Ало апаши искали пари и от Румяна Арнаудова. Два пъти

Разкриваемостта на телефонните измами – 15-16%
6 ное 2017 10:00,
24
Ало апаши искали пари и от Румяна Арнаудова. Два пъти
Снимка: архив, Bulphoto

Телефонни измамници пробвали да вземат пари и от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова. Това обяви самата тя, като уточни, че престъпниците дори звънели на служебния й телефон.

"Два пъти на служебен телефон в прокуратурата са ми звънели. Опитах се да играя ролята, за да помогна и аз самата в полицейско разследване. Те усетиха, че аз не поддавам и прекратиха разговора. Вторият път беше отново за необходимост от съдействие за близък, който трябва да се оперира спешно. Напълно възможно е да са звънели и на главния прокурор", коментира тя пред Нова тв.

По думите й е трудно да се установи в кой момент откъде е постъпило обаждането. Затова и полицията е затруднена. "Трябва да се създадат механизми, които да предпазват самите хора", категорична е тя.

Към момента разкриваемостта на такива престъпления е едва 15-16%.

"Ще има измами, докато има такива хора, които поддават", отсече Арнаудова. Тя поясни още, че прокуратурата не иска пари по телефона.

"Хора не се оплакват, въпреки че са пострадали, поради различни съображение, поради собственото си обвиняване, че са станали жертва на телефонни измамници. Никой не е застрахован да попадне под техните удари. Схемите са различни, но трябва да се работи общо и с оглед на превенция. Ще има измами, докато има такива хора, които се поддават", коментира Арнаудова.

По случая с инцидента с автобуса, който се преобърна на автомагистрала "Тракия" и при който пострадаха 17 души, Арнаудова коментира, че продължава разследването.

"Назначили сме множество експертизи. Очакваме съдебно-медицинските експертизи. Когато съберем всички доказателства, тогава ще дадем повече информация", каза още прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
31
 
! Отговори
Ники преди 6 години
От тези измами си личи колко ниско ни е нивото.Измамените хвърлят пари през балконите без протокол, без да поискат легитимация, без никаква мисъл.А полицията все едно я няма. Все едно не се наляха милиони за подслушване на телефони.А дали престъпници и полиция не си пият ракията заедно?