Ало апаши искали пари и от Румяна Арнаудова. Два пъти

Разкриваемостта на телефонните измами – 15-16%
6 ное 2017 10:00,
24
Ало апаши искали пари и от Румяна Арнаудова. Два пъти
Снимка: архив, Bulphoto

Телефонни измамници пробвали да вземат пари и от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова. Това обяви самата тя, като уточни, че престъпниците дори звънели на служебния й телефон.

"Два пъти на служебен телефон в прокуратурата са ми звънели. Опитах се да играя ролята, за да помогна и аз самата в полицейско разследване. Те усетиха, че аз не поддавам и прекратиха разговора. Вторият път беше отново за необходимост от съдействие за близък, който трябва да се оперира спешно. Напълно възможно е да са звънели и на главния прокурор", коментира тя пред Нова тв.

По думите й е трудно да се установи в кой момент откъде е постъпило обаждането. Затова и полицията е затруднена. "Трябва да се създадат механизми, които да предпазват самите хора", категорична е тя.

Към момента разкриваемостта на такива престъпления е едва 15-16%.

"Ще има измами, докато има такива хора, които поддават", отсече Арнаудова. Тя поясни още, че прокуратурата не иска пари по телефона.

"Хора не се оплакват, въпреки че са пострадали, поради различни съображение, поради собственото си обвиняване, че са станали жертва на телефонни измамници. Никой не е застрахован да попадне под техните удари. Схемите са различни, но трябва да се работи общо и с оглед на превенция. Ще има измами, докато има такива хора, които се поддават", коментира Арнаудова.

По случая с инцидента с автобуса, който се преобърна на автомагистрала "Тракия" и при който пострадаха 17 души, Арнаудова коментира, че продължава разследването.

"Назначили сме множество експертизи. Очакваме съдебно-медицинските експертизи. Когато съберем всички доказателства, тогава ще дадем повече информация", каза още прокурорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Румен преди 6 години
прокурор,съдия и адвокат ..ако се дави ,му подаваш ръка с думите -на,вземи !,,,кажеш ли му - дай,дай си ръката...се дави,но не дава!
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тя има.Да дава.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кака Лара 19:Служебният и телефон го знае само Госин Цуцаров,явно той и е звънял по-нощите ако е огладнял и свършил парите?!?!?!Двамата си играли в тъмна доба на "Хайде да те преджобя" или "Тука има,тука няма"?!?!?!
18
3
 
4
 
! Отговори
кака Лара преди 6 години
Явно е че тази лисица Арнаудова ни взима за "прани каскети" !Кои простосмъртен като мен или тези които са писали коментаритук преди мен, може да знаят СЛУЖЕБНИЯ ТЕЛЕФОН на тази лъжкиня !?
17
1
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Разкриваемостта на тел. измами е 15-16 процента , а на осъдените О %.
16
1
 
5
 
! Отговори
глупости преди 6 години
Всичко това се разкрива за нула време!Щом на полицията и е "трудно",значи тя не работи!И е вътре!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновено са "шведи" са джебчиите.От ало измамниците има и българи.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обикновено са "шведи", и са добри психолози, веднага разбират (усещат), че ти не си се хванал и затварят.При мен те казаха само няколко думи и аз вече знаех (усетих) за какво става въпрос. И те веднага затвориха.Има сугестия в цялата работа.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо си си изиграла ролята,щом са те усетили.Не ставаш за говорител на главния прокурор.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали вече предплатените карти така наречените ваучери се купуват срещу лични данни или това се отнася само за овцете? Как и откъде тези измамници се сдобиват с карти без да си дадът адреса? Сами ли си ги произвеждат? Защо ни карате да си даваме личните данни когато си купуваме карти като апашите пак си се обаждат без да може да ги засечете? Нали уж заради това си даваме личните данни за да няма апаши? Пак селска недомислица на умни селянжъри!
11
1
 
4
 
! Отговори
Тъкмо преди 6 години
мислех да си поискам нещо друго от каката,ама сега вече не смея?!?!?!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали не си мислите че не могат да ги хванат. Проверка на имотното състояние и всичко което е без документи за произход се конфискува. Просто или не искат, или имат файда от измамниците.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една малка България!Срам и позор!
8
2
 
3
 
! Отговори
23 преди 6 години
Роднините на тези пенсионери не знаят ли, че има мобилни телефони с ограничаване на входните обаждания.
7
2
 
1
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
А дано третият път успеят, да видим какво ще стане! Или сте комбина?
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-скоро са ги хванали и сега правят отчисления измамниците към някой прокурор или полицай при всяка една измама, ако не могат да ги хванат наистина значи е най-добре да я закрият прокуратурата. Да не могат да се справят с измамниците е липса на желание, некадърност или корупция. Каквато и да е причината е силно обезпокоителна.
5
1
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Важно е усещането за безизходица да е постоянен спътник в живота на електората.
4
1
 
22
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Вие не разбрахте ли, че цялата тази схема без помощ от вътре няма как да продължава години! Онзи ден казаха че оборота им бил над 5 милиона лева на тези групи за измами. Че аз с 5 милиона ще си купя цялата полиция и пак ще ми останат за мен... Това е една схема за чисти парички изкарани не с труд, а с измама! Говорете постоянно с вашите родители, баби, дядовци на тази тема! Ако ние сами не се предпазим, няма кой в тази държава!!!
3
2
 
8
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 6 години
До Ники Грешиш .. не е ракия а скъпо уиски ... при това под зоркото наблюдение на прокурорите !!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По думите й е трудно да се установи в кой момент откъде е постъпило обаждането."От това по лесно няма за БТК или другите оператори, независимо дали е предплатена карта или стационарен. Ама нали операторите играят комбина с МВР и затова не ги и търсят.