Вегетарианци на нож срещу вегани, заради "кървавите" протести

Как да се поднася една философия пред обществото
12 ное 2017 12:05, Петя Славова
144
Вегетарианци на нож  срещу вегани, заради "кървавите" протести
Снимка: архив, Булфото

Представители на Българското вегетарианско общество обявиха, че не подкрепят "кървавите" протести на вегани срещу използването на животни за храна. Миналата седмица на подобна демонстрация в центъра на София момиче лежеше на маса, полято с фалшива кръв от цвекло, а хора с животински маски се правеха, че я ядат.

Още по темата

Яна Данаилова и Петя Богданова от Българското вегетарианско общество заявиха пред Нова тв, че споделят философията им относно консумацията на месо е същата, но методите за представянето й пред хората са различни.

"Те не трябва да възприемат, че това е веганството в България. За да може да бъде възприета една нова идея, тя трябва да бъде обяснена с позитивни послания", коментира Данаилова.

Според Богданова веганството не е просто диета, а движение за социална справедливост.

Неконсумиращите месо обаче са категорични, че начинът, по който се храниш, е въпрос на личен избор.

Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев, участващ редовно в "кървавите" протести, обаче е категоричен, че "всички имаме морален дълг да спрем експлоатацията на животни".

"Избрали сме един подход за представяне на идеите ни, който е доказано работещ в много държави", коментира Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До АнонименА нима тревата не е живо същество ? Кой може да каже къде е разликата ? Знаем ли всичко за природата ?Това,че няма 2 крака и не ходи не означава,че няма цел в живота !Поредната простотия на вегани и вегетарианци. Дори когато скъсам една трева за да я изям е по-голямо "убийство" от колкото да счупя яйце в тигана за да го изям. В крайна сметка сме животни :)
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя като му гледам изкривената физиономия, да го проверят на полиграф дали не практикува содомизъм, та затова да обича прасета и ***!Ненормалници, прасета, овци, ***, кози се отглеждат за храна, а не за домашни любимци!
67
0
 
8
 
! Отговори
ДО ВАСИЛЕВ преди 6 години
Брат , още се появяваш с твоите тъпизми . Хората ти казаха че не е добре в Неделя на обяд да си пиян и да пишеш в Нета глупости .
66
10
 
9
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Той и Иван Костов е вегетарианец, ама как хладнокръвно обезкости и преватизира бълагрската икономика!!!Нали бе селяни прости???Агент Кари Грейс!ЦРУ!!!
65
2
 
15
 
! Отговори
Емо преди 6 години
От мой близък - животновъд съм купил три прасета, хранени само с жълъди, коприва и фураж от бобови култури, 30 кокошки, хранени с царевица и слънчоглед, всичко това съм сложил във фризерите в мазето! 50 литра първокласна кайсиева ракия и две бъчви вино също очакват гости през зимните празници!Веганите да ядат трева, аз съм щастлив така!
64
1
 
13
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Вижте какво - обикновено, хората неядящи месо са си съвсем нормални. Чели са достатъчно и знаят, че за децата това е недопустимо! Имам приятелка вегетарианка, която готви месо за децата си! Изборът какво да се яде е личен и може да се направи в зряла възраст - точно това пише и в статията. А тези новите с патешкия пух около настръхналите устенца са екстремисти, просто са с намерили "ниша" където да бъдат забелязани...
63
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да популяризират идеята си , стават за смях и подигравки.Да ядат каквото искат -корени, кълнове , слънчева светлина , ама да не ме занимават със себе си!
62
1
 
13
 
! Отговори
правете разлика преди 6 години
Вегетарианците ядат всичко,с изключение на месо!Веганите ядат само треволяци!Разликата е огромна!
61
4
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, аз съм кръвожадно месояден и зеленчукояден и плодояден, а къде е българската селскостопанска продукция и българската хранителна и преработваща промишленост!!!???Изчезна селското стопанство селяни прости, сега съм длъжен да ям всякакви буламачи, с всякакви примеси и химии, а вие станахте горди граждани аутсорсингови неолиберални глобализирани работници с гладки мозъци!!!Да, селяни прости, деиндустриализацията ви демонтира сивото мозъчно вещество!!!Агент Деймиън Гатегейт!ЦРУ!!!
60
1
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
По мое време на вегетарианците им бех направил вегетарианците ресторант на ,, Московска ,, и хората си рупаха зеленишката мирно и кротко ! Ама на тия,веганите моем ли е.ем милото маме !
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
току що обядвах пържени картофки с карначе и в корема ми цари мирно съвместно съществуване,та чак ги полях с чаша бира. не се сърдете на веганите,че са все кисели и люти - рупат ряпа и цвекло,какви да са ?
58
3
 
3
 
! Отговори
* преди 6 години
До BlackradioДа но лакомията, кото сега ни пропагандират отвсякъде ще доведе до унизителен геноцид срещу животинските видове на планетата. Особено с бързо нарастващия брой хора на земята. Да веригите ще направят мега печалби, но трябва да се помисли и за биоразнообразието на тази планета. Огледайте се как безжалостно и с нарастващи темпове човечеството унищожава естествената си биосреда.. това трябва да се проконтролира някак. С какво ще се изхранва например Азия, която е вече 6 млрд
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дето са вегани май са само цветни активисти за пари да се боядисват,за пари ще се украсят със всички цветове на дъгата,че и още ще им измислят таквиз дето няма за очите,но да се набиват на очи,ако има и марсианци да ги видят и оценят през техния поглед.
56
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
Леле, леле вече и музикалните инструменти станали мръсни думи.
55
1
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Не винаги сме били прекопировачи, Черна станция, древният символ на Тракия е гръбнак. Какво прави гръбнака? Той има гръбначен мозък, който е свързан с мозъка в главата и по него стигат командите му до цялото тяло. Освен, че крепи Човека да ходи изправен на два крака, както е създаден. Тая земя е била пълна с жреци и оракули, никой не е започвал начинание, преди да се допита до праотеца Орфей, по негово време.
54
4
 
4
 
! Отговори
* преди 6 години
До BlackradioНаистина "Всичко е в промишлени мащаби", храненето също. За да живее човек е необходима много по-малко като количество храна, отколкото сега с тъпчем -промишлено.Моите наблюдения от последните 10-ина години с навлизането на големите вериги у нас,са, че хората видимо и масово доста надебеляха и станаха по-болни, включително психически.Което иде да покаже че промишленото преяждане е мега вредно. Ако погледне човек в УСА, където 90% от хората са до 2-3 пъти по-тежки от нормата
53
1
 
4
 
! Отговори
Василев преди 6 години
А тези вегани и вегетарианци носят ли дрехи и обувки от естествена кожа, автомобилите и мебелите не са ли им тапицирани с естествена кожа???Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ли забавно как двете секти се карат помежду си като дърти ку..и? Имам приятел - педиатър. През седмица някоя "майка" води дете-веган с анемия. Вече му е писнало да ги псува. Как да им обясниш, че без витамин Б12 - кръвообразуването и мозъчната дейност не се получават.
51
2
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Веганите са екстремисти!Лишават собствените си деца от жизненоважни протеини - когато се изграждат мозък, и нервна система!В Германия - скоро съдиха такива - бебето им починало от недохранване!Обожавам пържола!
50
1
 
11
 
! Отговори
много интересно преди 6 години
Веганите ще правят политическа партия,и се тикат в парламента!На кого разчитат!?И за какво да гласувам за тях!?Аз съм вегетарианец,но никога не съм правил демонстрации,защото считам, че това си е личен избор!Тези техни изпълнения показват или дълбоко психическо разстройство,или откровено мошеничество!Те да си избират!Но без мен!