КНСБ сметна: Поне 575 лв. ни трябват за издръжка на месец

В София сметката на човек скача с още 200 лв.
26
КНСБ сметна: Поне 575 лв. ни трябват за издръжка на месец
Снимка: архив, БулФото

575 лева са необходими за месечната издръжка на човек от 4-членно семейство, като в София издръжката на един човек е с 200 лева по-висока, изчисляват от КНСБ.

Още по темата
От синдиката заявиха по БНТ, че и през следващата година за работещите в социалния и здравния сектор не е предвидено повишение на заплатите.

От Българската стопанска камара определиха Бюджет 2018 като консервативен и коментираха, че у нас не се инвестира във високотехнологични работни места.

"Никаква визия за бъдещето на България, на икономиката. Никаква визия за реформите. Да, добре е, чудесно, че увеличихме заплатите на учителите, но с колко ще се намалят функционално неграмотните?", коментира Божидар Данев от Българската стопанска камара.

Пламен Димитров от КНСБ обаче настоя, че е очевидно, че трябва да се говори за доходи.

"Вярно е, че за следващата година имаме най-големия бюджет и като приходи и като разходи, откакто има бюджет в България - около 3 млрд. и 500 млн. лева повече ще бъдат похарчени. От тях обаче за заплати ще бъдат похарчени само половин милиард", посочи синдикалистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници
22
1
 
11
 
! Отговори
Бабушка преди 6 години
575лв ,за достойно оцеляване на един човек,а майка с малко дете 340лв майчинство,егати оцеляването,егати стандарта!
21
7
 
8
 
! Отговори
Турист преди 6 години
Абе пари нямате, ама по Нова година, само за пиратки харчите по 300-400 лв. Тези тирирамби, че сте бедни ги разправяйте на баба си.
20
7
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Абе, уж всички сте големи тарикатЕ, уж сте много умни, уж от всичко разбирате, пък едни 300 евро, цял месец не можете да ги изработите. Тук нещо не е, както трябва. Или нямате акъл за 5 с'тинки и не можете да свършите никаква работа, или лъжете, че изкарвате малко пари.
19
1
 
6
 
! Отговори
bobcho преди 6 години
Сега е момента да излезнат брокерите и да предлагат евтини апартаменти за по 2к ?. Те парите за храна и наеми не стигат, ама за евтина ипотека са достатъчни!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Бога братя - не купувайте!!!!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E, как бе - я вижте колко нови милионери се пръкнаха при Суджуците.И до един са все от шайката на Суджуците.Пейте и пляскайте с ръце.
16
1
 
15
 
! Отговори
От чужбина преди 6 години
Интетесно заплатите дори не са и африкански а са албански ама претендираме за европейска държава нормална.ама не всичко съвецко руско е тука мафия и нищета !!!.тия 575 айде 600 лв са 300 евро и са за една седмица 7 дена календарни!!!!!!!!не да си боже да си блен или близките ти .....
15
1
 
21
 
! Отговори
Румениге преди 6 години
С тия пари само квартирата и сметките не можеш да си платиш бе ей алооо !
14
4
 
3
 
! Отговори
make преди 6 години
и тва за коко кила огнена вода стигат щот на мен ми треба поне кило кило и половина денеска
13
6
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
До бай иванСамо дето профсъюзните деятели не са чели Маркс и Енгелс. Те отдавна са го написали. Винаги цените растът с по-големи темпове от административно определените заплати. При Виденов го видяхме. Ако някой си го спомня? Тогава Румен Гечев бе министър на икономическото РАЗВИТИЕ, ако някой не помни.
12
19
 
5
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Тези не разбраха ли, че не сме в комунизма. Можеш на две и три работи да се хванеш. Имаш Агенция по заетостта където ти плащат и се преквалифицираш. Има голямо предлагане на евтини къщи с дворове по селата. Има терминал на летището. Защо трябва да издържаме лентяи? Родителите ми с 500лв. на месец спестяват по хиляда лева на тримесечие. Вижте само по колко хиляди се "хвърлят" на ден на ало измамници? Шведи, лентяи, пенсионери, партиини функционери, профсъюни деятели. Не можем повече да издържаме.
11
1
 
16
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
То си има закон, за връзката между парите и цените. Малко пари - ниски цени. После, като се завъртят от някъде ***-а-а-лко повече пари и цените веднага скачат. Като скочат цените, парите свършват. Като свършат парите и цените пак падат.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ама пък аз нямам 575 лв. на месец а само 200 лв. пенсия. С тази огромна пенсиика като си платя сметките и ми остават 100 левчета. С тези 100 левчета всеки ден ходя по барове молове и ресторанти. Такъв живот си живея че вие бедна фантазията. Само се опасявам да не прочете някой от висшестоящите органи че живея като баровец и да не ми завиди че ще вземе да ми резне пенсииката на 100 лева.
9
0
 
16
 
! Отговори
Нямам думи.. преди 6 години
Синдикати и чудо, като се събират са само управители, братовчеди и роднини. Досега не е организирана нито една общонационална стачка както в Гърция, Франция, Белгия и т.н и т.н Все говорят за доходи и бюджет, а то има условия на труд, майчински, места за отдих на раб. място. Как КНСБ юе повлияе на частен "бизнесмен" с 5 -6 работника да работят по 8 ч, а не примерно от 6 до 19ч?
8
2
 
21
 
! Отговори
zzz преди 6 години
575 лв, но при 4-членно семейство, а за Сф 775 лв. Ами за сам човек в домакинство ? Я да видим със 775 лв как се плаща 50 лв карта за транспорт и 400 лв наем за миризлива гарсониера в Сф ? Ток, вода, телефон... Ами храна, дрехи ? За провинцията е същото - 575 лв за сам работещ човек - за на къде ???
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигнете ги поне на пенсиониерите .. само обещания около изборите после *** илите забравят
6
1
 
16
 
! Отговори
До опетков преди 6 години
зради разходите за транспорт - в София средно 99% от хората пътуват до работа/училище с определен транспорт - общински или личен. Във Враца средно 10% от хората пътуват за работа. Защото имаш разходи за синя, зелена пембяна зона и пр.
5
0
 
28
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Тия сметки и без да ги смятате ги знаем.От сметки файда няма!Ако бяхте истински синдикати досега да бяхте направили общонационална стачка и да изметем това продажно правителство.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
575 lv a na depotati ministri 5000 lv i oschte iskat a pensiite uj 200 sram sa gerb po srsm ne vi li e neudobno ot bg narod ot starite hora koito sa rabotili 40 45 g sa da ste vie bivschi bkp sega gerb milioneri bes strah ot boga