80% от българите били дебили – това са думи за оставка!

Изказването на Иво Христов – голям гаф!
8 ное 2017 09:49,
153
80% от българите били дебили – това са думи за оставка!
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Недопустимо е политик да нарече 80% от населението на България "дебили". Изказването на депутата от БСП Иво Христов, че ако не е била Съветската армия 50 000 евреи, са щели да бъдат депортирани. 

Това заяви Методи Андреев, депутат в 43-ото Народно събрание пред Bulgaria ON AIR.

А политологът доц. Минчо Христов посочи, че изказването на депутата от БСП може да бъде повод за оставка.

Още по темата
Думите на Иво Христов бяха във връзка с казаното от говорителката на МВнР Мария Захариева, която заяви, че Червената армия има основна заслуга за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война и така разпали скандал.

"Дори хора, които могат да бъдат обвинени, че са противници на Русия и Путин признаха, че това е голям гаф. Истината е, че когато страната ни е спасявала евреите, тя не е била във война със Съветския съюз, България е била във война единствено с Англия и Америка. Затова няма и причина да се е страхувала по онова време от Червената армия, каза Методи Андреев.

Доц. Минчо Христов посочи, че не това трябва да бъдат акцентите в политиката на България, тъй като от много по-голямо значение е да се обърне внимание на проблемите с безработицата, несправедливостта и мизерията в страната.

"Мизерно ниските пенсии и заплати, огромната корупция и кражбите в държавата - това трябва да бъде приоритет за управляващите", допълни още доц. Минчо Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
7
 
! Отговори
D: преди 6 години
А този е най-големия *** !!!!!!!!!!!!!
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мъ туй митодиту лий ва?
79
2
 
5
 
! Отговори
Фердо преди 6 години
Все пак има разлика между *** и неграмотен, нали? Доцента би трябвало да я знае!
78
15
 
9
 
! Отговори
До 86 преди 6 години
Какъв Сорос те гони бе ***?Тук говорим за платени от москва ***.
77
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
*** сте вие в парламента! Жалко, че са вас са гласувал...
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матряла е много лош , човекот е прав за *** , но професор Христов и той е лош материал , Социлогия , Икономика , Политология , Психология това не са науки .. Да си професор по Социология е направо за смях , професорските титли по социология ги раздава Сорос , проф.Христов също е бил на хранилка на Сорос..
75
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 6 години
Преди 6-7 годин преподавах в едно училище на 9-ти клас (училището е в областен град), в първите часове остана изумен и поразн то това, че 40% от тези ученици, като четяха, СРИЧАХА! Сега вече % може и да са повече.
74
1
 
13
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
Абе специално за процента на *** е прав!
73
1
 
7
 
! Отговори
х преди 6 години
76 като коментар казва същото по-долу и вижте каква подкрепа за мисълта му-към настоящия момент- 17 за и 1 против!!!Това е истината-боли не боли,това е...Той и Симеон каза,че чипът ни е сбъркан и пак ревнахмепреди години,но така или иначе си е истина...
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тия двамата са конкретен пример за извода на Христов.
71
0
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
*** в България са около 50 процента: 22 гласували за БКП и около 28 гласували за ГРОБ
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Митоди що се е запЕнил толкоз, да не би да му е обидно, че не са го посочили по име?!
69
1
 
7
 
! Отговори
Кълвача преди 6 години
не 80 а 180% де.би.ли, ....................... ха ха ха. Че не е прав не е прав така да говори и понеже е още нов и малък може и да не му се размине ама виж на Чоко Ушите, Боко Тиквоко и Дебелото прасе на тях всичко им се разминава. А за обидите към народа от Боко , че сте матриал? Кога ще му се търси отговорност за национална обида и оставка съответно? Тия от парламента мноу насериозно са се взели така да говорат а ядат нашите пари и нашата храна ние ги издържаме за да ни мамят крадат и подиграват
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак 80% не, по-скоро 40-50, ама иначе не е много далече от истината
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе аз че съм ***,де небил - така си е ,ама тоя па що ще ми го казва.Така се чувствам некомфортно.
66
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че лъжа, ли е? Много точно и фрапиращо за нас българите. Неграмотни, ***, нагли, лъжци, завистници, алкохолици, безскрупулни, недоброжелателни, калпазани, лицемери, долни и мръсни по характер и още и още негативи ... изобщо сме се превърнали в толкова долна ***, че няма на къде! Много жалко, че чак сега някой се осмели да го каже и веднага го оплюха и смляха, защо ли? Ами защото на някой хора такъв народ е нужен....
65
1
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Странна работа,като Боко казва,че народа е лош матрял и праща младите висшисти да стават овчари и да садят картофи,го избират три пъти на избори.Ся на тоя като каза,че 80% от населението на България са ***,му искат оставката.Ми не е правилно.Може на следващите избори хората пак да си го избера.
64
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
М дааа . Хората дето казват истината им искат оставката, на тези дето казват неща от сорта на :-добива на шистов газ е безвреден!- в месото няма антибиотици !-безработицата и престъпността намаляват и т.н. и лъжат , кой ще им иска оставката !????
63
0
 
15
 
! Отговори
L. преди 6 години
Хехе! За пишещите коментари думата "***" е забранена, а целият днес.бг днес е пълен с нея. Двоен стандарт, дами и гослода.
62
2
 
27
 
! Отговори
КРУМ преди 6 години
Поздравления професоре,но процентите ,вероятно минават 80 и клонят към 90.Животинската агресия по пътища и в дискотеки, хилядите наивниците хвърляйки пари от балкони,завършващите средно образование-90 процента полуграмотни,работещите за минимална работна заплата и получаващите "под масата" допълнително пари,огромната маса от роми удобно "яхнали социалната система,хилядите напуснали училищататук и като направите сметката-..............процентите!!?