Коледни добавки? Ако има, едва ли ще са за всички

Социалният министър не може да обещае нищо конкретно засега
3 ное 2017 15:06,
32
Коледни добавки? Ако има, едва ли ще са за всички
Снимка: архив, Булфото

Ако има тази година коледни добавки за пенсионерите, те едва ли ще за всички, каза финансовият министър Владислав Горанов.

"Прави се анализ и към средата на ноември ще има резултат. Това е и крайният период, в който можем да вземем подобно решение", обясни Горанов, но уточни, че едва ли добавката ще бъде за всички пенсионери.

Социалният министър Бисер Петков също каза, че към момента нищо не може да бъде конкретно обещано, тъй като в момента няма такъв ресурс в бюджета на държавното обществено осигуряване. Според него обаче тази година трябва да се постъпи по-различно, тъй като минималните пенсии са били увеличени.

"Тази година трябва да се подходи по-различно с оглед на това, че групата, която последните години получава коледни добавки - хората с най-ниски пенсии - на практика получиха повишение на минималните пенсии", каза социалният министър.

Бисер Петков коментира и концепцията на социалното министерство за реформа на експертизата на работоспособността на хората с увреждания.

Според нея експертизата на работоспособността, която сега е част от общата медицинска експертиза, ще се обособи отделно. Двете експертизи ще се извършват вече от отделни самостоятелни органи. От министерството на здравеопазването се предлага и нов модел на медицинската експертиза.

"Системата има нужда от дисциплиниране, т.е. контролът да бъде завишен. Защото всичко, което констатираме като порочни практики, е заради недостатъчен контрол", заключи Бисер Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се стискат за 40-те лева които даваха до сега, под предлог че вдигнали минималните пенсии, тези "политици" ще изгърмят на следващите избори и го заслужават. Лошото е че и следващите които дойдат на власт ще са същите тесногръди мизерници които не мислят за народа а за собствения си търбух.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам предчувствие, че добавката ще е 2 евро?
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е да има за управляващите,те все някога ще се наситят и ще остане и за нас.
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМА КАК ДА ДАДАТ НА ПЕНСИОНЕРИТА КАТО ТРЯБВА ДА ИМА ЗА ТЯХ . НАПРАВО МЕ ПЪБЪРКВА ТАЗИ ЛАКОМИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ! ГОРАНОВ ДАЛИ С ЧЕСТНИ ПАРИ НАПРАВИ ПАЛАТ ВЪВ ВИТОША ?
23
4
 
0
 
! Отговори
практичен мислител преди 6 години
До КОРУМПЕкой е казал че има "излишък"
22
0
 
27
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Нямат срам тия хора. Да работиш 40 години и до си плащаш осигуровките, а пенсията ти едвам да покрива лекарствата и топлото през зимата. Гладни ходим, но не умираме, а те тъкмо това искат. Повишават си заплатите и депутати, и министри, и администрация, и кой ли не. Само пенсионерите да се мъчат с по едно кисело мляко и хлебец. Само попара ли да ядем, бе. Често и това няма, особено през зимата. Къде ги харчите толкова много пари. На вас хилядарки, за бедния пенсионер 5-6 лева увеличение. Резил.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да не сме бедна Гърция която уж е потънала в дългове но никога не забравя маиките и бащите си за друго могат да нямат пари но за пенсионерите всяка година им отпускат поне по 500 евро на калпак за някои празник а тук никакво уважение към старите хора господа политици не забравяите че и вие ще остареете някои ден може да имате много крадени пари но хората ще ви заплюват където ви видят и накрая дървеният балтон джобове няма там горе парите не вървят помислете си добре
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Не подсъзнанието, а съзнанието.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Goranov 6000 lv saplata kakvo gi pravi6 jena ti kolko vsima kak spidch spokoino kato lajesch starite bg pensioneti 198 lv namam 200 ne vi e sram debelazi ot gerb
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак на тези,които не са се осигурявали!Или ги хвърлят на ало измамниците,или на внуците за дрога!
17
2
 
30
 
! Отговори
ЧЧШШТ преди 6 години
Твойта заплата колко е бре Бисерчо ами на Владко? От къде накъде ти ще вземаш 4, 5, 6000лв., а аз 200лв. пенсия.
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кога е имало за всички? Винаги на принципа "разделяй и владей".
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
горанов,прев си ! то не може и за вас и за пенсионери. добре е за вас да има !
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Горанов пенсионерите могат да получат eбaвки, но не и добавки.
13
1
 
33
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
Горките министри!!!! Вдигнаха на бедните пенсиите и сега се чудят как да им приберат парите,че да има и за депутатите. Има ли още ненор"малници които да вярват на тези хай!дуци? Направиха целия народ на *** с лъжи и заблуди. Що за дебелооко чудовище трябва да си,че да лъжеш нагло хората,че ще ги цакаш за да повишиш контрола. ХОРА,НЕ ГЛАСУВАЙТЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ ЗА ТИЯ СМЪРДЯЩИ ЛЪЖЦИ!!!!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До "Мини-стерите" и "Мини-стершите":- Да ходят на курсове в Еладата! Но за своя сметка!!!Ама то *** си е тъпо - ние си ги избираме, а те и пуканки не могат да продават! Но да "дърпат" са ги научили още в ком-партията и при комсомола!
11
0
 
45
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 6 години
НАМАЛЕТЕ СИ СУБСИДИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ И ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ!
10
1
 
28
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
Когато един индивид трябва да гласува първо да посети психиатър и ако му кажат,че е нормален,значи има нещо не е на ред. Та поне аз не съм забелязал тази територия да се управлява от нормални хора.Този ДЕ.БИ.Л министъра щял да завишава контрола като създаде още едно стъпало за корупция. Та на този етап кой им пречи на тези бандити да завишават контрола? До сега хората даваха рушвета на едно място,а сега ще трябва да се бръкнат с още толкова. Тези които имат нужда пак ще пият студена вода.
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е много ясно,че няма да са за всички,само за шайката и тия около нея.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкичкия народ ще поработи повече и ще има..... за послушните многознайковци.