Вегетарианци на нож срещу вегани, заради "кървавите" протести

Как да се поднася една философия пред обществото
12 ное 2017 12:05, Петя Славова
144
Вегетарианци на нож  срещу вегани, заради "кървавите" протести
Снимка: архив, Булфото

Представители на Българското вегетарианско общество обявиха, че не подкрепят "кървавите" протести на вегани срещу използването на животни за храна. Миналата седмица на подобна демонстрация в центъра на София момиче лежеше на маса, полято с фалшива кръв от цвекло, а хора с животински маски се правеха, че я ядат.

Още по темата

Яна Данаилова и Петя Богданова от Българското вегетарианско общество заявиха пред Нова тв, че споделят философията им относно консумацията на месо е същата, но методите за представянето й пред хората са различни.

"Те не трябва да възприемат, че това е веганството в България. За да може да бъде възприета една нова идея, тя трябва да бъде обяснена с позитивни послания", коментира Данаилова.

Според Богданова веганството не е просто диета, а движение за социална справедливост.

Неконсумиращите месо обаче са категорични, че начинът, по който се храниш, е въпрос на личен избор.

Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев, участващ редовно в "кървавите" протести, обаче е категоричен, че "всички имаме морален дълг да спрем експлоатацията на животни".

"Избрали сме един подход за представяне на идеите ни, който е доказано работещ в много държави", коментира Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пра дядо ми ядеше всеки ден козе мляко и често и месо и стигна 103 години. Аре някой веган да видя на 103 години понеже отричат млякото даже. Нещастни копелeта.
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яно, ***, парцaл вегетариански, вие не сте по-различни от веганите щом им подкрепяте хранителните навици. Да не ядеш месо го разбирам, но да лишиш детето си от майчино мляко или от сирене, кашкавал, яйца...вие сте БОЛНИ ХОРА!
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми е все тая аз ям месо, но в интерес на истината представлението на тия вагини приличаше на някакъв кървав сатаниски обряд със голи жени и много кръв ТрЯВАХА МИ 2 СЕДМИЦИ ДА ОБЯСНАВАМ НА ДЕТЕТО, ЧЕ ТИЯ НЕ СА САТАНИСТИ А НЕКАВИ ОБИКНОВЕНИ ИЗВРАТЕНЯЦИ. Моля комисията от закрила на детето и службите и главния прокурор да арестуват веганите ако въобще има държава.
6
7
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Проблемът на България сега е, че напрежението между вегани и вегетарианци съсипва българската икономика, дестабилизира демокрацията и може да доведе до гражданска война! България трябва да се изчисти от вегани и вегетариянци ако иска да се оправи. Полша, Чехия и Унгария се изчистиха от веганите и вегетарианците и дръпнаха значи ако искаме и ние да дръпнеме като Полша, Чехия и Унгария трябва да се изчистим от веганите и вегетарианците.
5
4
 
19
 
! Отговори
Свински врат преди 6 години
Обичам боба, леба и да *** вегани!
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката към статията е поредното доказателство, че вегетарианците имат вид на хора които са, не здрави психически.
3
3
 
30
 
! Отговори
Алов666 преди 6 години
Ми като утрепете едно пиле умира ,няма как. А като окосите 1 кв м люцерна нея не я ли боли бре. Тя не пуска кръв ,а сок, той е кръв за растенията това още по-голям геноцид. Това е мъчение, все едно на режеш на пилето крака и крила и да чакаш да пораснат пак и пак и пак и пак .НЕ ги разбирам вегетарианците.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или просто всеки да яде каквото си иска? Странна идея знам...
1
8
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Да им го нахакам и на двата вида !