Ваксините против грип – ефективни на 30%, но си ги сложете!

Най-добре действат при деца до 8-годишна възраст
8 ное 2017 09:22,
31
Ваксините против грип – ефективни на 30%, но си ги сложете!
Снимка: архив, Reuters

Изследване на учени от Факултета по медицина на университета в Пенсилвания показва, че само 20-30% от ваксинираните против грип през изминалата година са били реално защитени.

"Ефикасността на противогрипните ваксини се движи между 20 и 70%. Това не е новина. 30% ефикасност означава, че ако са ваксинирани 1 милион души, 300 хиляди няма да се разболеят. От тях поне 10 хиляди няма да влязат в болница, а поне 100 няма да умрат". Това коментира доц. Атанас Мангъров, началник на Първо детско отделение в Инфекциозна болница, пред Нова тв.

По думите му една от причините за неособено високата ефективност на ваксините е, че грипните вируси са много изменчиви и е трудно да се осигури 100-процентова защита.

"Всяка година има нови вируси, срещу които повечето хора нямат антитела и когато такъв щам се появи, масово се разболяват", поясни той.

В проучването се посочва още, че ефективността на противогрипните ваксини при децата от 6 месеца до 8-годишна възраст е около 48%.

"Най-разумното нещо е човек да ваксинира себе си и децата си", на мнение е доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
Петкан преди 6 години
Моля спрете да пишете, че ваксините да правени за пари! Точно обратното - те икономисват пари. Една ваксина струва 10 лв., а лечението на грип - минимум 50.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С две думи - ваксините са неефикасни, но вие си дайте парите.
24
1
 
1
 
! Отговори
арести за мафиотите преди 6 години
СЛед като вдигнахме проблема do ООН се оказало, че май не било ШАПче ами нещо полупатогенезено..Нема растреляни виновни лица нема арестувани нема глобени ..милиончетата прибрани изпапани по бело море и по алпите..
23
2
 
1
 
! Отговори
масови убиици и грип преди 6 години
напомняме че преди години засякохме точно такава диверсия с доставени в София щамове за заразяване на десетки хиляди животни в Странджа.След доставката в набедените територии бяха пратени заразени екипи последва нагла кампания за някаква май ШАп пандемия и избиха най важнат а охрана на Балканите пазеща и Сирия и Украйна от масови убиици.ВИжте по дати кога убиваха животните и кога пламна Сирия.
22
1
 
1
 
! Отговори
СОфия предупреждава преди 6 години
ПАзете се милиони са заразени нарочно с обемно мутафицирани и патогенизирани тн"ваксини".Терористи и масови убиици ползват скенери вкл живачни и холограмни.Уврежданията са трайни НЕЛЕЧИМИ.Лекрате вземат милиони за заразяване на жертвите грип различни вариации нарочно доставени в момента доставиха през аерогара София нови щамове високовредни ..
21
0
 
1
 
! Отговори
До Тервел преди 6 години
Братле, сменяй коза... Или пий лекарствата редовно! Яко си изплискал легена, ювиги :))))
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята на ваксинирането не е да покрие тоя процент хора, които ще изкарат грипа за 2-3 дена кихане. А да намали усложненията сред чуствителните групи, които ако го хванат, ще изкарат 10 дена на легло. Миналата година така изкарах грипа, 10 дена на легло, 2 седмици антибиотици, 40 градуса температура, ужасно кашляне, нещата бяха много зле. Така че не говорете за природни средства и медитация - те не помагат за хора с компрометирана имунна система. Тази година мисля да се ваксинирам, да видим.
19
2
 
4
 
! Отговори
Anton преди 6 години
Ваксинирам се 12та поредна година и се разболях само веднъж. И незнам дали беше грип.
18
3
 
2
 
! Отговори
Кан Тервел преди 6 години
повечето старши лекари са еврей, и провеждат нещо като издевателстване и разболяване, умишленно над българите амамтънко деликатно такаче да гинхванат и ваксините са един от иструментите им! Чувал съм ги как говорят, на кабинета беше отворена врата лекичко и незнаеха че чакам, стоях и слушах до последно за тях ние сме гой ! и ни мразят и се чудят как да ни навредят. такива бисери чух че ме побиват тръпки като се сетя. Излязоха най накрая и много уплашени като ме видяха и допуснаха че съм чул !!
17
0
 
12
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Погледнете рафтовете в аптеките. Стотици и хиляди видове кутийки и шишенца. Фармацевтичната индустрия е в разцвет. Медицината явно изостава. За някой лекарства още няма открити болести.
16
4
 
5
 
! Отговори
Няма смисъл от тях преди 6 години
На мен са ми безплатни и пак не си ги слагам. Не боледувам или в най-лошия случай за 2-3 дена се оправям, колегите/приятелите с ваксините по 1 седмица не знаят къде се намират. Само пари на вятъра! ако ги давате.
15
0
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Казано по друг начин, ваксините не са ефективни на 60%. Може да няма разлика, но не е същото.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да умреш от грип? по-голям е риска да се умре от лекарските грижи в болницата, особено в БГ. в болница за грип, това не е нормално. второ, от тези 30 % има хора с много добра имунна система, които и без друго не боледуват, баща ми беше така - дори и настинка не можеше да хване.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ваксината е 100% гаранция за приходи за бялата мафия. Тъпчете се редовно с лекарства и винаги купувайте готово напечатаните и подчертани хапченца от рецептата, за да може лекарят да иде на "конференция" на Малдивите после за награда.
12
3
 
6
 
! Отговори
Некс преди 6 години
До Ексда те вземем на сериозно? Писал си пълни глупости. Подронваш великия авторитет на живелите 20 години в Германия.
11
12
 
8
 
! Отговори
Екс преди 6 години
От близо 20 години живея и работя в Германия. Казвам това, само за да бъда взет на сериозно. Всяка година в моето предприятие има акция за слагане на ваксина срещу грип (напълно безплатно), придружена с пояснение, че това не е ваксина срещу широкоразпространените ГРИПАЛНИ ИНФЕКТИ, а срещу ИНФЛУЕНЦА (оригиналното име на грипа, отнел в близкото миналото десетки милиони живота). Има доста гоялама разлика между двете, и е време да се разбере! Срещу обикновените грипални инфекти няма ваксина...
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От преподавател по инфекциозни болест знам , че ваксинотерапиите са противопоказани при хипертонична болест , нефрит ,хепатит , сърдечно съдова недостатъчност.А сега при толкова много болни от цифрите статистиките и издадени ТЕЛК? На кого да се довериш???
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-разумното нещо е човек да ваксинира себе си и децата си", на мнение е доц. Мангъров.................Най-разумното нещо ни го е дала природата и то се казва имунна система, професоре.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dano ne sa ot turzia vaksinite a ot ch franzia brd
7
13
 
9
 
! Отговори
АЗ ПЪК СЕ ВАКСИНИРАМ преди 6 години
Аз съм доволна от една френска ваксина, слагам си я вече повече от 25 години, слагам я и на семейството. Да, страх ме е от ваксините, но от свинския грип щях да си загубя детето, толкова бяха зле нещата. И не е върпосът дали ще се разболеете, а дали ще имате усложненията, защото те са опасните, а не това, че ще покихате или покашляте. 2500 човека на година умират от усложненията на грипа, почти толкова, колкото са новите случаи от рак на гърдата. Вижте и цифри, преди да коментирате