Първенци сме в ЕС по купуването на дрехи онлайн

По отношение на техника и музика сме на опашката в класацията
10 ное 2017 08:36, Александър Попов
21
Първенци сме в ЕС по купуването на дрехи онлайн
Снимка: Булфото, архив

Свикнали сме страната ни да се нарежда на последните места в различните статистики на Европейския съюз. Е, вече може да се похвалим, че сме първенци в класация.

Българите купуват най-много дрехи, обувки и спортни стоки от онлайн магазини спрямо другите държави в Европейския съюз, показва изследване на Евростат, цитирано от "Труд".

83% от жените у нас между 16 и 74-годишна възраст са си купили през интернет поне една стока от тази категория. За мъжете този процент е малко по-нисък – 72 на сто. След нас в класацията се нареждат румънците, чехите и британците.

В същото време обаче страната ни е на опашката по покупка на електронни устройства, стоки за дома, билети за културни и спортни събития, както и гледане на онлайн филми и резервация на почивки през интернет.

Едва 8% от жените в България си купуват електронни устройства по този начин, при мъжете процентът е доста по-голям - 22. В тази категория страната ни е предпоследна в съюза. Още по-малко са българите, които си плащат онлайн за гледането на филми и слушането на музика – под 8% и за двата пола при средно ниво над 20% за ЕС.

За целия Европейски съюз жените, които пазаруват онлайн са 65 на сто, а мъжете – 67%. Те обаче купуват различни неща. Дамите пазаруват основно дрехи, докато мъжете търсят електронни устройства, отчита Евростат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като парцалките в мола са на извънземни цени и то за стари колекции, а можеш от фирмен сайт да си доставиш нещо истинско на четвърт цена, ще върви онлайн търговията. Естествено става дума за истински търговци, а не някакви измислени БГ-сайтове.Аз стигнах дотам, че и подправки вече си купувам онлайн от Англия, вярвайте, разликата е огромна в цената и качеството.Лично съм обявил бойкот на нашите търгаши.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ebayerСамо да те светна, че emag не е български сайт, а румънски такъв - иначе и аз от там не си пазарувам, защото обикновенно цените са много надути, а иначе било на промоция.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз редовно пазарувам онлайн, но трябва да си много *** човек за да даваш пари за музика и филми, при положение че можеш бързо и лесно да си ги свалиш напълно безплатно.
9
0
 
4
 
! Отговори
Vf преди 6 години
Тези дни излезе и друга класация наречена Good Country Index, където БГ е на доброто 29 място. От днес могат да се поитересуват.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много се съмнява да е така.
7
2
 
9
 
! Отговори
ebayer преди 6 години
От години не съм стъпвала във физически магазин. Всичко купувам онлайн - от електроника през дрехи до коледни сладкиши. По-евтино, по-приятно и по-гарантирано качество, обаче избягвам бг сайтове, защото рискът да попадна на мошеници като емаг би бил твърде голям.
6
1
 
4
 
! Отговори
Samec преди 6 години
По-принцип не пазарувам в Интернет, обаче понякога ми се налага. Живея във Варна и никога не мога да си намеря в магазин подходящи обувки. Или няма моя номер или нищо не ми харесва, а и цените са завишени. И така няколко дни докато се срина психически и се наложи да поръчам онлайн.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тениските за 3£ са точно толкова оригинални , колкото от пазара в Димитровград. Същото важи и за 80% от предлаганото в мрежата . Бъдете бдителни , че никой не дава сливи за смет.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото така излиза най-евтино. Тази новина не е за хвалба
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно това място в тази класация не е за хвалба. По-добре би било ако можехме да се похвалим с нещо наистина хубаво и полезно за хората. Но на тези каласации си оставаме последни. Докато я има държавата, все там ще сме. Заради 80% мат'рял, който е и повече.
2
3
 
19
 
! Отговори
Ала Бала преди 6 години
Статията е малко шантава. Дрехи ще купуваме онлайн. В мола 1 тениска е 40 лева, подобна в английски сайт е 3 паунда - избора е ясен. А относно музиката, чудя се как сме докарали и 8%. Като има безплатна защо да плащам? Редно или нередно - това е системата засега.
1
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 6 години
И как го разбрахте това и стъкмихте тези проценти. На база на "Питахме 100 човека"???