Сърменов за Сатирата: Да дадем път на талантливите!

"Държавните театри да се съобразяват с логиката на пазара"
13 ное 2017 13:07, Анисия Иванова
6

"Не е важно кой ще спечели директорското място, а какво ще направи за Сатиричния театър. Трябва да се развива трупата и да се даде път на талантливите хора", каза Калин Сърменов в студиото на "България сутрин".

Актьорът наскоро отново зае директорското място в Сатиричния театър, но сподели, че до последно не бил сигурен дали да подава своите документи за мястото.

"Факт е, че пак станах директор на Сатиричния театър. Мислех да не си подавам документите, но в последния момент разговарях с няколко души по телефона и се разубедих. Самото решение бе емоционално. Аз не съм изключително активен в актьорската професия и за мен е важно не количеството, а качеството", каза Сърменов пред Bulgaria ON AIR.

Според него е крайно време държавните театри да започнат да се съобразяват с логиката на пазара и да възнаграждават труда на артистите подобаващо.

Той призна, че малко са нещата, които могат да се дадат на талантливите актьори. "Трябва да развиваме трупата и сами да направим крачките напред", уточни той.

Първото нещо, с което новоназначеният директор се е захванал в Сатиричния театър, е репертоарът. Защото това е основната концепция на една такава организация, отбеляза Сърменов пред Bulgaria ON AIR.

Навсякъде има политика и логика. Аз се занимавам на експертно ниво с партия "Воля", въпреки че едва ли някой се интересува от култура. Независимо, че никой не ме търси, аз не се отчайвам. Трябва да бъдем активни вместо да се оплакваме, завърши Калин Сърменов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Румен преди 6 години
тоз ли арогантен тъпаннар стана пак шеф?ей,няма се оправи тая държава!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърменов трябва да е следващия министър на културата .
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещето е на младите,ама настоящето никога.Старите муцуни тря да бъдат изритани.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едни и същи лафове от 100 години.