DJ Станчо: Войната с шума - бутафория, вреди на туризма

Недопустимо е пред хиляди чужденци да спираш музиката, смята той
3 ное 2017 09:30,
49

Борбата на вицепремиера Валери Симеонов с шума по заведенията е пълна бутафория. След проверките в морските ни курорти, които се извършваха под претекст, че силната музика в откритите барове и дискотеки пречи на хората, които искат да си почиват, е интересно къде точно ще бъдат извършвани акциите през зимата, отсече в студиото на "България сутрин" Станислав Пеев, по известен като DJ Станчо.
Още по темата

Припомняме, че през месец август той беше арестуван по време на среднощна акция срещу шума от дискотеките в курорта "Слънчев бряг", ръководена лично от Симеонов.

Вчера вицепремиерът обяви, че се подготвя за нови проверки, този път в зимните ни курорти. Според него са нужни промени в закона за туризма, които да предвиждат бързи и ефективни мерки за справяне с шума на местата за почивка.

"Недопустимо е пред погледа на хиляди чужденци да спираш музиката и да арестуваш диджея. Това навреди не само на мен, но и на българския туризъм, засегна и всички граждани, тъй като тук става въпрос за човешки права и полицейски произвол", категоричен бе DJ Станчо.

Пред Bulgaria ON AIR членът на управителния съвет на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Бранимир Миланов посочи, че законът трябва да се спазва от всички, но би било добре да се вземат превантивни мерки като заведенията се проверяват преди началото на сезона и шумът се контролира.

"Нужно е не само нормите да бъдат спазвани, но и да се водят предварително разговори. Слънчев бряг е курорт, в който 90 на 100 от гостите на хотелите са семейства, които искат да си почиват. Безспорно силната музика е пречка както за тях, така и за живущите в района, но не съм съгласен с методите, които се прилагат, за да бъде ограничена тя", допълни още Бранимир Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41 А ти къв фактор си извън туризма ? ***. Тука само разни ниско интелигентни женчовци пишат за икономика. Гледайте си червилата оставете бизнеса. Като не ви харесва нищо отивайте на село и градината.
38
0
 
2
 
! Отговори
kpl преди 6 години
ти пък от кога стана фактор в туризма!!!?
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Валери! Мачкай каскетите!
36
0
 
3
 
! Отговори
cut преди 6 години
Ей заради такива мърлювци като Станьо не ходя по нашето мутроморие........!!!
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На DJ Станчо кратуната ако му е куха и шума не му пречи на нормалните хора им пречи.
34
2
 
16
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
До До така се правиНе съм фен на Симеонов но мисля че се справи добре. Да, така трябва да се прави с наглите. Дано не е ден до пладне...
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива като т.н. диджей Станчо или някой друг ги интересува само как да спечелят пари . Затова трябва закон като в Румъния, за шум след 22 ч. затвор . Това е няма какво да се коментират такива наркомани .
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DJ Станчо ? DJ чичо Стончо или дядо Станчо.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този тъпънар май пак трябва да го арестуват и да се го държат в дранголника, там да вдига шум колкото си ще и да дава акъл на съкилийниците си!
30
0
 
28
 
! Отговори
dan преди 6 години
Да направят подземни (добре шумоизолирани) заведения и да си надуват музиката колкото искат.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЭТОТ ВАЛЕРИ ЗА НЕСКОЛЬКО ЛЕТ СОЦИАЛИСТАМ ЛИШИТ ДАЛАВЕРЫ
28
1
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Да не говорим каква "излагация пред чужденците" е да арестуваш брат на депутат и дарител на БСП за търгоивия с наркотици, нали другари? :) Ми той също е искал да спомогне за развитие на туризма или не?
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дижей Свинчо
26
1
 
31
 
! Отговори
БИВШ DJ преди 6 години
НИТО В ГЪРЦИЯ НИТО В ХЪРВАТСКА СЕ ДОПУСКА ТАКИВА ВИСОКИ ДЕЦИБEЛИ - ОЗВУЧАВНЕ В ОТКРИТИ ЗАВЕДЕНИЯ,С НАШАТА СЛОБОДИЯ СИ ПРАВИМ ПРОБЛЕМИ ЕДНИ ДРУГИ !!
25
1
 
33
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
и ми излизат 15 сервитьорки, 2-3 барманчета, 5 пъпчасали хюм..нца от блъскащите колички на протест. И викат - Слъначака е парти плейс, който иска тишина да ходи другаде. Алоооуу селски? КОЙ ВИ ГО КАЗА ТОВА, РЕФЕРЕНДУМ ЛИ СЕ ПРОВЕДЕ ПО ВЪПРОСА? Кой и кога от бг народа, разписа пълномощно на ОБСЛУЖВАЩИЯ фактор в Слъначака да решава кой курорт какъв е и кой турист къде имаправо да ходи да почива? Вие сте обслужващ персонал,. носиш ми бирата, това е твоята роля и място в живота?!
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много обичам когато някой *** дойде да ми обяснява как сме се изложили пред чужденците. Чак ми става доволно като го слушам.
23
2
 
28
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Нагло тъпо софийско парче. Не оправдавам ПР-а на лицето Симеонов, още повече че де факто актовете падат наистина в съда. НО питам - како да се направи?Имало било органи - ми на леличките от общ.дирекции смяната им свършва в 18:30. И после ? В държава в която всичко е бутафория, искате контрола да не е бутафория?Българина е рядко срещан бок..ук, който винаги и навсякъде е убеден в собствената си изключителност и смята, че правилата не важат за него. От там започват всички проблеми.
22
1
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
ДЖ-я да го пуши и да не се обажда много
21
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вярно е че е бутафория трябва след констатирано нарушение да се затваря заведението а не само да се намалява временно музиката.
20
0
 
32
 
! Отговори
fight преди 6 години
Силният шум е вид психологическа борба срещу хората. В мирно време се поразяват нервите на околните за кефа на "куфеещите". Крайно време е държавата да защити гражданите, за това плащаме данъци.