Експерт: Кирил Ананиев ще излекува здравеопазването

Бюджетът на НЗОК е петкратно завишен, посочи д-р Тинка Троева
Обновена: 10 ное 2017 10:31 | 10 ное 2017 10:13, Елка Василева
25

"Работила съм с Кирил Ананиев и мисля, че с тази номинация би следвало здравеопазването да бъде излекувано. Вярвам на този човек и си мисля, че той ще въведе ред, поне във финансирането на системата, защото в тази сфера винаги не достигат пари. Бюджетът на касата е петкратно завишен в момента". Това каза бившият директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Тя подчерта, че номинацията за нов здравен министър е добра стъпка от страна на управляващите и не е верен фактът, че здравеопазването е сферата, от която се краде най-много.

Според нея темата за проблемите във Фонда се е дискутирала доста и няма какво да се добави.

"Във Фонда има един подзаконов нормативен акт, в който има много неща, които трябва да бъдат променени. Точно това пречи на тази институция да си върши работата нормално", коментира още д-р Троева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ много родители на болни деца предпочитат да открият дарителска сметка, отколкото да разчитат на съдействието на Фонда за лечение на деца, а това недоверие е неоснователно.

"Темата за моето уволнение е преекспонирана. Документите са предадени в съответните институции и предстои да се реши кой е виновен. Тогава детето стоя три седмици, чакайки трансплантация", отбеляза още д-р Троева.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
4i4o dяdko преди 6 години
ама вие сериозно ли си мислите ,че има значение кой ще спуснат като министър на здравето??????????????????????????
20
3
 
4
 
! Отговори
Fondli преди 6 години
Bg zdravna kasa raboti bezotkazno samo za bul politicite, farma industriata i medicinskia personal...tova e edna ogromna laja...bg narod e vavlechen v mafiotski politiko-doktorski narkotichni mreji...s pomostta na bg sadebna systema i mvr...
19
2
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Той не работи в спешна помощ
18
0
 
9
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Сега ще ти обясня като за теб. Да говориш за физиономиите на хората и да ги ползваш за нападки се нарича ad hominem. Това е лична нападка, насочена към някакви външни белези - плешив, фъфлещ, грозен и т.н.т. Такива похвати се използват при излагане на теза от простите хора, които нямат нужните качества да подкрепят изказването си с конкретни аргументи. Нормално е да се каже: Ананиев не е подходящ за поста, защото ....(тук се излагат факти). Нещо разбра ли или само се хабих?
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото разбрах,този човек отдавна работи за правителството и прави бюджета.Ако е можел да помогне,вече да го е направил.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото видяхме какво става като слагаме лекари за министри. Те нямат нужното образование и качества за подобен пост. Нямат икономическа и финансова култура. Нали виждаш какво става и като пожарникатите не си стоят в пожарната. Същото е..............................................Да, ама могат да крадат качествено и да дават поръчки за милиони на любовниците на щерките си.
15
3
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Защото видяхме какво става като слагаме лекари за министри. Те нямат нужното образование и качества за подобен пост. Нямат икономическа и финансова култура. Нали виждаш какво става и като пожарникатите не си стоят в пожарната. Същото е.
14
2
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Ама крайно време беше герберастките тролчета да се включите.Виждам че засега си сам. Може би колегите ти още не са свършили оперативката при Цветанов.
13
9
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
А твоята физиономия каква е? Ако те оценяват по нея може и да закъсаш. Не го познаваш, но по физиономия решаваш какъв е? Аман от първосигнални типове. Какво те различава от животните?
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирчо ще излекува здравеопазването, ама в някоя друга държава.
11
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
От всички здравни министри до сега , този ще бъде най-неуспешния и ще докара тотален крах ! Помнете ми думите !
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го познавам, но физиономията му е на червен номенклатурчик, от тези дето след Десети се пребоядисаха за да могат пак да продължат да крадат и при новите си господари.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2017/11/09/oficialno-borisov-predlaga-kiril-ananiev-za-zdraven-ministyr.358775,2
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо ГЕРБ постоянно предлага за министри някакви силно компрометирани личности.Може би това е тактика на Тиквата, гениалният стратег от село Банкя, генерала от Кофо-помпаджийските бригади.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказан през годините крадльо.Пасва идеално на ГЕРБ.Ако си плаща редовно Тиквата може и да го остави и догодина.
7
2
 
21
 
! Отговори
Визитна ктартичка преди 6 години
Кой е Кирил Ананиев ?Хамелеон от класа, но винаги до Държавната хранилка и до кацата с мед.Комунист при Тодор Живков,Социалист при Жан Виденов,Седераз при Иван Костов,Гербераз при Тиквата.Но винаги, винаги, до ла-ПАЧ-КАТА.
6
1
 
10
 
! Отговори
Lokx преди 6 години
Bezplatno bg zdrave e kato bezplaten pasport ili bezplatna viza ...razlikata e che bezplatnite pasporti i bezplatnite vizi imat ohraniteli s pistoleti, deto oste hubav kotek ne sa iali, kato doktorite...
5
1
 
22
 
! Отговори
Топ-експерт преди 6 години
Това ли е държавата с най-много експерти на глава от населението ?
4
2
 
30
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Назначаването на Ананиев за здравен министър е абсолютна глупост и това показва пълната немощ и липса на способни хора сред сегашните управляващи - тотална щета, един читав доктор не намериха за министър!!! К. Ананиев повече от 20 години прави бюджета на България и вижте докъде сме стигнали в държавата - ПЪЛНА РАЗРУХА! Сега този същият К. Ананиев ще прави здравеопазването - знаете какво да очаквате.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закрийте здравната каса, защото от нея много се краде лекарите да се спасяват да не са крадили или намалете лекарите наполовина туй е, брадвата през кръста на крадливите лекари. Aма не можете да ги пипнете щото ще г.асуват и вместо да вършим работа си гледаме изборите.
2
3
 
25
 
! Отговори
Перо преди 6 години
Той от 20 години го лекува и стигнахме до кривата круша. Най-много да смени едни крадци с други.