Владимир Зарев: Героите на нашето време са мошениците!

Гражданското общество може да промени България, смята писателят
Обновена: 14 ное 2017 11:25 | 14 ное 2017 11:15, Анисия Иванова
17

Гражданското общество е това, което може да ни изведе от състоянието, което политическата класа ни предлага 25 години. Такова е мнението на един от най-четените съвременни български автори Владимир Зарев.

Авторът гостува в студиото на "България сутрин", след като преди седмица получи орден "Свети Паисий Хилендарски", връчен му лично от премиера Бойко Борисов.

Наградата се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции. "Това е висока чест", каза Зарев.

Творецът заяви, че делото на Паисий Хилендарски е респектиращо и важно за националната ни съдба.

"Той е човекът, който показа и доказа, че словото може да бъде национална енергия и да се превърне в национална памет. Аз самият настоявам за това", категоричен бе гостът на телевизията.

По думите му българският народ има изключителни качества, но сме свикнали всеки от нас да решава проблемите си поотделно и това ни пречи да постигнем национално обединение, особено в съпротивата, в несъгласието с това, което политическата класа ни предлага.

Писателят има 18 написани книги, 12 от тях са романи, 10 от тях са на пазар

В романа си "Орлов мост" аз изстрадах, че обществото не успя да озапти политическата класа и да я принуди да управлява в името на своя народ, разкри писателят пред Bulgaria ON AIR.

Като едно от добрите неща на прехода е свободата на словото, което е форма на различие. Но едно от най-лошите неща е разграбването и унижаването на труда на няколко поколения българи. Умният и моралният човек през тези 20 години беше отъждествяван като глупак, а героите на нашето време станаха мошениците, направи характеристика писателят.

След 10 ноември хората разбраха нещо много важно, че големите пари носят ненаситна власт и ненаказуема свобода, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
гражданско общество преди 6 години
На Запад вече разбраха,че такова животно няма,и разчитат на силна държава със силни институции!А нашия човек предъвква неща от преди 30 години!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държава, в която няма силна и широка средна класа поне 50 - 60% от населението) не може да има гражданско общество г-н Зарев. Язък , че 70 г. сте яли хляб!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зарев, да разбирам, че това което ни предлага политическата класа 25 години е лошо и неприятно в сравнение с това което политическата класа преди тези 25 години ни е предлагала.
13
0
 
10
 
! Отговори
Бендер Остапович преди 6 години
Големите пари,Приятелю носят и чудовищна деградация, разврат и оглупяване,малко след средната възраст.Лесните(далавераджийските) парични потоци,изтичат между пръстите и тъй като субекта е свикнал на широко,те се заменят с кредитна обремененост.Някои щастливци "завъртат" капитала бързо и толкова бързо задлъжняват към аверите си.Тези лица,които чрез многоъгълни "операции" са спечелили, благодарение на политически,роднински,приятелски връзки,не носят бъдеще за нацията.Реално те нищо не притежават
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изчитайки стотици книги стигнах до извода, че и "най-силното перо не може да спре войната",ако мъдростта от книгите не се прилага в живота." По делата ще ги познаете"
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eдин бивш член на БКП награди друг бивш член на БКП.Сега и двамата са демократи и ни учат на морал и принципи.Няма такава Държава.
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е син на най-закостенелия комунистически критик Панталей Зарев. Така е станал "писател". А сега вече и демократ. Пфу!
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от тези мошеници те награди за високи постижения в културата, въпреки, че през целия си съзнателен живот е прочел една книга и то "Винету".
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синът на комуниста Панталей Зарев. И той сега е гербераст - подобно на много други.Начело с този дето го награди.
7
1
 
16
 
! Отговори
Паисий Хилендарски преди 6 години
Ако Владимир Зарев е имал някакво достойнство, то се е изпарило напълно миналата седмица.Превърна се в обикновена наведена мижитурка - като тези срещу които уж пшие в книгите си.
6
1
 
18
 
! Отговори
куката преди 6 години
"Гражданското общество може да промени България, смята писателят" Да, може но у нас само 20% не са *** /според един друг професор/!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Авторът гостува в студиото на "България сутрин", където сподели как се чувства от получения преди една седмица орден "Свети Паисий Хилендарски", връчен му лично от премиера Бойко Борисов.---------------Това казва всичко.
4
2
 
22
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
По- достойно би било да не приема тази награда от ръцете на Бойко Борисов, който е един от значителните рушители на Съвременна България!
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога наведените глашатаи на Суджуците ще ни поучават нас 20-те % БЪЛГАРИ ?
2
2
 
14
 
! Отговори
хах шегаджия преди 6 години
"Гражданското общество е това, което може да ни изведе от състоянието"Нали ги видяхме тия твойте граждански общества меки китки, десиденти, вегани с ранички и по 50 лв надник на ден и по 2 кафета дажба.. Абсолютен смех е каквото и да е гражданско в тази територия, де се става пидер за ден на надник.
1
5
 
16
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 6 години
Тоя не беше ли лакейчето дето се навеждаше на Тиквата онзи ден за да го награди.Смешна работа - човек прочел Една книга да награждава уж писател и професор.Ама Зарев изтърпя гордо унижението. Все пак наградката носи и финикийски знаци.