Няма пострадали наши военни при атентата в Кандахар

Взривена е кола-бомба до автоколона на многонационалните сили
Обновена: 13 ное 2017 16:41 | 13 ное 2017 16:40, Веселина Йорданова
8
Няма пострадали наши военни при атентата в Кандахар
Снимка: архив, БТА

Няма пострадали български военнослужещи при атентат с кола-бомба в провинция Кандахар, Афганистан, съобщиха от Министерството на отбраната.

Терористичният акт е извършен днес, на разстояние над 11 км от базата, в която е дислоциран българският военен контингент.

По данни на местните власти, атентатор самоубиец е взривил кола бомба до автоколона на многонационалните сили в южната афганистанска провинция Кандахар, съобщи ДПА.

Възможно е да има жертви сред чуждестранните войници, тъй като някои от автомобилите им са разрушени, заявил говорителят на полицията в Кандахар Матиула Хилал.

На 15 септември румънски войник беше убит и няколко други бяха ранени при нападение на атентатор самоубиец срещу конвоя им в провинция Кандахар, припомня ДПА.

По-рано днес най-малко осем афганистански полицаи бяха убити при нападение на талибаните в западен Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Без значение от каква са народност, щом са там, с пушки в ръце, какво друго да очакват. Освен че други, също с пушки, имат друга представа за справедливост. Който е там си е поел риска. Нали е отишъл за пари, а не от патриотични чувства.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо. Ама изобщо не ме боли за наемниците от НАТО.
3
0
 
14
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Аз няма "НАШИ" военни никъде ,Те са ВАШИ.Аз еничари нямам,и наемни убийци също!Ако ги трепят,това си е,техен проблем.Мен не ме касае.Един убиец по малко!!!Това е!!!Каквито са идил,такива са и тия прримати!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то еврейски контингент там няма
1
4
 
15
 
! Отговори
Стар комунист преди 6 години
Поздравления за точното заглавие - наши военни! Правилно е именно така, а не българи, не е българин който се бие за НАТО!!!