Нова година наближава: Къде колко ще плащаме за куверт?

Цените в София около стотачка, в Банско - до 150 лв.
13 ное 2017 12:00, Красимир Ангелов
13
Нова година наближава: Къде колко ще плащаме за куверт?
Снимка: Булфото

Около 100 лева средно е цената за куверт в заведение в София за посрещане на Новата 2018 година. В страната тази цена е с около 30 лева по-малко – 70-80 лева, съобщи Бранимир Миланов от Българската хотелиерско-ресторантьорска организация пред bTV.

Още по темата
Поговорката "Ден, година храни" вече не важи, има силен контрол и няма как да ни сервират застояла храна и алкохол на празника, категоричен бе експертът.

В механите в Стария град на Банско цената на новогодишния куверт варира от 100 до 150 лева, като децата се таксуват наполовина. Върбан Даков, собственик на механа, посочи, че за 120 лв. в куверта се включва телешко, свинско, пилешко, микс от салати, а пиенето е на корем – вино и ракия. 

Като цяло собствениците на заведения и хотели са доволни и отбелязват, че кувертите и нощувките за новогодишните празници вече се изчерпват. Хотелиерите очакват повече приходи, а цените на пакетите са с около 11 на сто повече от предната година.

Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма посочи, че нагласите на хората за пътуване преди година са същите като тази година и се очакват около 480 000 души да пътуват по празниците, от които 120 000 ще заминат в чужбина. 

"59 млн. лв. ще се похарчат за пътувания в чужбина, а средната цена е малко под 500 лв. на човек. Това са нищожни харчове, сравнено с милиардите, които ще похарчим по Коледа", каза той.

Драганов добави, че най-големият риск за измами има от така наречените фирми-фантоми. По думите му ако фирмата няма ясен адрес, телефон и данни, за да се свържем с нея, значи нещо не е наред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние чинно си празнуваме НГ в къщи. След това със спестените пари от кувертите си правим ексурзийка. :-) Да платя 150 лв, за нещо, което на другият ден мога да си го купя за 20 лв, само защото днес е 31-ви декември, не ми се връзва логически. :-)
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният измислен празник, на който debiliте се радват и очакват с нетърпение, за да платят по 200 лв. за топка руска салата, алкохол от цар киро и още нещо... Маайте отрови за по стотици левове, халал да ви е, селяци.
11
1
 
3
 
! Отговори
300 лв. като - от 8 преди 6 години
това включва горивото за пътя до там и арсенала/римски свещи най-много купуваме /, малко напитки /газирани/, алкохола е домашен, не повече от 150-200 гр. от вид мезета / 3 -4 вида /,плодове и това е . Другото съседите го носят - правят баница , питка, носят домашен сок за разреждане -любим /Да, там хората все още правят такива неща/ и така. Какви са тия битки по магазините не са ми ясни ! Да пазаруваш като за последно и после седмици да дояждаш - няма смисъл.
10
0
 
2
 
! Отговори
Фкдсшт преди 6 години
Тез па с тия звезди, не се спряха
9
1
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
***, ми поне да беше поканил! Нося дамаджана с българско бренди, ида!
8
0
 
6
 
! Отговори
Значи аз - на вилата преди 6 години
камината бумти, изкуствената елхата свети, качамак със свинско и сирене /отказах се да правя капама - никой не я яде/, салатка от кисело зеле, друга туршийка, мезета и няколко съседи за компания ! Навън 34-40 см. сняг ....малко пързаляне с шейни да убием времето , пък и смях да става...Англичаните от съседна вила през 15 мин. пускат по една римска свещ - още по красиво!!Нашия Арсенал за около 150 лв. - щото на село това си е купон за всички и в 12.45 кой от къде е ..... А да всичко около 300лв.
7
2
 
1
 
! Отговори
До преди 6 години
"плащаме"... Плащайте! Па се и поствайте.
6
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До hahaЕ, че това можеш да го правиш всеки уикенд в по-скромни мащаби!?
5
0
 
19
 
! Отговори
haha преди 6 години
За 150лв. си взимам едно прасе около 10 кила мъртво тегло, 4 литра хубаво вино и 2 литра гроздова, отивам на вилата и се правя на томахавка - дек съ фръла там съ забием.
4
3
 
22
 
! Отговори
Бен Гъзара преди 6 години
На Нова година гочно в 21.30ч. гася лампите и се завивам презглава. Много са ми интересни кривите физиономии на 01.Януари. Пили фалшив алкохол по ресторантите и без пукната пара. Аху иху, после тихо.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До маке500лв макс заплата? Толкова ли ви плащат да пишите глупости из сайтовете? То ясно че за друго явно не ставате.
2
1
 
20
 
! Отговори
Гина преди 6 години
Просто богатите харчат няколко хилядарки, ти 100лв, аз 50 и така средното е 500.
1
2
 
23
 
! Отговори
маке преди 6 години
на фона на 500 лв мах заплата кви ги дрънкате