Американската мечта – цел на хиляди българи

100 000 наши сънародници опитват късмета си за зелена карта
4 ное 2017 21:17,
141
Американската мечта – цел на хиляди българи
Снимка: архив Reuters

Драматичните събития в Ню Йорк от вторник, събудиха дебата "за" или "против" отпадането на "зелените карти". Не закъсня и поредният туит на Тръмп.

"Терористът е дошъл в Съединените щати чрез така наречената "Лотария за разнообразяване на имигрантския поток", лотарията "зелена карта". Искам визова програма, която да се основава на качествата на хората", написа американският президент.

Още по темата

България е сред страните в Европейския съюз с най-много желаещи да получат възможност за легална емиграция.

От октомври  българите могат подават формуляри по Програмата на САЩ за разнообразяване на имигрантския поток за 2019 година.

По програмата за 2015 г. са се включили 48 840 кандидати, като придружители са участвали още 42 339 души, или общо 91 179 българи. Спечелилите са 782. През 2014 г. издадените визи са 970, а през 2013 г. –  914.

Николай Митковски печели "зелена карта" през 2011 г. Година и половина работил в Чикаго като механик. Избира обаче да се върне в България.

Спечелил, заминал и се завърнал, Николай е категоричен, че "зелената карта" дава безценен опит и в професионален, и в личен план. "Тя дава възможност да работиш каквато искаш работа. Ти си със статут на американец, просто нямаш право да гласуваш", посочва той пред bTV.

От американското посолство у нас обясниха, че в момента "зелената лотария" протича по обичайния начин. 

"В момента допълваме имиграционните правила в Съединените щати, но продължаваме да провеждаме интервюта. Визовата програма е без промяна", поясни Кейт Макгиъри, генерален консул в посолството на САЩ.

И докато пътят към американската мечта не се промени, остават предупрежденията за възможни измами. "В никакъв случай не бива да вярвате на някой, който ви се обажда или ви изпраща имейл, че сте спечелили. Това със сигурност е измама. А ако някой ви поиска каквито и да е пари – и това е измама", подчерта Макгиъри.

Единствено спечелилите лотарията и преминали през интервю кандидати плащат такса за виза в посолството на САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И е мечта на мнооого милиони руснаци!Всичкат в САЩ и ЕС, а никой не иска в Русия или Северна Корея, Венецуела!
60
13
 
19
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Само дето сте забравили да сложитр кавичките на "американската мечта".Щото и там се използва израза със сарказъм и ирония.Само за продажни медиийки като вас,на хранилката на шорош все още има такова понятие в *** ви чуутури!
59
16
 
22
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
сащ са една разпадаща се *** на съставни части. Там хората са превъртени тотално. Вероятноста някой да те застреля на улицата е невероятно голяма.Полицията им също убива безнаказано от страх и лудост. Всевишният ги размазва от урагани ,наводнения и пожари. Хората са много отчуждени и дефакто не са хора. Въпрос на близко бъдеще е тоталната разруха на обществото разделено на много бедни работещи и на евреи робовладелци (имащи) . Мерси за такъв "рай". Далече!
58
17
 
22
 
! Отговори
сащ "суперсила& преди 6 години
Да мечтаеш да отидеш в Кравари стана трябва ептем да нямаш акъл в главата. ЕС е милиони пъти по привлекателен.сащ е еврейско свърталище на висши манипулатори които търсят роби да ги издържат. Двама завърнали се от там са ми разказвали много лоши неща за това злокобно място. Хората там наистина са роби и само работят и пак работят и в къщата от картон , и нищо друго ,НИЩО. Имат по една седмица отпуска. Там няма човещина и гости. Самотник в кошер с Илюминати.
57
1
 
1
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
нужно е малко допълнително проучване за тази катастрофа.Вероятно това е кораба на АМОН РА завръщащ се от пътешествие..Египетската цивилизация е създадена в негова чест..При катастрофата с е отделят спасителни капсули някой от които летят до СИнай..Подава сателитна информация.
56
6
 
4
 
! Отговори
прибират прото евреи преди 6 години
Taкива карти получават само потомци на тн прото евреи имащи специфични генни дефекти от взрив на малък боен космически кораб над черно море.ПОдава проверка от последните години..Вероятно автоматизирани системи за проучване ги намират по някакви вкл биометрични снимкови и други данни.
55
5
 
1
 
! Отговори
trympomraz преди 6 години
na trumpo li da se molim za vizo i dzelena karta???
54
7
 
30
 
! Отговори
до Жоро преди 6 години
Да - в държава , в която Слави Трифонов е култ - има нещо много сбъркано.Селяни ( по манталитет ) мразещи всички, които живеят по-добре от тях.Некадърници с претенции , че са пъпа на света, когато всъщност са г*за.
53
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Империализмът - висш и последен стадий на капитализма.Това пишеше в старите учебници, не го вярвах, но май наистина ще стане.Големият въпрос е следният:Какво следва след капитализма и империализма?Трета световна война или нов обществен строй?
52
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без САЩ светът ще бъде едно по-хубаво място за живеене!САЩ=империя на злото!
51
22
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Анонимен 59 Живея в САЩ много год. и няма българин,който след като дойде тука да не ми е казал.Ти луд ли си да се върнеш в Б-я.Вие не знаете какво имате.
50
15
 
36
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Демократ до антон 54 Ако обичашм спри с простотиите си.Живея в САЩ.Връщам се в Б-я всяка год.да видя родата.Става все по-зле в Б-я.Надявах се поне да остарея в редината си-но гаднярите проруски не ми дават шанс.Ако майка ми и баща ми се поминат-нямам връзка с тази мутренска държава.Шоуто на Слави ме отвращава-гледам хората около мен и се чудя как да не им кажа,че това е селяния и простотия безгранична.30 год.деградация и загуба на най-кадърното население в тази държава.
49
27
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Каква американска мечта ?Пари да ми дават, няма да стъпя повече на Запад !Западът беше мечта през 90-те години на миналия век.Сега в Китай плащат 5 000 $ заплата на преподавател от Европа.Западът го превърнаха в ***.По-хубаво от България няма, ама и нея взеха да съсипват евролибералите и атлантико-толерастите.
48
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква американска мечта? тя загина преди повече от 20г. и в САЩ отдавна не вярват в нея. У нас смятаме,че ако в САЩ имаме по-висок стандарт на живот сме осъществили мечтите си, а това само сочи,че мечтите ни са дребнави и битови, поради което са само желания, а не мечти. САЩ затъват все по-дълбоко, но лъжат света,че процъфтяват и падането им ще е жестоко.
47
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ все още са световен хегемон...икономически...военен....Макарче провежданата от тях външна политика - да се отврати на огромна част от света...фактите са си факти.
46
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички искат в Америка, а според един форумен *** българите сме били 85% русофили. Смех.
45
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ не е това което беше (началото на 90-те), но все още са доста по-напред от ЕС.Култура, навици, манталитет... неща които няма да се понравят на който и да било.
44
5
 
4
 
! Отговори
до Демоврат преди 6 години
Де билник...още ли си тук бе?Айде - къш...къш!Аааахахаха
43
10
 
18
 
! Отговори
Демократ до антон преди 6 години
Блъскат ти минуси, не защото не живееш в САЩ, а защото те не живеят там.Д.билите калеко, жоро и още 2-3 дето им плащат от САЩ, но никой не ги пуща там, защото са п.ужеци.
42
7
 
5
 
! Отговори
до Демосват преди 6 години
Аааахахаха...въш кар?Не ти харесвват фактите ли?Ти си по-малко и от пръдн я на колзетна муха!Не ми се пени - а се виж в най-близкото огледало - смачканяка от който нищо не зависи!Айде - тръгвай на война със САЩБолен клоун