ГДБОП бди: Спряха Facebook група след закана за разправа с русофоби

Причината за гневът на русофилите – вандализирани паметници
14 ное 2017 10:23,
471

След поредните руски паметници, които бяха нападнати и исквернени от вандали в София и Пловдив – ГДБОП се наложи да провери пост в социалната мрежа Facebook, който открито призовава за агресия и саморазправа с руфособите.

"Събираме ударна група, които притежават огнестрелни оръжия. Бъдете сигурни, че настъпва времето, когато русофобите ще бъдат отстрелвани. Единствено русофобът, който не диша не е заплаха за националната сигурност на България. Призоваваме всички родолюбиви българи да ликвидират русофобите." Този призив се появи на 11 ноември на страница във Facebook, озаглавена "България и Русия – заедно вовеки", кято вече е изтрита.

Написаното обаче идва по повод изрисуваните паметници на Съветската армия в София и на Альоша в Пловдив, последвана от реакция на Русия и искането за охрана на съветските монументи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 366Призивът ти от типа на "Кой не скача е червен" е отдавна демоде.Пробвай с друго - цветовете у нас са едно цяло - от червено, минаха в синьо, след това в жълто и сега тече кафявата река. Понеже една майка е раждала и комунистите и последователите им, които ни управляват вече 30 години.Та неактуален си.
356
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 368Кремиковци още от 70-те години работеше на загуба, и това без да се взимат пред вид огромните екологични щети които нанасяше, в нормална държава подобно предприятие няма да може да плати само глобите за замърсяване на въздуха, да не говорим за начина по който беше унищожена най-плодородната и хубава част от Софийското поле
355
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си *** главата ако тия русо..РО-БИ знаят руски език,иначе нищо изненадващо те така са свикнали, да убиват когато другите им казват какви са .......русофилството е тежка форма на ментална обремененост и по-скоро въпросните ***..ли са СЪВЕТОфили и едва ли знаят разликата между руски ПАМЕТ-ник и съветски ЛЪЖОВ-ник!!Освен това и в руската имперска войска и в съветската сталинистка армия БОЙЦИТЕ НЕ СА САМО РУСНАЦИ ама да сте чули русо..РОБ-ИТЕ да почитат и тях НЕруснаците??Няма и да чуете.
354
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При задълбочаващия се проблем с платежния баланс Живков прибягва до още няколко секретни операции със злато. През май 1962 г. Бюрото на Министерския съвет разрешава на БНБ да депозира 6 тона злато в Унгарската банка срещу кредит в размер на 10 млн. долара. Заложените общо 5 878 кг злато на Унгарската банка обаче по-късно също са продадени за погасяване на кредити.Сериозните проблеми с платежния баланс на НРБ и острата нужда от конвертируема валута за погасяване на взетите кредити продължават и след това. Чрез БНБ и Българска външнотърговска банка през 1964 г. е депозирано още злато в залог
353
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Операцията по продажбата на българския златен резерв на Москва е оформена с писмо на председателя на БНБ Кирил Несторов от 7 май 1960 г. до председателя на Госбанк в Москва Александър Коровушкин. Още същият ден председателят на съветската държавна банка дава съгласието си да покупката да се осъществи. Българското злато е подложено на рафинация в Новосибирск за привеждането му към изискванията на международните златни борси в Цюрих и Лондон. Ценният метал, възлизащ на 20,1 тона е продаден от руската страна на четири партиди на 11 юли 1960 г., две от които в Цюрих и две в Лондон, при цена за тро
352
5
 
1
 
! Отговори
До 360 преди 6 години
Тъпет,....нямаше губещо металургично предприятие в света, преди демократите да докарат Кремиковци зорлем до фалит и приятелите им социалисти с индиеца да го довършат....
351
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По това време на България вече не отпускаха кредити от чужбина, защото бяхме използвали вече много такива. Нямаше изгледи за нови валутни постъпления, с които да плащаме лихвите и кредитите. Причината за продажбата на голямото количество злато на СССР беше, че вече никой не искаше да даде кредит на България, дори и съветското правителство, разкрива проф. Нешо Царевски, началник на управление Валутно в БНБ от 1959 г. и впоследствие зам.-председател на БНБ пред прокуратурата през 1990 г.
350
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Какъв реекспорт на петрол си правил за 2 млрд годишно бе ? че то тогава петрола беше по 8-9 $ барела, и как го реекспортира като имахме един 100 хиляден танкер, дето неможеше да смогне за внос, абе толкова сте смешни червените каскети че няма накъде
349
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремиковци никога не е работил на загуба, въпреки, че беше построен на кофти място - трябваше да е до морето, защото и металите внасяхме, и въглищата. И после продукцията се извозваше пак с кораби. Започна да работи на загуба когато евродемократите ни си настаниха комунистическите фирмички на входа и на изхода му, както стана с всички печеливши предприятия. Някъде по черноморието бяха започнали да строят втори кремиковци 4 пъти по - голям, но "демокрацията" го удари... На загуба кай...
348
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След отказа на Хрушчов да рефинансира българския дълг Живков изпада в безизходица. Тогава той еднолично решава да предложи на съветското правителство да купи българския златен резерв, като по този начин погаси част от дълговете. Как обаче е възможно Тодор Живков да продаде на Съветския съюз български златен резерв в размер на 20 тона е без никой в държавата да разбере?Архивните документи показват, че Живков е бил улеснен в случая. Няколко месеца преди златният резерв да бъде изтъргуван за погасяване на фалиралото Живково управление благородният метал е предаден на съхранение в Държавната б
347
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зам.-председателят на БНБ по това време проф. Нешо Царевски разкрива: Спомням си, че с Кирил Несторов, председател на БНБ, изготвихме доклади устни и писмени, до Тодор Живков и Антон Югов [премиер] за тежкото валутно положение на страната и платежния баланс. Тогава се взе решение да се направи обръщение към Хрушчов двете съветски банки в Париж и Лондон да помогнат, като ни кредитират със западна валута. Хрушчов ни изпрати отговор в размер на една страница и с него становище на Госбанк, Москва, която доста критично се отнасяше към българската валутна политика.
346
5
 
2
 
! Отговори
До тъп сокол преди 6 години
Кой кога е фалирал бе, мозък.... При 9 млрд. дълг и РАБОТЕЩА икономика.... Сега е в пъти повече и се водим "финансово стабилни" според Суджуци, като теб...Нямаш мозък, а бъбреци в главата....
345
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - Да драскаш по паметници на загинали войници които дори мразиш е последната стъпка на безсилието, а и още повече когато ти плащат за това. По ниско от това може ли да се падне?Аре стига! Дращят ги активисти на бсп, за да разпалват истерия сред народа! Друг няма да се занимава с такава долна работа!
344
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремиковци специално беше върха на шумкарската глупост, в световен мащаб няма подобно предприятие, което да диндурка рудата на 400 километра от най-близкото пристанище с вагони, подобни предприятия или се строят до свръх големи залежи на руда или до голямо морско пристанище, ама на нашите каскети решиха да го правят на 400 км от пристанището в най-плодородната част на Софийското поле, ама инаеч сега много загрижени за екологията :)
343
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само "реекспорта" на петрол беше за над 2 милярда годишно. А продавахме и петролни продукти. Имам колега, инсталирал е 4 БЪЛГАРСКИ бирени завода в Китай, 2 в Мексико и незнам още колко по цял свят. Имам приятел венецуелец, казва, че 50 годишен БЪЛГАРСКИ завод за фаянс още работи там. Изнасяхме ТЕХНОЛОГИИ за производство, не само производство.
342
1
 
4
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
352 Кремиковци винаги е работил на загуба Това е едно от най-големите недомислия и направо престъпления на комунистическия режим Основно правило е че такъв металургичен комбинат се прави или о находище или поне до пристанище за да евтин транспортаКараше се руда и кокс от къде ли не включително от Бразилия и ЮАР возеше се на вагони до Кремиковци за да тръгне готовата продукция пак на вагони обратно . Това се учи по Регионална икономика като абсолютно погрешно .
341
3
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Сега колко глави *** изнасяме, колко тона плодове и зеленчуци, какво количество изделия на леката и тежка промишлености, какви научни разработки и постижения в културата и спорта имаме!? Кои български фирми строят инфраструктура, язовири, електроцентрали и т.н. в чужбина?!
340
2
 
4
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
352 Нямам температура , температура имаха онези които управляваха тогава командно административната ни икономика . Виждам че ти е невероятно но беше точно така . За това НРБ фалира на три пъти Първи път в началото на 60-теВтори път в края на 70-те и трети вече фатален път в края на 80-те
339
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ държави в СИВ имаха силно развито селско стопанство. За къде изнасяхме свръхпродукцията си? кремиковци бълваше. За къде, след като всички в СИВ имаха металургия? Корабостроителниците пращяха. За къде, след като всички имаха корабостроителници? какво ти обяснявам. Ина статистика, Намери и чети.
338
5
 
2
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Русофилите-хулигани,русофобите-наркомани.Ясно кой ще го отнесе при пряк сблъсък...Правилно са постъпили от ГДБОП,спасили са келешчетата.