Вегетарианци на нож срещу вегани, заради "кървавите" протести

Как да се поднася една философия пред обществото
12 ное 2017 12:05, Петя Славова
144
Вегетарианци на нож  срещу вегани, заради "кървавите" протести
Снимка: архив, Булфото

Представители на Българското вегетарианско общество обявиха, че не подкрепят "кървавите" протести на вегани срещу използването на животни за храна. Миналата седмица на подобна демонстрация в центъра на София момиче лежеше на маса, полято с фалшива кръв от цвекло, а хора с животински маски се правеха, че я ядат.

Още по темата

Яна Данаилова и Петя Богданова от Българското вегетарианско общество заявиха пред Нова тв, че споделят философията им относно консумацията на месо е същата, но методите за представянето й пред хората са различни.

"Те не трябва да възприемат, че това е веганството в България. За да може да бъде възприета една нова идея, тя трябва да бъде обяснена с позитивни послания", коментира Данаилова.

Според Богданова веганството не е просто диета, а движение за социална справедливост.

Неконсумиращите месо обаче са категорични, че начинът, по който се храниш, е въпрос на личен избор.

Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев, участващ редовно в "кървавите" протести, обаче е категоричен, че "всички имаме морален дълг да спрем експлоатацията на животни".

"Избрали сме един подход за представяне на идеите ни, който е доказано работещ в много държави", коментира Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
20
 
! Отговори
18+ преди 6 години
ако ще заприличат всички хора на индивида с извратени флашмоб фантазии като на Екстрасенс Пеловски и по-зле, по-добре човечеството да се придържа към нормалния за всеядната си природа режим на хранене
88
1
 
21
 
! Отговори
Баче~©o®0©_™ преди 6 години
Браво на моите служители веганите. Само една малка забележка имам - по-подредено, че след вас чака протест лесбийки и програмата ни е заета.Браво момчета, продължаваме напред!
87
1
 
30
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Лицемери с много свободно време! При това и мързеливи.
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя, на снимката, има ***. Ама, нали е с диагноза "веган", не смее да ги "убива". Дал им е подслон и си ги храни, като домашни любимци.
85
1
 
27
 
! Отговори
В дилема преди 6 години
Аз се чудя, ако веган случайно има *** в тялото, взима ли медикаменти за да се изчисти от тях (респективно да ги убие)???
84
2
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Нямам нищо против тях.. Ние живеем в ширини където те ще изпукат, умрат, патлажасат..за разлика от наркоманите и малко простотия могат да направят... Давайте вегани с вегенартясали сороски тикви, вземете всички тикви в българско и..
83
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганството е диагноза. Не е философия. Не е!
82
5
 
22
 
! Отговори
Христ преди 6 години
В библията е описано кои животни стават за ядене и кои не, а тая мършава *** от снимката немога да я понасям ...
81
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тревопасни *** : 0 Само медиите им обръщате внимание, а другите им се смеят и ги съжаляват.
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отглеждането на домашни животни всъщност е полезно за техните популации. По света има 1 милиард крави, по няколко стотин милиона овце и кози, а повечето видове антилопи, които са им близкородствени са само по някои хиляди. Някои дори са застрашени от изчезване. Същевременно доказано е, че домашните животни въобще не губят природните си инстинкти за оцеляване и продължаване на поколението.
79
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ НИКОЛА ДОНЕВ КАТО КАКЪВ СЕ ПРЕПИТАВА. ЩОТО МАРУЛИТЕ И МОРКОВИТЕ ВСЕ ПАК НЕ СА БЕЗПЛАТНИ, А ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ ПАСЕ ТРЕВА В ПАРКА?
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече вегетарианци толко повече месо за нас затова ставаите вегетерияни
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО ТЕРТЕПЛИЯИ АЗ СЪМ ДОЛУ-ГОРЕ КАТО ТЕБЕ, ВИНЦЕТО МИ Е КАТО БОЖОЛЕ, СЕГА ЩЕ ГО ИЗБИСТРИМ И ГОТОВО. ПЪК К,ВИ ХУБАВИ КРЕХКИ ПЪРЖОЛКИ ИМАМ, ПЪК И ПАСТЪРМИЧКА СЪМ НАПРАВИЛ.МММ
76
1
 
22
 
! Отговори
Тертеплия преди 6 години
Така за зимата добре,,вишнова ракийка,смокинйова,гроздова и люта с кашкавалче,сиренце козе,брънза овче,луканка,млекце,катъче апетитна луканка,яки мезета,малко дивеч...Горе долу бива,,направил съм и още доста друга зимнина,===лютеница,сладко от боровинки,горски ягоди,микс горски плодове,сладко от зелени смокини,от къпини,от дюла,от сини сливи и сладко от черници..апетитка направих,кисели краставички,манатарки и пачи крак също съм консервирал,едно прасе заклах и едно теле и всичко в буркани и суше
75
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Телешка рибица, която е къкрила с стрък мащерка и розмарин във финно осолено масълце (вносно, не родно, че взеха да се лигавят) или пърцен морков с лук ... Хммм ?
74
2
 
11
 
! Отговори
Тертеплия преди 6 години
За зимата съм се приготвил.Три вида ракия направих-Смокинова,Вишнева и Гроздова,даже направих и малко Люта тертеплийска с по една люта чушка в няколко шишета.Консервирал съм овче мляко и Биволско,даже направих отделно и Катък с овче мляко,прибавих към него ситно накълцани черв.чушки и овче сирене,луканката сега е почвам да може да изсъхне до декемсври,взел съм 1 тон грозде от Брестовица и Тодоров ми е близък,,направих 200 л вино по френска технология в стъклени шишета и 1 30 л,бъчва винце
73
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За вегитарианците винаги съм казвал - Оставяй ги, да правят, аквото си искат. Нито те, нито децата им, а още по малко и порастналите им деца, са моя отговорност. И честно казано, е добра сделка,Веганите, обаче, са ненормалници. Не защото ядът това, което искат, а защото ходят да тормозят другите хора.
72
1
 
12
 
! Отговори
ист преди 6 години
Тревопасните се скараха, защото животни им пасат тревата.
71
1
 
17
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Освен това вегетарианците не консумират само месо, ядат всякакви животински продукти - масло, мляко, сирене, яйца и т.н., някои от тях дори си ядат и риба. Докато веганите не ядат дори мед, защото видиш ли взимането на меда било "изнасилване" за пчеличките...
70
4
 
17
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тая работа с веганите и вегетарианците е като с ислямистите и мюсулманите-първите са радикализирана форма на вторите!С всички последствия.Иначе е напълно доказано,че човек НЕ МОЖЕ да си набави част от необходимите аминокиселини САМО от растителна храна и трябва да консумира и месо ПОНЕ до завършване на развитието си-18г възраст приблизително.Сега,че употребата на месо е прекомерна-то е друга тема.Навремето тоя проблем е решаван с постите-седмични и годишни.