Българинът този път не чака снега, сменя гуми по график

Те трябва да са с грайфер най-малко 4 мм, иначе – глоба
29

50 лв глоба и дори спиране на автомобила от движение. Това могат да са санкциите за шофьорите, които все още не са сменили летните си гуми с подходящи за зимни условия.

Първите дни на акция "Зима" вече стартираха, а с тях и опашките по центровете за смяна и покупка на гуми.

"Хората за първи път много добре се подготвят, от един месец и повече, не чакат снега и си има постоянно хора", заявиха за телевизия Bulgaria On Air от един от големите центрове за смяна на гуми.

За да проверим сами дали гумите ни имат необходимия по закон 4 мм грайфер, можем да използваме монета от 1 лв. Ако грайферът покрие началото на цифрата, то това означава, че нямате нужда от нови. Средната цена за чифт нови гуми варира между 300 и 500 лв.

Дали автомобилите са готови за зимни условия, катаджиите ще започват да проверяват от 15 ноември, а нередовните шофьори ще бъдат глобявани.

Ще се проверяват и изправността на фаровете, чистачките и устройствата за почистване на стъкла.

Още вижте в репортажа на Петьо Атанасов и телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Continental - техните гуми излизат с 7.5мм грайфер, като е в рамките на нормалното за около 10 000км да губите по 1мм. Значи на всеки 35 000км нови гуми. Което при мен е буквално всяка година. А Continental им е сложил wear off indicator(индикация за износване) на 1.6мм. Но българските парламентаристи знаят по-добре от производителите... какво си говорим въобще. Гуми под 7мм грайфер да няма и това е... слагате ги и след един месец купувате нови. Да се пълни от ДДС-то гушичката тиквунска
7
3
 
21
 
! Отговори
чифте пищови преди 6 години
Какво значи написаното "...чифт нови гуми струват...". С един чифт ли ще караме или с два?
6
16
 
28
 
! Отговори
От Сандански преди 6 години
Никакви зимни гуми - тук сняг не пада, няма да пълня гушите на гумаджийската мафия.Карам си с летни гуми, грайфера е 5-6 мм, ОК са.
5
13
 
8
 
! Отговори
ПорЦелан преди 6 години
Купих колата преди 8 години с летни гуми. Купих за зимният сезон зимни. Сега колата е на 115000 хил. гумите определено са за смяна обаче грайфера е перфектен. Сега като си купя нова кола направо ще я искам с всесезонни, ще ги карам 4 или 3 години и ще слагам направо нови.
4
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моят грайфер е 7 милиметра. Сега трябва да ги пиля, за да станат 4 милиметра ли?
3
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз карам без преглед, застраховка, платен данък, без винетка и с една зимна гума-резервната. Челното ми стъкло е строшено. Винаги когато пътувам, давам десет лева на един комшия ченге, да се вози с мен. И след всяко пътуване, седмица го поя с ракия. Досега проблеми не е имало.
2
16
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това важи за софиянци, ние от провинцията пари нямаме за ядене, те за гуми ми говорят.Зимните не са задълже в случай, че грайферът на летните е над 4 мм, няма да сменям гуми. Ако ударя някой, ще постъпя като достоен български смел мъж и ще избягам скорострелно.
1
44
 
21
 
! Отговори
БМВ 316 метан преди 6 години
Карам баварката с четири гуми регенерат, четири различни шарки, летни, две от тях с обърната наобратно шарка.... Е няма драма зимата, драпа по баори, драпа навсякъде баварката, резко връщам два зъба надолу и правим всички да ми гледат стоповете, няма прошка, не е работата в гумите, а в моженето, владееме ги нещата, караме на слалом, минаваме спрелтаците, женичките, батките, играем къси-дълги и засичаме тея със зимните гуми, нямам прошка!!!