Новият терорист: Не го спира зелена карта, радикализира се в интернет

Най-радикалната държава е Узбекистан, смята експертът Димитър Гърдев
18

2225 гледания   |  Още видео

Атентатите не секват в цял свят, превръщат се вече в обикновена статистика. И свикваме да живеем с тях. Но вече ставаме свидетели на новия облик на терориста – този, който няма директен досег до терористичните организации, а извършва своята радикализация по интернет.

Дори Доналд Тръмп или който и да е да спре зелената карта и достъпа до страната си от граждани на държавите с тероризъм – проблемът няма да се реши. Това отбеляза експертът по международна сигурност Димитър Гърдев.

"Интелектуалният вирус на тероризма се предава без проблеми по интернет! Най-радикалната държава е Узбекистан. Извършителят на атентата в Санкт Петербург е узбек, атентаторът в Истанбул от нощния клуб – узбек, атентатът в Стокхолм – узбек, и така нататък", категоричен бе той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според Гърдев терористичните организации и идеологията им са особено силни в Узбекистан, поради сериозните идеологически действия на талибаните.

"Самите узбеки имат пряк досег до най-гъсто населеното място в Азия. Това е плодородна почва за радикализация поради струпването на различните етноси и националности. Най-радикализираните от тези хора са именно узбеките", подчерта още експертът пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Гърдев единственият начин да спрем радикализацията е като сринем източниците ѝ, тъй като колкото и да затваряме границите си – радикализацията може да настъпи и у хора, които вече живеят в държавата.

Разговорът обхвана и последното сеене на масова смърт в американския щат Тексас, където бивш военен изби 26 души, сред които и деца, в църква.

"Този човек и преди това е имал подобни изблици на агресия. Когато е бил част от военните сили на САЩ има присъда за нанасяне на телесни повреди на семейството си. Уволнен е дисциплинарно от въоръжените сили на Америка. Бившите военни имат трайни психологически промени след като са били на война или са претърпели военни конфликти. За този проблем става ясно още след войната на САЩ с Виетнам", уточни гостът.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 1 година
Именно, но ганчовското племе най-мрази да мисли и плюва ли плюва САЩ по инерция.
Защото така е модно.

А никой не се замисле, че след поредицат атентати в Лондон, Паржи, Мадрид и Москва, единствено в Германия досега няма нито един терористичен акт.

И то при положение, че тя е страната с най-много тарамбуки.
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това решението какво е? Абсолютно всеки, без изключения, който се казва Мехмед, Али, Мюмюн и пр. тоест всеки един, който с името си и с религията си се вписва в образа на предполагаем терорист, дори да има висше образование и да се е интегрирал успешно в обществото на страната, в която живее, трябва да бъде прокуден и пратен отатък Турция.
...
Ами само необразовани ганювци ще останете бе. Заедно с ромите. Кой ще ви храни тогава?
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12

Тогава да оставят Сирия на произвола на диктатора и да седят и да гледат.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интелектуалният вирус на тероризма се предава без проблеми по интернет! Най-радикалната държава е Узбекистан. Извършителят на атентата в Санкт Петербург е узбек, атентаторът в Истанбул от нощния клуб – узбек, атентатът в Стокхолм – узбек, и така нататък", категоричен бе той в студиото на Bulgaria ON AIR.
..
Атентаторът от Тексас не е узбек, атентаторът от Лас Вегас не е узбек и така нататък...
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5

САЩ са терористи и диктатори и кой по дяволите им е искал помоща ако да ти разбият държавата е някаква помощ ? Аз да дойда в къщата ти и да внеса малко демокрация
НИКОЙ НЕ ГИ Е КАНИЛ НИКЪДЕ ДОРИ В СИРИЯ СА НЕЗАКОННО.
11
2
 
6
 
! Отговори
Министър Московск преди 1 година
А Християнизираните ни Роми в България имам предвид славянизирани роми , да не споменавам Имена примери много но един си заслужава примерно Министър Московски с ромски корени
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7

То 50 процента от новините в България са приведени а останалите са за няколко политика и няколко известни личности
9
0
 
8
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
..... За "НОВИТЕ ТЕРОРИСТИ" питайте тези , които ги СЪЗДАВАТ и стоят зад тях с влиянието и финансите си .... "СВЕТОВНИТЕ ГОСПОДАРИ" ... Радетелите за НОВ СВЕТОВЕН РЕД ... Всички знаем КОИ са !!! ..........
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кандидатите за залена карта да пеят американския химн и така ще се разбере с каква цел отиват.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целия ви сайт само копирани Новини от други сайтове
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4

Има българи кръстени Мехмед с турски произход, но даже и неспазват турските обичаи.
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1

Незнам защо наричаш Сащ терористи.
Хората се опитват да помагат на другите страни и всички да живеят добре.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това решението какво е? Абсолютно всеки, без изключения, който се казва Мехмед, Али, Мюмюн и пр. тоест всеки един, който с името си и с религията си се вписва в образа на предполагаем терорист, дори да има висше образование и да се е интегрирал успешно в обществото на страната, в която живее, трябва да бъде прокуден и пратен отатък Турция. Трябва да се изчисти целият бял свят от такива субекти, независимо дали са живели 2, 5 или 20 години в съответата страна. Ама... глас в пустиня..
3
3
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Трябва да живеете в страх другарю ,Оруел няма нищо общо ислямистите са пуснати умишлено в ЕС .Ако не забелязваш новините винаги са кръв, насилие. убийства грабежи, измами и подобни Това се прави със цел не само да ти отнемат свободата било дори в интернет, а така те пращат от една cистема във друга още по-лоша, още по-лоша и накрая избираш по-малкото зло. Това ще се случва докато хора като теб повярват, че нищо не може да се промени може разбира се, но това си зависи от тебе, а не от Оруел
2
2
 
5
 
! Отговори
Последни времена преди 1 година
Електронният концлагер скоро ще вкара ИЕ в социалните мрежи и дори да си помислите да се радикализирате - у Гуантанамо. Забелязахте ли вече, че през последните години е достатъчно да постнете нещо неблагонадеждно из социалните медии (а постът може и друг да го е правил) и моментално влизате в едни групи, нещо като нашите оперативно итересни лица. Маса акаунти в Ютюб се терминираха, заради "език на омразата", а кой ли решава в действителност. Оруел е бил прав за автоматизирания геноцид.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Терориста САЩ може да бъде спрян със една ядрена бомба само, а къде се радикализира не знаем. Явно са чели в учебника на Садам и имат дори химически оръжия за разлика от самия Садам, който нямаше химически оръжия.