Сбогом, Д-р Йорданов! Героят от "Последната линейка на София"

Медикът си отиде на 55 г., половината си живот прекара в "Спешна помощ"
Обновена: 9 ное 2017 07:48 | 8 ное 2017 20:21, Петя Славова
15

 Преди дни д-р Красимир Йорданов - героят от документалния филм "Последната линейка на София", си отиде на 55-годишна възраст. Медикът прекара 28 години от живота си в Спешна помощ, припомня Bulgaria ON AIR.

Днес със сирени и включени светлини на линейките спешните медици в Русе отдадоха последна почит на д-р Йорданов. По същото време в София близки и колеги си взеха последно сбогом с него.

Точно в 13,30 часа, когато започваше поклонението в София, русенските медици сведоха глава за своя колега.

"Да изразим дълбок поклон към светлата памет към колегата, който отдаде живота си за работата в Спешна помощ, за да помага, за да спасява човешки животи. Въпреки трудностите, въпреки несгодите, лошите условия на труд, изцяло беше отдаден на работата… По този начин искаме да го изпратим с воя на сирените, със светлините на лампите, с които той е живял толкова време", каза фелдшерът в ЦСМП-Русе Милена Шеева.

През май 2012 г. лентата "Последната линейка на София" на режисьора Илиян Матев спечели и награда за откритие в рамките на Седмица на критиката в Кан. Година по-късно д-р Красимир Йорданов стана жертва на побой от страна на мъже в нетрезво състояние, след като се отзова на повикване за момиче, изпаднало в безсъзнание.

Въпреки обидата от нападението, до края д-р Йорданов остана там където започва кариерата му. В реанимационния екип - този, който поема най-тежките случаи.

На 2 ноември медикът получава кръвоизлив, който два дни по-късно довежда и до фатален край. В линейката д-р Йорданов прекара близо 3 десетилетия, с нея стигна до червения килим в Кан, а преди дни сам я повика, за да го откара в "Пирогов". В последния му път с включени сирени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Много са малко преди 6 години
хората в бг , които НАИСТИНА обичат професията си. А те приживе НЕ СА ЦЕНЕНИ.Цени се и се коментира простащината, която ни заобикаля НАВСЯКЪДЕ! Рекламира се простотията , силикона и необразоваността!!! А СЪВЕСТНО ИЗПЪЛНЯВАЩИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ - ТЕ СА ЗА ПОДИГРАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Без коментар!!!! Бог да прости д-р Йорданов, който със сигурност наистина и ДОКТОР, за разлика от многото така наричащи се негови съпрофесионалисти в бг. Поклон!!!
13
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
мда, на *** му требват не герои , а мъченици. когато човек си отиде, да се наредят всички за варено житце, нещо аванта и 20 лева хоно за писане на клишета.
12
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон !Почивай в мир !Но кой го интересуваше " последната линейка на София " ,там няма ВИП -ове,няма силикон,няма интриги,няма пр***стота !Духовно закърняло и интелигентно осакатено е обществото....съжалявм,че го пиша,но е точно така....АБСОЛЮТНА МОРАЛНА ДЕГРАДАЦИЯ
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е един от българските ГЕРОИ!Колко пъти се сетихте (приживе) да напишете нещо за него?Виж, за луксозните *** - всеки ден реклами, хвалби, статии, селфита...
10
1
 
36
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Поклон!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕТО Я СНИМКАТА МУ:medicalnews.bg/blog/2017/11/05/%D0%9E%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДНА ГОЛЯМА ЗАГУБА ЗА БЪЛГАРИЯ !
7
1
 
41
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Поклон пред светлата му памет!
6
1
 
47
 
! Отговори
Бог да прости... преди 6 години
...този светъл човек! Вечна му памет!
5
1
 
54
 
! Отговори
Dotchko преди 6 години
Светла му памет! Човек с главно Ч.
4
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един достоен човек, спасявал десетки човешки животи, помагал на безброй много от нас в най - тежкия момент от живота ни, работил само защото желанието му да помага и дава е надмогвало мъките и несгодите на работата му в тази изключително напрегната и рискова професия. Ако има повече такива хора, за какво ни е изобщо здравна реформа ? Бог да приеме душата му в мир !
3
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон.
2
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жалко наистина. Бог да го прости!
1
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости. Такива всеотдайни на професията си се броиме на пръстите на едната ръка.