Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!

Признават "безспорния героичен принос на българския народ"
Обновена: 4 ное 2017 20:19 | 4 ное 2017 20:15,
417
Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!
Снимка: Facebook

Не Съветската армия, а българският народ спаси българите евреи, призна във Facebook посолството на Русия в България.

"Ние признаваме безспорния героичен принос на българския народ, включително представителите на интелигенцията и православната църква в борбата с нацизма, включително за спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на смъртта, гласи позицията на посолството.

Още по темата

Тя е в отговор на официалното становище на Министерството на външните работи на България по повод изявлението на говорителя на руското външно министерство, че Съветската армия е спасила българските евреи.

"Почитаме паметта на всички загинали за спасяването на света от фашизма. Русия, която понесе най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и последователно да се противопоставя на всякакви опити за преразглеждане на историята и оскверняване на военни паметници", се казва още в позицията.

Oт посолството изразяват надежда, че българските власти ще предприемат мерки за да се спре с вандалските прояви срещу паметника на Съветската армия.

Скандалът и спорът около спасяването на българските евреи възникна вчера, след като говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че спасяването на 50 000 души от неминуема гибел се случило благодарение на Червената армия.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, тя настоя България да пресече актовете на вандализъм срещу паметниците на съветските воини, „които са дали живота си за спасяването на европейския континент от нацизма“.

Според Захарова този път „вандалите са надминали себе си – поставили са на мемориала лозунги с открито антисемитски характер“. Този акт „е особено циничен предвид това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини е било предотвратено депортирането на евреите от България и по този начин са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел“, каза Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Описание:
Файл:
Име:
E-mail:
Възраст:
 
Въведете показания код * 
 






417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако успехите на Съветската армия са причина да спасим евреите си,защо въпреки тези успехи много страни депортираха своите евреи?Защо най-голямата партизанска армия в света,тази на Тито,не спря ешалоните на смъртта,които минаха през Югославия?Според"историка"от руското посолство,депортираните евреи от Одренска Тракия и Македония било тъмна страница в нанашата история,но забравя,че те не са имали български паспорти и България е нямала юрисдикция в тези земи,за да ги спаси.
300
3
 
11
 
! Отговори
Ушанка преди 6 години
Руснаците пак изцапаха пейзажа в Кафево...........колкото до нумизматите които разбират от рубли, да припомним, че проституцията не е законен източник на доходи все още за съжаление. А руснаците не са ми никакви.
299
6
 
14
 
! Отговори
Шурик преди 6 години
Руското джудже, Най-голямото джудже в света...............Ура другари.......Урааааааа.......ръкоплекане.......
298
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастна руска измеет...
297
5
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До ФутурологТази сутрин помоли ли се пред портрета на Путин?
296
14
 
5
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
В България през ВТСВ влиза трета Украинска армия. Да не се забравя това.УКРАИНСКА ОКУПАЦИЯ. Сега са ни приятели. Ходи кажи в Украйна че си българин ако смееш и ти е мил живота.Действително това е станало под юридикцията на Съветите. Едва ли можем да си представим тогавашните времена на противопоставяне и много смърт. Доказва човешката лудост и способност на зверства. За съжаление не сме се променили. Историята не ни учи и повтаряме всичко отново.
295
7
 
15
 
! Отговори
щерев преди 6 години
Над 133 милиарда лева, или около 300 млн. тогавашни долара,е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г. До тазиогромна сума достигат съвременни изследователи на архивите на БНБ.Издръжката на съветските окупационни войски е изключителнотежко натоварване за българския бюджет и значително надхвърля наложените наБългария следвоенни репарации. През 1944-1947 г. около 600 000 съветски войниции офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретнимеждуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещоповече - всички запла
294
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са окупатори, ползват БГ-военни бази без да плащат и една стотинка.Освен това САЩ създадаха незаконната държава Косово и поддържат албанската мафия-най-опасната мафия в цяла Европа.
293
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички американски паметници в България трябва да се премахнат !
292
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички съветски паметници в България трябва да се премахнат !
291
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като посолството потвърждава , че паметника не е издигнат заради спасението на българските евреи от съветската армия, то той се оказва напълно излишен и ненужен, и е още един повод за премахването му !
290
15
 
22
 
! Отговори
и преди 6 години
До Анонимен 271"При комунизма децата в България умираха от глад, но това беше официално скрито и медиите не го отразяваха."От всички идиоtии, които прочетох днес, твоята е най-iдиотската! Ти си за Карлуково, опакован в бяла риза с вързанки! Тогава въобще нямаше глад! Може да не е имало банани (освен в "представителните магазини"!), но хлябът беше 20 ст., а сафридът - 60 ст! Защо ми дишаш кислорода, гаd?
289
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметникът на американските летци, които сринаха София със земята, да се премахне от столицата на България!
288
8
 
14
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Не е верно, еврейте сами са си устроили театър спасение. Царя, правителството, пресата и най вече парите са биле еврейски, както и сега. Народът ги е мразил както и руския народ ги е мразил, заробен 1917г. и впрегнат да изнесе най голямата война, за евреиските планове за световно господство. А сега евреите обвиняват българите в антиСАТАНизъм и му провеждат геноцид.
287
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметникът на престъпника Роналд Рейгън няма място в столицата на България, да се премахне!
286
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паметникът на съветския окупатор трябва да се премахне от столицата на България !
285
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неофашистите в Киев забраниха на българите да учат майчиния си език, разбрахте ли?Освен това забраниха руския език и няколко други езици- на съседните на Украйна страни.
284
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е смешникът Росен Плевнелиев да обяви война на велика Русия и да върне Крим на Украйна??Отиде на бунището на историята, нали?
283
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е смешникът и *** Микола Балтаджи да си върне Крим от велика Русия на фашистка Украйна?
282
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън киевската неофашистка хунта(бандеровци и десен сектор) от Украйна.Психодесни откачалки като БГ-СДС и ДСБ, *** и убийци са те.