Над 2100 родители се надяват на детегледач по програма

Набирането на желаещи да се грижат за деца продължава
8
Над 2100 родители се надяват на детегледач по програма
Снимка: архив, БулФото

2 119 родители кандидатстваха да им бъде осигурен детегледач по проект "Родители в заетост".

Той е реализиран от Агенцията по заетостта, с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

Приемът на документи от родители приключи на 31 октомври 2017 г. и Агенцията по заетостта започна разглеждането за допустимост на подадените заявления. Тези родители, които са одобрени, ще бъдат уведомени и поканени да изберат детегледач от съответното бюро по труда, съобщиха от Агенцията.

Набирането на кандидати за детегледачи продължава и след приключване на приема на заявления от родителите с цел тяхното желание за наемна грижа да бъде напълно удовлетворено.

Те могат да подават заявления на хартиен носител, лично, във всички бюра по труда в страната, в работни дни между 8.30 и 17.00 часа. Към момента са подадени 1 950 заявления от безработни/неактивни лица, които желаят да бъдат детегледачи.

Очакванията са с планираните средства (20 млн. лв.) да се осигури подкрепа на най-малко 1 500 родители за отглеждане на децата им и най-малко 1 500 безработни и неактивни лица да бъдат наети като детегледачи.

След включване на одобрените родители по проекта, в случай на останал наличен финансов ресурс, Агенцията по заетостта ще обяви нов прием за набиране на заявления от родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В другите държави /Гърция/ има изградени правила ,норми и закони най малко от 30 - 40 години . а и без подходящото образование не те допускат да гледаш деца . тук в България няма такава .
7
0
 
1
 
! Отговори
65 преди 6 години
Първо! И по тази програма ще изчезнат мноооооого пари.Второ! На работа ще се върнат само жени,които получават заплати от 2_2,500лева. И други заможни.И Трето! За 400лв няма кой да работи.
6
0
 
13
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Пак "бият" безработицата с всякакви програми ,а не рабират ,че тези които са свикнали да работят по програми ,то никога няма да работят нормална работа ,а само ще чакат прграми . Държавата с тези програми създава слой от обществото ,а навярно вече и е пласт от трътеи.
5
1
 
6
 
! Отговори
луда работа преди 6 години
После да не сте посмели да пишете зародители оплакващи се от детегледачки-сами са си ги избрали.
4
4
 
3
 
! Отговори
ами преди 6 години
До Анонимен В другите държави /Гърция/ как допускат чужди хора за гледачи на деца,стари хора?
3
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
До 4 месеца трябва да са започнали работа- това мисля беше едно от изискванията
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и кой нормален човек ще пусне в дома си непознат човек който да стои по 8 часа с детето му ? ами ако реши да си "набере" нещо или изпадне в нервна или друга криза ?
1
2
 
12
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
А майките какво ще правят докато тия им гледат децата?