По-малко първокласници ползват еднократна помощ тази година

Няма отпуснати помощи в натура, отказите - над 1000
7
По-малко първокласници ползват еднократна помощ тази година
Снимка: архив, БулФото

Отпуснатите еднократни помощи по 250 лева за ученици, записани в първи клас за учебната 2017/2018 година, са 37 628. Те се отнасят за 38 456 деца, според последните данни на Агенцията за социално подпомагане.

Няма издадени заповеди за отпускане на помощта в натура, отказите са 1 336. Приемът на заявления-декларации е приключил на 15 октомври 2017 година.

Еднократната помощ се отпуска по реда на Закона за семейни помощи за деца. Право да я получат имаха семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път.

Друго задължително условие е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 400 лв.

Помощта се отпуска без условие за доход за деца с трайни увреждания, сираци и деца, настанени в приемни семейства и в семейства на роднини и близки по реда на Закона за закрила на детето.

Дирекциите "Социално подпомагане" в страната ще правят проверки в училищата дали децата са постъпили в училище. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище или не посещава редовно училище до завършване на първи клас.

За миналата учебна година 2016/2017 издадените заповеди за отпускане на помощта бяха 43 945, отнасящи се за 44 835 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Помощ за първокласници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуменТи от Столипиново ли се обаждаш? Или от Факултето? Или от Шекер маала?
4
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 6 години
универсална снимка!трети месец се ползва...списващите тук,така ползват и тоалетната си хартия...поне по няколко пъти, ...ползват,сушат на простора,пак ползват..пак сушат и така...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ си заминаваИли просто родителите им не са си направили труда да ги пратят на училище.По изгодно е да ги пратят да работят като джебчии и просяци.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ромчета ромчета не забравяйте!
1
0
 
6
 
! Отговори
БГ си заминава преди 6 години
Щото са намалели дечицата бре, кратуни. Едни изнесени в чожбина и записани в тяхните училища, други просто неродени, или абортирани.