Симеонов подхваща и зимните курорти, ще проверява и там шума

За вицепремиера вотът на недоверие не е важна тема
43
Симеонов подхваща и зимните курорти, ще проверява и там шума
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че със законови промени ще се търсят по-ефикасни мерки за преодоляване на проблема с шума в курортите.

Симеонов направи този коментар пред журналисти преди първото заседание на работната група по въпросите на туризма.

Според него в сегашния Закон за туризма мерките са предупредителни, предвидени са и едномесечни срокове за обезшумяване. Вицепремиерът даде да се разбере, че проверките за нивата на шум ще продължат и в зимните курорти.

Той информира, че днес работната група ще обсъди промени в законите за туризма, за Черноморското крайбрежие и за устройството на територията.

Сред проблемните въпроси, които трябва да бъдат решени, освен тези за шума, вицепремиерът изтъкна и мястото на преместваемите обекти в националните курорти и като цяло в туризма, като отбеляза, че те са "уродливо явление, което пречи на развитието на нормален туризъм", както и набирането на работна ръка за сектора и квалификацията й.

Вицепремиерът посочи, че подготвените законодателни промени, по които се работи още от лятото, са свързани и с предстоящия зимен сезон, защото по думите му няма сериозна разлика между проблемите в летните и зимните курорти.

Валери Симеонов изтъкна, че след консултации тези промени бързо ще бъдат внесени в НС, като целта е поне част от нормативните изменения да започнат да действат от тази зима.

Работната група ще е към кабинета на вицепремиера Симеонов. Тя ще има консултативен характер и в нея са привлечени учени от сферата на туризма и представители на бизнеса, предаде БТА.

В отговор на въпрос във връзка с проектопромени в Закона за туризма вицепремиерът заяви, че не е приемливо този, който раздава категоризацията - Министерството на туризма, да прави и проверки, защото това създава "рискове от репресии за неудобните".

Попитан кога ще стане известно името на новия министър на здравеопазването, вицепремиерът напомни, че той се избира от квотата на ГЕРБ. В отговор на въпрос за започналите консултации за вот на недоверие към правителството Симеонов каза, че за него това не е важна тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Trump преди 6 години
Извинявам се но прилича на Ром тоа Валери Симеонов , нямам нищо лично към Вицепремиера
34
0
 
1
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
Тоя май му шуми нещо в главата.
33
1
 
4
 
! Отговори
турист преди 6 години
ТОЗИ КОГА РАБОТИ ЦЯЛО ЛЯТО ПО МОРСКИТЕ КУРОРТИ СЕГА ПО ЗИМНИТЕ??
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе този Министър на Шума ли е?.... Или май е кръгла 0...
31
1
 
4
 
! Отговори
Джентълмен преди 6 години
Да слагат във всеки хотел пакетчета с тапи за уши по стаите и готово.А си ноя винаги тапи за уши когато отивам с някоя соубордистка в Банско.Щото хъркам яко и им давам да не ме будят ,че съм хъркал.
30
0
 
7
 
! Отговори
Кръчма без оркестър преди 6 години
На 8-ми Декември да заповяда.
29
1
 
10
 
! Отговори
ОП преди 6 години
Това означава наобратно .Курортите са място за бягство от Ежедневието .Вместо да купонясвам в Къщи и да вдигам шум на съседите , аз наемам стая в Курорт и Купонясвам на Висока Музика .Този човек май има Проблем с Възприятията за Добро и лошо ?
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не са спрели алкохола в София ?!
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като му види човек мазната грозна мутра и ще го разбере що за мекотело *** продал и майка си за някой друг лев.А що се отнася за проверките по зимните курорти,интересно ще е в Банско,да видим,дали ще има смелост да отиде в руското селище над Банско да провери там за звука хахахаха
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От националистите по големи нацисти няма ! Тези медузи са най продажните и отвратителни мекотели
25
0
 
6
 
! Отговори
Osman преди 6 години
Az da ne go podhvana , che ste mu schupya praznata kratuna, za tova che blaskache stara jena na granitzata.I tozi typ e vizepremier.Boje pazi BG.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълната неадекватност на този човек плаши. Това ли е най-важното, което един вице премиер трябва да върши? Той е в позиция да нареди на редица подчинени на него да извършват тези проверки.
23
2
 
24
 
! Отговори
ала бала преди 6 години
а един от хотелите му козия рог аз.ще го проверя там е голям бардак абе винкел некадърен властоман и лъжец
22
3
 
16
 
! Отговори
DO СИМЕОНОВ преди 6 години
Знам че няма да ме чуеш . Но остави Младите да си правят Купони , знам че и ти си бил Млад и те е Яд че си Дърт вече , това е Живота .Дори по времето на СОЦА имаше Дискотеки и Кръчми , дори по времето на Турското Робство е имало Ханове с Жива Музика .Дерзай Брат , Старостта Няма да ти Прости .По-добре Провери Мафията в Хотелите и Автобусните Фирми да не избива Децата ти и Децата ни .
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще си направи една екскурзия и зимата
20
17
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Браво, Симеонов, на правилен път си! Жалките хейтърчета ще вият ако не правиш нищо, ще *** и ако действаш. Няма угодия . Тази държава се нуждае от ред и спазване на законите . Само който не се е опитвал да спи при чалгарски красъци всяка нощ , само той не знае колко опасен може да е шумът. Нормалните хора те подкрепят!
19
12
 
7
 
! Отговори
Нормален преди 6 години
Не го харесвам Симеонов, но за шумотевицата е прав. Нищо добро няма да стане в нашата държава докато приятното прекарване /на почивка/ се асоциира с литър домашна ракия и цяла нощ викове под звуците на чалга оркестър. Страхотен етикет имаме - евтина алкохолна дестинация за ол-инклузив пропаднали европейци.
18
6
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Може би това не е най-важното в държавата, но аз съм за шумотевицата да престане. Нашите курорти са се превърнали в бардаци с денонощна дандания и много алкохол. Качествените туристи не искат това. Да има обезшумени дискотеки, но ресторантите не са арена за чалга изригвания.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го затрупа виелицата нейде...
16
3
 
16
 
! Отговори
LO{O преди 6 години
Симеонов първо да си оправи Автобусната Фирма .