го изпитал той не знае за какво става въпрос. Иначе тоя вдига само пушилка
11
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Симеонов, явно чиновниците са толкова продажни, че трябва министъра да ходи да следи за шума.
10
4
 
23
 
! Отговори
Demokrat преди 6 години
Цирка продължава
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз не беше ли вицепремиер по демографските въпроси? Нещо хич го няма по тая тема...
8
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да внимава, че някъде може да го направят на снежен човек.
7
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ден на ден забелязвам, че това недоразумение става все по надменно и нагло. Под привидно правилни съображения разчиства свои лични сметки. Толкова е жалко. Срам ме е. Цялата държава е мухлясала.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов, мини и през люлин,защото в 2 от 3-те апартамента на 8-ми етаж на нашия блок е такава денонощна дандания ,че ние от 7-мия ет. ще се местим в дивия балкан вече!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София някакъв чобанин е надул кукавица в 2 часа.
4
3
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Валерко, само за това ли имаш акъл, бе????
3
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай каскетите Валери!
2
4
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Шуми му главата на Балевски!
1
7
 
30
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Явно всичко в държавата е мед и масло, та този клоyн се захвана и с шума.