Лазаров за атентата в Ню Йорк: Либералният модел се провали!

Според бившия главсек трябва да си сътрудничим с Русия срещу тероризма
Обновена: 3 ное 2017 10:53 | 3 ное 2017 10:51, Веселина Йорданова
62
Лазаров за атентата в Ню Йорк: Либералният модел се провали!
Снимка: архив, БулФото

"Либералният модел за миграцията се провали", коментира бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод атентата в Ню Йорк, при който 29-годишният узбек Сайфуло Саипов уби осем души.

Още по темата
"Сега пак гледам и слушам как този бил добър човек. Попаднал случайно в Ню Йорк, бил работлив, нямало никакви признаци. Ако трябва да водим разговора по същество, тези теми не бива да ни ги пробутват. Става дума за спяща клетка, която е изпратена там", категоричен е Лазаров пред bTV.

По думите му за това се използват различни механизми. "Този човек е поддържал връзки с лица, които са финансирали тероризъм. Какво повече трябва да стане, за да разберем, че либералният модел се провали", попита той.

Според него за ефективно противодействие на тероризма трябва да си взаимодействаме с Русия.

Според Лазаров, парите, които се отделят в новия бюджет за МВР, няма да са достатъчно, но той е оптимист.

"Ако помните, когато започнаха разговорите в самото начало, нямаше пари, нямаше развитие на казуса със заплатите. В момента има отпусната известна сума, но аз съм оптимист, че като се разгледа законът за бюджета, ще имаме по-позитивно развитие”, коментира Лазаров.

Според него не е въпросът само "да наситим" с полиция, а трябва да използваме и технологиите. "Там, където има видеонаблюдение, не се извършват престъпления и се дава възможност за освобождаване на човешки ресурс", даде пример бившият главен секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицето му пръщи от двуцифрено IQ
5
2
 
9
 
! Отговори
двойни стандарти преди 6 години
До ПитащПрав си,а какви са резултатите в полицията за да повишават там заплатите? никакви,ниско доверие,пълен бардак и минимални успехи а ще им увеличат заплатите нали!?
4
8
 
27
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Огромна грешка на запада е че преустанови връзките с Русия по линия на терора,Русия има много информация и опит в борбата с терористите.
3
3
 
38
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Финансовият министър Горанов беше казал, че заплатите в БАН ще се повишават след доказани научни постижения. Защо тогава заплатите в МВР трябва да се повишават след доказана ЛИПСА на постижения? По-добре тези пари да се дадат на пенсионери, работили по 40 години за тази държава или за болни хора, за деца, които ходят редовно на училище и т.н.
2
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** защо не вземе да си купи еднопосочен билет за Сибир и да си се наслаждава на путинизма от близо. ***!
1
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и той да се искаже за модела.Обича си модела на тоталитаризма от малък