Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!

Признават "безспорния героичен принос на българския народ"
Обновена: 4 ное 2017 20:19 | 4 ное 2017 20:15,
417
Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!
Снимка: Facebook

Не Съветската армия, а българският народ спаси българите евреи, призна във Facebook посолството на Русия в България.

"Ние признаваме безспорния героичен принос на българския народ, включително представителите на интелигенцията и православната църква в борбата с нацизма, включително за спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на смъртта, гласи позицията на посолството.

Още по темата

Тя е в отговор на официалното становище на Министерството на външните работи на България по повод изявлението на говорителя на руското външно министерство, че Съветската армия е спасила българските евреи.

"Почитаме паметта на всички загинали за спасяването на света от фашизма. Русия, която понесе най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и последователно да се противопоставя на всякакви опити за преразглеждане на историята и оскверняване на военни паметници", се казва още в позицията.

Oт посолството изразяват надежда, че българските власти ще предприемат мерки за да се спре с вандалските прояви срещу паметника на Съветската армия.

Скандалът и спорът около спасяването на българските евреи възникна вчера, след като говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че спасяването на 50 000 души от неминуема гибел се случило благодарение на Червената армия.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, тя настоя България да пресече актовете на вандализъм срещу паметниците на съветските воини, „които са дали живота си за спасяването на европейския континент от нацизма“.

Според Захарова този път „вандалите са надминали себе си – поставили са на мемориала лозунги с открито антисемитски характер“. Този акт „е особено циничен предвид това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини е било предотвратено депортирането на евреите от България и по този начин са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел“, каза Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Описание:
Файл:
Име:
E-mail:
Възраст:
 
Въведете показания код * 
 






417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
2
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
САЩ=разпадаща се империя.
360
1
 
9
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 372 :Национален предател си бе ,червен ми*нет.Всички русофили сте за бесилото.Искаш ли да дойдеш и да ти напълна устата с малко течности и после да ти извада и зъбите ,червен червей ?
359
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 371Русофил съм, но за думи като "родоотстъпник" мога да ти напълня устата с твоя или моя биологическа течност. В първия вариант ще бъде примесена със зъби, за втория - не знам. Може и да я глътнеш!
358
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 364 преди 6 години
Лъжеш! Вменяваш на сърбите това,което са правили наши войници през ВСВ!А за онази война хич не говори, просто няма как и няма къде да е станало това за този кратък срок и тази малка територия, в която са влезли. Моят прадядо с няколко души са върнали цяла сръбска част, като са им устроили засада и са застреляли командирите! Виж, друг мой прадядо, кмет на голямо село, е бил арестуван и заплашен, че ще ще го обесят, ако има четническо движение там!Но нашите бързо са ги изгонили!Ти мълчи, ***!
357
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е достатъчно изявлението на руското посолство във Фейсбук.Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова трябва публично да се извини на бългаския народ за лъжата която изговори.
356
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя филм Кремъл да пуска гръмки глупости, а руското посолство в България да обяснява обратното вече е гледан няколко пъти преди и вече малко започва да омръзва. Болшевишката революция колко невинна кръв е проляла в т.ч и на евреи сигурно никой не може дори да предполага. И понеже ми е неудобно пред милионите жертви на съветския ( руски ) геноцид, ще спра дотук. А за това какво България е направила за евреите си - това само показва благороството на народа ни. Той би го направил и за всеки друг !
355
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото смешно в тази луда грозотия е, че прононсирони антисемити, получаващи гонорейни гонорарчики от sемита Unkle Дьорд, седнали да се бунтуват за това, кой е спасил евреите в Царство България! Същото царство, което е било обединено от О Бозе почившия Царь-ОБЕДИНИТЕЛь Борисъ III, не е спасило евреите в новоосвободените територии Македония и Западна Тракия. Защо ли? Защо предадоха 11000 евреи на SS и ги прекараха през българската територия? Ами толкова новопридобитите земи са били наши!
354
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 362 преди 6 години
***.е! Аз пиша само проверени неща! Отново казвам, мога да съобща имената на двама изродdи, както и селата, в които са се пръкнали! Аз не говоря наизуст! Не ми се прави на патриотин, защото твоите предци са се гърчели, целували са ...папуците (ти какво помисли, че ще напиша?) на агите, докато моите са сечали агарянски глави! Такива като тези kатили са избили ястребинчетата и още невръстни деца! Не уточнявам имена и села, защото не искам да се откривам още! Когато се покажа, трепери!
353
5
 
12
 
! Отговори
Русоофилски лъжи преди 6 години
До Малеййй")))))).........Ненавиждаме падналите Руски войни..........На българска земя съветски войни не са падали, освен от препиване с метилов алкохол и разстреляните от СМЕРШ за грабежи, убийства или изнасилвания на българското население. Да си видял, руски еничарино поруган паметник на падналите в руско-турската война? Няма такъв, няма и да видиш. поругават се единствено "паметниците" издигнати от БКП в прослава на съветската армия.
352
10
 
6
 
! Отговори
Малеййй")))))) преди 6 години
Останалото българско малцинство слави падишаха и умиращите селяни славят трийсете години геноцид... Ненавиждаме падналите Руски войни и се молим на алах да ни стриже и е..не..алах паьи нас г.авурите и тиквата енъчаур..
351
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 341 До359 Това е един от митовете,на които почива цялата сръбска история,дори сръбският връх признава за митове.Българите са били на своя територия,на отнетите български земи,Южна Морава,пиротско,царибродско и са послещани с цветя от преобладаващото българско население.Бебета,жени и старци са клали и изнасилвали първо сърбите през1885,когато нападат в гръб България,з ада я унищожат,като държава.Клаха,изнасилваха и в 20 век,в цивилизованаЕвропа,във войната в бивша Югославия,която запалиха.
350
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-изратено племе от това на руските слуги. Те изпитват перверрзното удоволствие да оплюваят народа, от който са произлязли, защото го мразят, че е български и, че не са истински руснаци.
349
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 341.............Българските окупатори в Югославия са зверствали, както башибозукът не е зверствал!.............В Югославия най-много е зверствал рускоя охранителен корпус съставен от етнически руснаци., безродни русофиле. И най.много жестокости по време на войната е извършвала Червенат аармия , включително и на българска територия. Няма по-извратено и жестоко племе от руснаците!
348
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тепърва колко имат да признават, поробителите на майка България....
347
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ов. народТова ще е първият случай в историята на човечеството! А ти си признай,че преди да станеш толкоз храбър русофоб, викаше до транс "Бйе-Ка-Пйе! Ка-Пйе-Ес-ЕС" и " Даживйее братският Съвйецки Сюъз!". Всички бяхте такива, *** бояджийска!
346
8
 
5
 
! Отговори
До №341 преди 6 години
До до 349Българските окупатори в Югославия са зверствали, както башибозукът не е зверствал!Знам имената на "хора" и селата, от които са, които са изваждали със щиковете си сръбски бебета от коритцата, в които майките им са ги къпели! Знам два достоверни случая! Само не казвайте, че не е вярно! И на единия му се е разминало от хората, но Бог го е наказал страховито - снаха му е заклала две негови внучета. Аз не съм вярващ, но тук се замислям! По-маловажно е, че за да се напие, един стреля в бъч
345
4
 
10
 
! Отговори
Епилог преди 6 години
Изявленията на Русия за кирилицата и спасяването на българските евреите доказа още веднъж, че русофилството на българите и българофобството на руснаците са не само взаимно свързани, но и общият им знаменател е невежеството. Това поведение е на път да сбъдне надеждата на хората със здрав разум у нас, че все пак ще се отървем от болестното състояние на религиозната заблуда на русофилството.
344
5
 
9
 
! Отговори
още обиди преди 6 години
не е необходимо русняците да ни казват какво сме направили!!! срам! унижение!
343
2
 
17
 
! Отговори
:) преди 6 години
Да.Спасили ни от фашизма,за да наложат комунизма!
342
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктаторът Путин няма с какво друго да обедини руснаците и говори само за Втората световна,призраци от миналото,в 21 век.Преекспонираната тема,я прави банална.Почитайте,но с мярка."***" ще се премести от там,много скоро,въпрос на време.