Зов за помощ: 16-годишно момче се бори с рядко заболяване

Организмът на Иво образува тумори в централната нерва система
10 ное 2017 10:05,
10
Зов за помощ: 16-годишно момче се бори с рядко заболяване
Източник: Fcebook

Иво Христов е на 16 години и е от Радомир. От 2014 г. момчето се бори със страшната диагноза неврофиброматоза тип 2. Заболяването предразполага към образуване на множество тумори в централната нерва система. Въпреки че те са доброкачествени, се развиват на място, където създават опасност за живота.

До момента Иво е преживял 4 мозъчни операции, а след всяка от тях се учи да ходи отново. След една от интервенциите той губи слуха на едното си ухо. 

Първата операция е извършена в България, а останалите 3 – в Хановер, Германия. От клиниката там назначават лечение на Иво, което струва близо 3500 лв. на месец. В организма на момчето все още има наличие на тумори, като един от тях е много опасен – намира се зад другото ухо. 

Няколко пъти в годината Иво ходи на изследвания в Германия, за да се установи какъв е размерът на тумора и да се прецени дали той се повлиява от лечението и то да продължи или да се назначи поредната мозъчна операция, която крие и риск от пълна загуба на слуха.

Офертата от клиниката за следващия преглед е на стойност 4500 евро, а дата е 24 ноември. Тъй като изискването е парите да бъдат преведени седмица по-рано, семейството има една седмица, в която да събере нужната сума. 

Всяка помощ е безценна за семейството на Иво, който стана известен и като един от най-младите писатели. Зад гърба си има 4 издадени книги, вдъхновени от Стивън Кинг, в които отражение намира преживения ужас. Самият той казва, че пише за смъртта, защото я познава. 

В страницата „Да подадем ръка на Иво“ може да намерите още актуална информация. Там е организиран и търг на различни вещи сред потребителите, като всички събраните средства ще бъдат в подкрепа на Иво. 

 

Можете да помогнете по следните начини:

Дарителска банкова сметка: BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

Pay Pal: milena_dimitrova74@abv.bg - Милена Димитрова (майка на Иво)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
ххх преди 6 години
До DMSОнлайн банкиране, или ПейПал. Няма да чакаш на никакви опашки за такива преводи и плащания.
8
1
 
3
 
! Отговори
фсфдсдфдс преди 6 години
30 от мен по ПейПал, успех!
7
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Моля дайте номер за СМС не мога да помогна повече а искам.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преведох малко,но от сърце.Дано да се оправи момчето! От страни и през погледа на непрепатил човек е мн.лесно,хубава храна,добавки,спорт,чист въздух,малко стрес,достатъчно съм и блабла.Е да,всичко това е може би важно,но не винаги е достатъчно.Наскоро четох за някакво изследване(вероятно пак в кръчмарския днес),че толкова популярните хр.добавки не са никак безвредни,дори един привидно безобиден витамин Ц,както и всички фрешчета и смутлита.
5
2
 
8
 
! Отговори
DMS преди 6 години
Трябва по-лесно да се прави ДМС номер, така всеки на момента ще може да помогне. Аз като видя банкови сметки и се отказвам колкото и да искам да помогна с банки и чакане по гишета не искам да се занимавам.
4
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Най-Вече и преди всичко Бог да му помогне! Той ни е създал, от Него тъсим помоща за всичко!Йоан 14:13 И каквото и да поискате в Мое , ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина.
3
1
 
6
 
! Отговори
Мая преди 6 години
До родителКои са хубавите пробиотици, може ли имена? По какви схеми се дават всички тези добавки и непрекъснато ли се пият? А относно чистенето - бихте ли дали линк с информация как точно става? Благодаря!
2
3
 
7
 
! Отговори
родител преди 6 години
дайте му антипаразитни добавки, като например Папаин и едновременно с това Пробиотици, но хубави, от най скъпите, с много щамове също и омега-три мастни киселини. Едновременно да прави чистене на черния дроб, на дебелото черво и лимфата. Тези чистения са задължителни! Гарантирам, че след около 3 месеца това дете ще е напълно нов човек. Успех!
1
1
 
27
 
! Отговори
name преди 6 години
ДАно да се оправи момчето.